Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askeri muayenede hastalık gizleme halinde ileride nelerle karşılaşılabilir?

Karatekin

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Oncelikle merhabalar , benim kafami kurcalayan ve mesgul eden olay ; askeri muayenese goz derecemi ve gozluk taktigimi soylememem sebebi ise komando olma arzum sonrasinda direkt gecis hakkiyla uzman cavusluk.
Muayene sirasinda bunu gizledim. Lakin gitmeden once gozumu cizdirecegim , gozum cizilmeye uygun. 1.75 sol 2 sag. Anlasirlimi veya ne gibi zorluklar dogurur bilgisi olan kisiler beni aydinlatabilirse minnettar kalirim..

Operasyonunuz başarılı geçerse görme dereceniz, komando olabilme şartını sağlayacaktır. Askerlik öncesinde bu operasyonu yaptırıp, başarı sağlarsanız askere gittiğinizde bu sorunu bildirmenize gerek yok. Genel muayenelerde bir ameliyat geçirip geçirmediğinizi soracaklar, etik olarak lazer ameliyatı olduğunuzu söyleyebilirsiniz ya da gizleyebilirsiniz. Gizlediğiniz taktirde anlaşılmayacaktır, söylediğiniz taktirde de hala bir sıkıntı yaşayıp yaşamadığınızı soracaklardır ve sorununuz yoksa tamam geç diyeceklerdir.

Sizin sorununuz sağlığınızı tehdit edecek boyutta olmadığı için ilerde size ve asker birliğinize bir sıkıntı yaratmaz. Tek gözü görmeyen, bir kulağı duymayan -normal şartlarda kesin muaf olması gereken- kişiler bile askerlik yapmak istediklerinde bunu dile getirmedikleri taktirde yapabiliyorlar. Siz sağlık sorununuzu dile getirmediğiniz sürece, hiç kimse kolunuzdan tutup ayrıntılı muayeneye sokmaz sizi.

Ameliyattan sonra sorununuzu söyleyebilirsiniz. Sorununuz düzeldiyse, bu komando olmanıza engel teşkil etmez. Lazer ameliyatını, bir açık kalp ameliyatı gibi düşünmeyin.

Çok teşekkür ederim aradiğim cevap buydu içim rahata erdi.. Allah razı olsun...

askerliği oyuncakmı sandınız siz söylemeyeceksiniz onlarda ne güzel rahatsızlığı yokmuş diye size inanıp muayene etmeyecekler uzman erbaşlıkta sınav ve mülakatlar bitiminde göz dahil 12 farklı branştan uzman erbaşlığa uygun raporu almanız gerekir askerlik esnasındada periyodik muayenelere tabi tutulursunuz branşınız doğrultusunda muayene olacağınız branşlar farklılık gösterir örneğin topcu branşının periyodik muayenesine göz dahildir tedavi olduktan sonra sağlık açısından uzman erbaş olabilirsiniz lakin sizi muayene eden göz doktoru siz ameliyat olmadım dediğiniz halde ameliyat olduğunuzu rapor ederse güvenilmez kişi olarak nitelendirilir ve tskda görev yapamazsınız

Üst Alt