Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askeri hastanenin raporuna itiraz edebilir miyim?

kartal10

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar askeri hastanein verdiği askerliğe elverişlidir raporuna itiraz edebilirmiyim.( 7 günü geçti)

yüzde olarak bilmiyorum ama A/16 F-2 geçirilmiş depresif bozukluk yazıyor

nedir arkadaşlar itiraz edebilirmiyim ayrıca esansiyel tremor hastasıyım yeni öğrendim ?

30 gün içerisinde itiraz edebilirsiniz.

30 gunude gecti malesef.artik cok gec gibi.peki bu sekilde askere gidip daha sonra curuk raporu alabilirmiyim.cunki kimisi acemilgi yapip curuge ayrilabilirsin diyor .

ayrica merak ettigim bir husus daha var olaki curuk raporu aldim bu ileride memur olmama atanmama vs engel teskil edermi

Rahatsızlığınız neydi sizin,
memur olmanıza engel olmaz.

obsesif bozukluk ve depresyon.ama memuriyete engel olabilir tercih edilmessin diyenlerde var.

Önemli olan şey raporda "çalışabilir" ibaresinin yer almasıdır. Askerden muaf olmanız yada olmamanızın önemi yok, siz sakat statüsünde haklardan yararlanabilmek için yetkili hastaneler'den birinden rapor almanız gerek. Hastaneler sakatlık oranı cetveli'ne göre oran belirlerler... Mümkünse bir kurum sevki ile hastaneye gidip rapor alın. Böylece rapor çok daha sahih olur ve rapor için ücret ödemezsiniz.

Obsesif Kompulsif Bozukluk için alınabilecek oranlar:

1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen:% 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen:% 30
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen:% 70

Depresyon için:
a.Manik nöbet, bipolar duygu durum bozukluğu, yineleyici depresyon, kronik depresyon
1-Tedavi ileişlevselliği tam düzelen:% 0
2-Tedavi ileişlevselliği kısmen düzelen:% 40
3-Tedavi ileişlevselliği düzelmeyen:% 70

% 40 ve oranında rapor alırsanız memur alımlarında başvuru yapabilirsiniz.

İlgili Yönetmeliğe görede muaf olmazsınız.

Madde 16 – (Değişik : 6/12/2004 – 2004/8202 K.)
A) 1. (Değişik: 16/6/2008-2008/13831 K.) Histrionik, narsisistik, obsesif-kompulsif, çekingen, bağımlı kişilik bozuklukları.

cok tesekkur ederim.simdi ben mecburen askerlik karari aldiricam cunki elverislidir raporuna itiraz suresi coktan gecti.sizin bahsettiginiz raporu gitmeden oncemi almaliyim ve hangi kurum dan sevk alabilirim ?

Yine isterseniz acemi birliğinde revire çıkarak askeri hastaneye sevkinizi isteyebilir, muaf olmak için şansınızı deneyebilirsiniz. depresyonuda belirtin.
Dilediğiniz zaman alabilirsiniz raporu, askerlik konularıyla hiçbir bağlantısı yoktur. İşkur artık sevk vermiyor deniyor,
http://www.engelliler.biz/forum/sag...ucret-alinamaz-3-mayis-2010-tarihli-yazi.html istinaden ücret alan hastanelerde var, almayanlarda. Öncelikle hastaneden bu konuda bilgi alabilirsiniz.

Bir arkadaşımız şöyle birşey söylemiş:
sayın esra srkxxx işkur gitmenize gerek yok çünkü işkur artık sevk yazısı vermiyormuş nedeni ise yeni kanun çıkmış... hastaneye gidiyosun paranla yaptırıyosun testleri eğer % 40 ve üzeri alırsan ödediğin ücreti geri alıyorsun dedi bana işkur 3 gün önce.... ayrıca bende antalyal işkur a gittim... bilginize
http://www.engelliler.biz/forum/sag...ran-verildi-yeniden-rapor-alabilir-miyim.html

Yukarıda yazılanlara rağmen hastane ücret alacağını söylerse(geri iade edilip edilmeyeceği konusunda da sorun) SYDV sevkiyle gidebilirsiniz galiba...

arkadaslar okb ve depresyon hastasiyim ayrica uyku apnesi var.okb icin asker hastanesi komando olamaz elverislidir dedi dr orda sana sorarlar soyle curuk alabilirsin dedi.simdi ben acemi birliginde ben raporlarimi ve ilaclarimi gostersem orda hava degisimi veya curuk almam ne kadar olasidir.ayrica uyku apneso beni cok zorluyor uyku sorunu had safhada.nedersiniz askerdeyken bi zaman sonra curuk verirlermi

bende uyku apnesi var bu askerde curuk yada hava degisimi almama yardimci olur mu ? ayrica okb ve depresyon hastasiyim

Üst Alt