Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askeri hastane muayene etmeden sağlam raporu verdi! Ne yapmalıyım?

volkankose07

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
selamlar.
1987 doğumluyum. geçirdiğim kazadan dolayı kolumda 6 kırık vardı ve 3 defa ameliyat oldum. hala omuz ve ön kolumda ağrı, kısıtlılık ve güç kaybı var. askerlik şubesine başvurdum ve ısparta askeri hastanesi ortopedi pol. sevkedildim. dakika bir gol bir, ortopedi servisinde artis bir hemşire yada asistan sevk kağıtlarımı aldı ve askerlik şubesinin açmayın diye verdiği yapıstırdıkları zarfı, yırttı parça pincik etti ve üstüme attı, bunu da niye zarfa koyuyolar diye söylendi. benden istenen 14 fotoğrafı almadılar bile. sonra doktorun yanına gittim. doktora; epikriz, adli tıptan alınma % 15'lik sürekli işgöremezlik raporu, geçici iş göremezlik raporlarım, filmlerim olduğunu söyledim. hiçbirine bakmadı. sadece filmlere baktı ön kolun kaynamış dedi ama humerus (pazı) kemiği kaynamamış gözüküyor film çektir dedi. film çektirmek zaten tam bir fiyasko. röntgençiler açmış oyun havasını lak lak ediyolar. benim gibi şehirdışından muayeneye gelen ve hemen yanda bulunan 40. piyade den gelen askerler sıra bekliyor. röntgencilerin keyfi yetince film çektirdik doktorun yanına çıktım. doktor oda kaynamış dedi ve askerliğe elverişlidir komando olamaz diye raporu verdi elime.

şimdi askerlik şubesi bana giderken heyete gireceksin dedi. doktora heyete girmicekmiyim dedim, ne heyeti yok öle bişey dedi.

doktor beni muayene etmedi, hatta kolumu görmedi bile, sadece filme baktı ve öyle rapor verdi.

gidiceksemde ben bu kolla ne spor nede eğitim yapabilirim. bunlardan muaf olmamla ilgili bir ibare yoktu hastanenin raporunda.

doktoru şikayet edicektik başhekime. ama doktorun kaşesinde binbaşı yazıyordu bişey diyemedik.

yol parasını alabilmemiz için giriş çıkış saatlerini sevk kağıdının üzerine işlenmesi gerekiyordu. onuda zorla işlettirdik, hemşire söylene söylene yazdı onuda.

bende bunları aynen askerlik şubesine anlattım. onlarda bana askerlik maddemin 28 olduğunu ve gideceğim yer belli olduğunda tekrar hastaneye sevk hakkım olduğunu söyledi. ama bize gelme biz yine ıspartya sevk ederiz. sen ankaradan başvur etimesgut yada gataya sevkedilirsin dedi. ama kalcak yer ayarlaman lazım dedi.

ne yapcağımı bilmiyorum. bu şekilde gitsem, gittiğim yerdemi sevk istesem, yada ekimde gideceğim yer belli olucak ekimde ankaraya mı gitsem, kalcak yerimde yok ki ankarada. kararsızım. yardımlarınızı rica ediyorum.

öncelik geçmiş olsun bence ankaraya gitme ekimde gene sevkini iste askeri hastaneye gata bayağı problemli diyorlar ben kronik böbrek yetmezliğinden dolayı bile direk curuk alamadım askeri hastaneye prosedür bole umudunu yitirme bakarsın o binbaşı gider başkası gelir seni dinler halden anlar.

volkankose07

Klasik devlet zebanilerine denk gelmişsin! Bu ülkede vatandaşın değeri işte orada anlatığın kadardır. Geçmiş olsun.

Ben yerinde olsam öncelikle burada yazdıklarını aynen genel kurmay başkanlığı'Na dilekçe ile yazar ve şikayet ederdim. İşini yaparken vatandaşına hakaret eden kamu görevlilerinin bizlerin sessizliği karşısında yüz bulduklarından eminim! Şikayet et, bırak sonuç çıkmasa da ona bi resmi yazı gitsin, onun da canı sıkılsın! Belki senden sonra gelecekler için edebiyle işini yapmayı akıl eder.

Bence sevk zamanın geldiğinde birliğine gidip hastaneye sevk alabilirsin. En kötü ihtimalle spor yapamaz vb. bir rapor verirler.

aynen bu şekilde yazıp gönderiyorum... başıma bir iş gelmez umarım göndermeden burdan sizlere danışmak istedim. aynen böyle göndereyim mi??

