Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askeri hastane raporundaki 'A14-F4' terimlerinin anlamı nedir?

06muratt

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar biz sorum olacak ben uzun zamandır egitimden dolayı askere gidememiştim şuanda tecilim bitti ve gidecem askeri hastaneye sevk ettiler trafik kazası gecirdim ve kafa tası kemiği kırılık beyine çökmüştü ve 3 cm olan kırık alındı suan orası boş askeriye raporundada Askeriye elverişli A14 F-4 uygunudur komando olamaz agır bedensel faliyetlerden bulunamaz yazıyo.. bu A14 F4 terimleri ne oluyo askeriyede beni ne zorluklar bekliyo yardımcı olursanız sevinirim teşekkür ederim..

terimlerin anlamı şudur : Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliği 14. Maddesinin A diliminin 4. fıkrasına göre asker olabileceğinize karar verilmiş:

Madde 14 – (Değişik : 10/12/1998 - 98/12161 K.)
A) 1. Kraniumun başlık altında belli olmayan hafif şekil bozuklukları.
2. Nörolojik ve psikiyatrik semptom ve bulgu vermeyen ve ameliyat endikasyonu olmayan kranium içi yabancı cisimler.
3. Teşhis ve tedavi amacı ile yapılmış, nabazanı olmayan, fibröz kal teşekkül etmiş trepanasyonlar.
4. Nörolojik ve psikiyatrik semptom ve bulguları olmayan, kraniumun her iki laminasını ilgilendiren tek veya birden fazla,
toplamı 8 cm2 (dahil) fibrözkal teşekkül etmiş ya da ameliyatla tamir edilmiş kemik defektleri.

teşekkür ederim ben duydugum yani sölediklerine göre askeriyede seni ayırırlar askerilik yaptırmazlar demişlerdi siz bu konuda ne dersiniz?? bide f4 ne anlama geliyor teşekkür ederim..

sonrasını bilemiyorum, mutlaka bu konuda fikrini belirtecektir bilgisi deneyimi olan arkadaşlarımız...

f4, fıkra 4 demek, yani yukarıdaki alıntıladığım bölüm...

Üst Alt