Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askere gittim ama orada psikolojik rahatsızlık geçirdim. Ne tür haklarım olabilir?

DJ_BORAN

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
3
Arkadaşlar benim bir sorum olacak lütfen aydınlatın beni.. Şimdi ben 2003 2004 arasında askerliğimi yaptım ve askere giderken sağlam raporu verdiler bana muayenede fakat askerde NEVROTİK ADAPTASYON BOZUKLUĞU "KRONİK VAKA" şeklinde rapor aldım.. Daha sonra da engelli raporu çıkartım raporumdaki oran %45 Şimdi benim elimde hem gata dan hem de diğer askeri hastenelerden almış olduğum raporlar mevcut sormak istdiğim şu hukuji olarak nasıl hareket etmem gerekir beni bu konuda bilgilendirir misiniz?

Askerliğe elverişli olmadığıma dair heyet raporum olduğunu da belirtmeliyim tavsiyelerinizi alabilir miyim

evvela geçmiş olsun boran bey rahatsızlığınız kalıcı mı tedavi edilebilir mi bilmiyorum inşaallah iyi olursunuz ben izin verirseniz rapor mevzuu üzerine izahta bulunmak istiyorum askeri hastanelerin raporlarının devlet nezdinde kabul göreceğini zannetmiyorum. eğer sgk lı ücretli bir çalışan iseniz yetkili saglık kurulu içeren hastanelerden mevcut rahatsızlığınızı kapsayan yeni bir rapor alın çıkan orana göre gerekli onay için ankara ya vergi dairesi aracılığı ile gönderin oradan gelecek sonuca göre erken emeklilik için sizden istenen yil ve prim gün şartını tamamlayarak emekli olun. lakin dediğim gibi ilk önce çalışıyor olmak ondan sonra ister kişisel müracaat isterse kurum sevkiyle rapor alma süreci(devlet hastanelerinden) ondan sonrası zaten kolay

@mrhawk

benim de bir sorum olacak. Şimdi ben 2003 te askerlik yaptım ve askere giderken her hangi bir sorunum yoktu fakat askerdeyken görmüş olduğum psikolojik tedavi nedeniyle hastalığımın kronik olduğuna dair rapor çıkartıldı.. %45 oranında rapor mevcut dava açmayı denedim ama o zamanki maddi imkansızlıklar nedeniyle yapamadım bunu tavsiyeniz nedir acaba?

DJ_BORAN

Hem bir zaman aşımı söz konusu olabilir, hem de rahatsızlığın askerlik ortamı nedeniyle ortaya çıktığını bugünden ıspat etmek bana çok mümkün görünmüyor.

aslında giderken en azından kaydi olarak sağlıklı dönerken sağlıksız olduğunuza göre mantıken bir hak iddiasında bulunabilirdi gibi, fakat uzun süre geçtiği için zaman aşımından ötürü şu an bence de mümkün değil.
gözümüzün içine baka baka bedelli askerlik yok derler, sonra 3 kuruş veren bedelliye gider, fakir, cahil halk bir de hala bunlara oy verir. anlamak mümkün değil, ama duble yol yaptılar aylarca askerlikten sonra evinize 10 saatte değil de 9 saat 50 dk ulaşırsınız bu sayede, ne güzel

ISPAT EDİLEBİLRİ aslında belgeler var çünkü altına kendi imzasını attığı bir belgeyi hangi doktor inkar edecek ki

Üst Alt