SN. komutanım. ben geçirdiğim iş kazasından dolayı okulumu zamanında bitiremedim ve yaşım geçtiği için fazla zaman kaybetmeden uzun dönem askerliğe başvurdum. kolumda radius, ulna ve humerus kırıklarımdan 3 defa ameliyat oldum ve kolumda 2 platin ve birde omuzumdan dirseğime kadar çivi var. antalya askerlik şubesinden ısparta askeri hastanesine 03.07.2015 tarihinde sevkim yazıldı. gitmeden önce antalya askerlik şubesinde aynen şöyle söylendi. salı ve perşembe günleri heyet günleri, sabah erkenden en geç 9 da askeri hastanede ol,öğleden sonra heyete giriceksin, giriş çıkış saatlerinide orada sevk kağıdına işlettir yoksa yol parasını almazsın dediler. bende 07.07.2015 salı günü ısparta askeri hastanesine saat 08:50 giriş yaptım. ortopedi polikliniğindeki hemşire elimdeki kağıtları aldı. antalya askerlik şubesinin sakın bu zarfı açma diye verdiği ve bu zarf askeri hastane tarafından açılacaktır yazan zarfı aldı, sinirli ve agresif br şekilde yırttı ve masaya attı. bunu da niye yapıştırıyolar anlamıyorum dedi. doktorun yanına gönderdi. doktor: röntgene gönderdi. orasıda tam bir fiyasko. röntgende görevli kişiler bilgisayarın başında oyun havası çalarak dışarda milleti bekletiyorlar. doktorun yanına çekilen filmi götürdüm. doktor sadece filmime baktı. beni muayene etmedi, yanımda götürdüğüm epikriz raporlarıma, adli tıptan verilme %15,2'lik sürekli iş göremezlik raporuma, geçici iş göremezlik raporlarıma bakmadı, HATTA YEMİN EDİYORUM KOLUMU GÖRMEDİ BİLE. askerliğe elverişlidir komando olamaz diye raporu verdi elime gönderdi. heyete girmiyecekmiyim diye sorduğumda, hayır heyete girmiceksin dedi. hemşire hanımada giriş çıkış saatlerini zorla yazdırdık, söylene söylene yazdı. ben bunu aynen askerlik şubesine anlattığımda, o anda başhekime şikayet etmem gerektiğini söyledi, askerlik karar maddem 28 olduğunu ve ekimde gideceğim yer belli olduğunda tekrar hastaneye sevk hakkım olduğunu söyledi. benim kolumu bile görmeden bana sağlam raporu veren doktordan şikayetçiyim. doktorun ismini bilmiyorum sadece kaşesinde binbaşı yazdığını hatırlıyorum. o hastanede bana insani davranılmamıştır. ben o doktorun emrindeki asker değilim. oraya giden her sevkli asker adayına çürük raporu almak için gelmiş muamelesi yapılıyor. ekimde tekrar sevkimi isticem ve o hastaneye tekrar gideceğim. istediğim şey bir ortopedi doktoru tarafından muayene edilmek, ameliyat raporlarımın incelenmesi ve heyete girmek. ben ocak ayında 22.800 tl tazminat aldım ve bedelli askerliğe e-devlet üzerinden başvurdum. ekte belgelerini yolluyorum. ama bu vatan görevi ve vicdani bir mesele olduğu için bedelli askerliğin kendi açımdan bir vebal olduğunu düşünerek yaşımın (28) geçmiş olmasına rağmen, bedelli askerlikten vazgeçerek uzun döneme başvurdum. kolumdaki kısıtlılık, güç kaybı ve ağrıların olduğu adli tıptan aldığım %15,2'lik sürekli iş göremezlik raporumda yazıyor. ben nasıl spor yapıcam bu kolla, nasıl silah kullanıcam. spordan, eğitimden, silahdan muaf olup olmamam ile ilgili hiçbir ibare yok doktorun verdiği raporda. muayene etmeden sağlam raporu veriyor. zaten askerliğe gitmeyi ben kendim istiyorum, çürük almaya gitmişim muamelesi görmek tarafıma hakarettir, o doktordan ŞİKAYETÇİYİM. ekim ayında işini düzgün yapan bir hekim tarafından tekrar muayene olmak üzere ısparta askeri hastanesine sevkimi istiyeceğimi tarafınıza bildirir gereğinin yapılmasını arz ve rica ederim. saygılar...

Asker hastanesinin dışında sağlık bakanlığının hakem(heyet)hastane olarak atadığı bir hastaneden kurul raporu al. Askerde bir şey olursa kendini sağlama alasın

BİMER aracılığı ile gönder . Tak diye Genelkurmaya şikayet edemezsin. Ama kesinlikle gitmeden heyet hastaneden kurula gir raporun olsun. Genede askere alırlarsa Kolum ağrıyor diye git revire hastaneye sevk iste devlet hastanesi olur büyük ihtimal orada kurula gir raporu al. Sonra da dava aç. Daha önce kurula girdiğin ve kanıtlı hastalığın olduğu halde askere aldıkları için tazminat alırsın.

Üst Alt