Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askeri Hastane'de nasıl bir işitme testi yapıyorlar?

macline

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selam arkadaslar.

Sol kulagimda sagir denecek derecede isitme sorunum var. Asker hastanesinde uyumadan ve tok karnina gel dediler. Nasil bir test uyguluyorlar. Bilgisi olan var midir?

çocukluğumdan beri ve 29 yaşıma kadar en son askerlik işi için geçen ağsutosta gittim işitme testlerine.
Ömrüm askeri hastanelerde geçti. bazı askeriye hastahanelerinde yeterli alet yoktur anlaşmalı sivil hastanelere sevkederler.
öncelikle kulağınıza alet koyup değişik tonlarda sesler verecekler sesi duyduğunuzda evet veya hayır yada duyuyorum veya dıuymuyorum diyeceksiniz.
ikinci bir aşamada size değişik kelimeler söyleyecekler o kelimeleri size tekrarlatacaklar duyduklarınıza cevap vereceksiniz. o kelimler de değişik ses tonlarında gelecek.
gene kulak çınlamasına benzer ses dalgaları yollayacaklar size, sizin elinizde bir kablolu düğme olacak duyduklarınıza basıp duymadıklarınıza basmayacaksınız. mikrofon da olcaktır.

bana en son gözlerin kapalıyken ve gözlerin açık dikkatin dağılıyken kelimeler söyleyip tekrar etmem istemişlerdi. Belki uyumak konusu bunun içindir. başka bir sebebi varsa bilmiyorum yada unutmuşumdur :)

Büyük bir ihtimalle sizi uyutarak bera testi yapacaklar.

sizi BERA testi yani ABR testine sokacaklar..

evet hist in dediğin gibi 2 teste giriyorsunuz.

1. si siz uyanıkken bildiğiniz gibi bi odaya sokuyorlar ve ses duyarsan düğmeye bas hesabı.

2. si size uyku iğnesi yapıyorlar başınıza ve kulak arkalarınıza kablo yapıştırıyorlar siz 1 saate yakın uyuyorsunuz ne olduğunu bile bilmiyorsunuz sonra kalkıyorsunuz elektronik sinyallere dayalı (yalan söyleme ihtimaliniz %0 oluyor çünkü siz uyurken kablolar aracılığıyla beyine gönderilen sinyallere verdiğiniz tepkiler otomatik olarak ölçülüyor) sonucu veriyor bu 2 sonucu alıp askerlik şubenizin olduğu yere götürüyorsunuz. Sonra kararı kurul veriyor size şu tarihte gelin sonucu bildirceğiz diyorlar

macline;
askeri hastanede test yapamzlar sadece muayene eder. bildik muayeneler sonra teste sivil hastaneye yollar

Kulak durumum ve yapılan abr testi sonucu..

Merhaba arkadaşlar. Durumumu kısaca özetlemek gerekirse, sağ kulağım doğuştan kapalı ve hiç bir duyu yetisine sahip değil. (ayni zamanda kulak kepçesi de yok)
Bugün gittiğim Askeri Hastahane'de, girdiğim ABR testi sonucuna göre kapalı kulağım 90 dB'de karşılık verdi. Doktorum bu doğrultuda askerlik yapabileceğimi belirtti. Beni heyete göndermeden önce tüm bu duyma durumumu ve kulak yapımı binbaşı ile görüşeceğini söyledi ve durumumun biraz karışık olduğunu sözlerine ilave etti.
Öncesinde girdiğim Odyoloji testi sonuçlarım . . sağ:113dB sol:22dB... şeklinde.

Sizlere danışmak istediğim şey, sağ kulağım kapalı iken ABR sonucunda 90dB'e yanıt vermesi normal bir durum mu ve uygulanan ABR testinde hiç uyumamış olmam sonucu etkilemiş olabilir mi?

Şimdiden çok teşekkürler..

Vallahi teknoloji ilerlemiş,babamın zamanımızada koridorda yurürken ,arkanadan yere bir demir para atarlardı ,dönüp baktıysan ,derhal askere alırlardı.;););)

ama teknoloji ilerledikce herşey dahada zorlaştı,rapor almak için bile ne kadar uğraştırıyorlar,napalım hayırlısı olsun,bende giricem epilepsi ve işitme kaybından muaneye

Üst Alt