Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askeri personelin malülen emekliliğinde fiili hizmet zammı ve hizmet süresi..?

ocean59

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
işe başlangıç tarihi itibari ile 8 senelik olan bir askeri personel malülen emeklilikte fiili hizmet zammı hizmet süresi hesaba katılıyormu katılmıyormu?

Evet, her yıl için 3 ay fiili hizmet süresi zammı hizmet süresine ekleniyor diye biliyorum:
Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet ve Milli İstihbarat Teşkilatında fiili hizmet süresi zammı kapsamında çalışan sigortalıların ücretsiz izin süreleri dışındaki diğer süreleri Kanunun [5510] 40 ıncı maddesi kapsamında değerlendirilecektir.
5.6.2009 tarihli 2009-79 sayılı genelge

yani 2002 ağustosta göreve başlayan bir t s k mensubu şuan malülen emekli olursa 10. senesini tamamlamış olarak işlem görmekte doğrumu.
ve öğrenmek istediğim bir diğer konu da emekli olmam durumunda alacağım maaş ve ikramiye miktarı.

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Süre hesabından anlamam. Maddeden anladığım fiili hizmet zammının hizmet süresi hesabına eklendiği.

Aylık 9000 gün prim üzerinden hesaplanır (5510/27): "Malûllük aylığı; prim gün sayısı 9000 günden az olan sigortalılar için 9000 gün üzerinden, 9000 gün ve daha fazla olanlar için ise toplam prim ödeme gün sayısı üzerinden, 29 uncu madde hükümlerine göre hesaplanır"

Bu bilgilerin doğru olup olmadığını sgk'ya başvuru yaparak öğrenin mutlaka. Zira silahlı kuvvetlere dair bilmediğimiz ayrıntılar olabilir...

TSK personelinin malüllyeti

tsk personelinin adi malülmü vazife malülümü sayılacağına hangi kurum karar veriyor T.S.K mı SGK mı

Bilmiyorum (?). Ama bizde teamüldür, silahlı kuvvetler'in işine siviller karıştırılmaz!

tsk da görev yapamaz

2002 mezunu astsubayım ve 15 mart 2012 de ankara gata sağlık kurulundan skolyoz ve kalp sorunları teşhisiyle "tsk da görev yapamaz " kararlı raporu aldım. bu süreçleri yaşamış yada konu hakkında kesin bilgisi olanlardan öğrenmek istediğim konular
1-sgk bu raporu kabul edip beni malülen emekliye ayırıyormu ve nekadar tazminat ve maaş bağlanıyor ?
2-oyak bu raporu kabul edip bana tam veya daimi malüliyet yardımı yapıyormu ve ne kadar yapıyor ?
3-ilişiğim kesilene kadar olan süreç nasıl işliyor ve nekadar sürüyor ?
cevap ve tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkürler.

durum hakkında paylaşmak istediğiniz başka bilgilerde barsa lütfen onlarıda yazın

Askeri mevzuat nasıldır, hiç bir fikrim yok. Ama normalde malulen emeklilik söz konusu olduğunda sgk ille de kendi sevki sonucu alınan raporlar istiyor... Dilerim size bu ceberrut uygulama yapılmaz ve GATA'dan aldığınız rapor emekli olmanızı sağlar.

Emekli aylığı ve ikramiye hesaplamak için sgk uygulaması: http://kesenek.sgk.gov.tr/IkramiyeMaasHesapla4c/Welcome.do

Oyak bu raporu kabul edecektir. Zira GATA'dan alınmış. Ama ne subay değil de astsubay olmanızın oyak mevzuatı açısında bir sakıncası var mı, onu biliyorum; ne de bir gelir bağlanıp bağlanmayacğaına dair fikrim var. Bilgisi olan arkadaşlar varsa lütfen bizlerle paylaşsın bu bilgiyi..?

İlişğinizin kesilmesine temelk olan (yani emekliliğinize temel olacak olan) raporun tarihi ne ise, emekli olduğunuzda emekli maaşınız da o tarihten itibaren birikmeye başlar...

teşekkürler

tsk dan adi malül olarak emekli olanlarında yardım ve tecrübelerini paylaşmalarını bekliyorum :confused:

komutanım mehmetcık vakfı ve emeklı sandıgına sorun senın alıcagın cevabı netını verıceklerdır sgk senın engelıne karısmaz gata gorev yapamaz demıs askerının ılk askerlık yoklamasında elverıssız raporunu devlet hastanesıne gıtdıgınde saglam raporu verıyor su olurdu sız askere gıdecek olsaydınız gata askerlıkyapamaz deseydı sıvıl hastane raporunuzu dusurdu

teşekkürler umarım tsk dan malülen emekli olanlarada ulaşabilirim burda. onlarında sizler gibi bilgi ve deneyimlerine ihtiyacım var çünkü !

Üst Alt