Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askere gideceğim için evdeki kişi sayısı düşüp maaş kesilir mi?

Erhanguvener55

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,Evde 3 kişi yaşamaktayız ve evde bakım maaşı almaktayız.Aylık gelirimiz 1700 Tl.Fakat ben askere gideceğim için evde 2 kişi kalacak.Bu durumda maaşın kesilmesi söz konusu olur mu?Ayrıca bu durum heyete bildirilmeli mi?

Google da bakındığımda çeşitli yorumlar gördüm ve emin olamadım.Sizlere danışmaya karar verdim.Şimdiden teşekkürler.

evde bakım aylıklarında hanede ikamet edenler esas alınır. ikametgah adresiniz değişmediği sürece haneye dahil edilirsiniz. askerlik süresince de ikametgah adresiniz değişmeyecek zaten. dolayısıyla hane gelirine siz de dahil edileceksiniz.

kanun değişikliği oldu ama bu değişikliğe uygun olarak henüz yeni yönetmelik yayınlanmadı. o yüzden il müdürlüğü nasıl davranır bilemem. evde bakım aylıgı aldıgınız il müdürlüğüne gidin askere gideceğinizi söyleyin. onlar sizi bilgilendirecektir.
ama başta da dediğim gibi haneye dahil edilirsiniz.

İyi günler kalem abla. Ben şuanda Hakkaride asteğmen olarak görevimi yapıyorum.. Kardeşim %90 engelli ve annem bakım maaşı alıyor..Hanede 5 kişiyiz..benim 3 ay sonra görevim bitiyor. Gelire beni dahil etmişler ve eve giren toplam gelir 4230₺ annemin bakım maaşı kesilir mi.. yada kesilmemesi için nasıl bir yol izlemeliyim.. benim görevim geçici 3 ay sonra bitecek. Yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler

huseyinn_erd askere gitmeden önceki son ikamet adresin dikkate alınır. bu durumda ikamet adresin annenlerin olduğu adrestir. evde bakım aylığı gelir hesabına dahil edilirsin. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 847,16 TL'yi geçmiyorsa evde bakım aylığı kesilmez. aksi durumda kesilir. senin bahsettiğin gelire göre de sınırı geçmiyorsun. ama sınırdasınız.
evde bakım aylığında sadece alınan evde bakım aylıkları hesaba dahil edilmez. onun haricinde resmi ya da gayri resmi her türlü gelir hesaba dahil edilir.
görevinizin geçici olduğunu yazmışsınız. sadece 3 aylık mı geliriniz oluyor? bir senede kaç ay çalışmış olacaksınız?
sürekli olmayan gelirler söz konusu olduğunda ortalama aylık gelir esas alınır. diyelim ki 3 ay geliriniz oldu. bunun ortalama aylık gelirini bulup öyle hane gelirine eklersiniz.

Hayır 6 ay maaş aldım 3 ay daha alacağım.. evet bende hesapladim sınırdayiz. O yüzden biraz muallaktayim

huseyinn_erd önemli olan hanede kişi başına düşen aylık gelirin 847,16 TL altında olması. eger hanedeki toplam aylık gelir bu sınırın altındaysa evde bakım aylığı kesilmez. ama bu sınırı 1 TL bile geçerse kesilir.
ama anladığım kadarıyla evde bakım aylığı aldığınız aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğünce gelir hesabınız tekrar yapılmış ve hanenin aylık geliri 4230 TL olarak belirlenmiş yukarıda dediğinize göre. bu geliri onlar hesaplayıp belirlediyse korkmanıza gerek yok. sınırı geçmediğiniz için evde bakım aylığı kesilmez.

Üst Alt