Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Askerim. Anksiyete ve konuşma bozukluğundan muafiyet..?
ben doğuştan konuşma bozukluğu var hastanelerdeki psikiyatrislere gittim terapiler aldım ve özel eğitim kurslarına gittim fayda etmedi
askerlik muayenesindeki doktor askere göndermiyecem dedi yanındaki sekreter gönder birşey olmaz yapsın ordaki doktora söylesin o geri gönderir diye askere gönderdi.
Eylulde İzmir Narlidere de acemi eğitimini 25 gün yaptım. Acemi birliğinde Urla ve Katip Çelebi Hastanelerine gittim. 2 hastane de anksiyete bozukluğu tanısı koydu ve ilaç yazdılar.
Acemi birliği bitti Ekimde Malatya da usta birliğine başladım 15 günlük askerliğim sırasında Malatya Egitim ve Arastirma Hastanesine 2 kere hastaneye 2 farkli kulak burun boğaz doktoru da kekemelik ve konuşma bozukluğu tanısı koydular. Psikiyatri doktoruna sevk ettiler doktor ileri dereceden konuşma bozukluğundan 1 ay hava değişimi ve ilaç verdi.
Hava değişimi bitmesine 1 gün kala Konya askerlik şubesinden Konya meram eğitim araştırma hastanesine sevk aldım. Psikiyatri doktoru konuşma bozukluğundan psikiyatri hastanesine yatmami istedi 15 yattim anksiyete bozukluğu ve konuşma bozukluğu tanısı koydular heyet 1 ay smkli hava değişimi ve ilaç verdiler.
Araligin 28 de kontrole gittim doktor heyete girecen dedi.
Ocagin 3 de heyet yine 1 ay smkli hava değişimi ve ilaç verdi.
Ocagin 25 de kontrol var
sonuç ne olur. 90 gun hava değişimi ve 15 günde hastanede yattim.
Konyalımeram Kısaca söyleyelim.Heyet askerliğe elverişsiz raporu verecektir,Ayrıca o sekreter dediğin Seni askere yollama gibi bir yetkisi yok Sadece doktorun kanaatini değiştirmesinde etkili olmuş,ben o tip sekreterlerin hakkından çok iyi geliyorum...
Boşu boşuna sizi uğraştırmış.
Geçmiş olsun...
1 ay daha anksiyete bozuklugu ve konusma bozuklugundan smkli hava degisimi verdi. Bu hava degisimi bitince askerlige elverissiz verilir mi ?
4 ay hava değişimi oldu 15gun hastane yattim.Ayni hastaneden 3 ay hava değişimi almış oldum.
ileri derecede kekemelik muafiyet veriliyor. az zamanda muaf olacaksınız. mustafa şahinn engelli rapor askerlikle ne alaka, ayrıca rapor veremezler engelli sağlık kurulu raporu için başvuru yapmıyor ki adı geçen hasta askerlik muayenesi oluyor
Iyi aksamlar bende doğuştan konuşma bozukluğu var.İzmir Narlidere acemi birliğinde Urla ve Katip Çelebi Hastanelerine gittim. 2 hastane de anksiyete bozukluğu tanısı koydu ve ilac verdi. Malatya da usta birliğine başladım 15 günlük askerliğim sırasında Malatya Egitim ve Arastirma Hastanesine 2 kere hastaneye 2 farkli kulak burun boğaz doktoru da kekemelik ve konuşma bozukluğu tanısı koydular. Psikiyatri doktoruna sevk ettiler psikiyatri doktoru ileri dereceden konuşma bozukluğundan 1 ay hava değişimi ve ilaç verdi.
Hava değişimi bitmesine 1 gün kala yasadigim şehir Konya askerlik şubesinden Konya meram eğitim araştırma hastanesine sevk edildim. Psikiyatri doktoru konuşma bozukluğundan psikiyatri hastanesine yatmami istedi 15 gün yattim anksiyete bozukluğu ve konuşma bozukluğu tanısı koydular heyet 2.defa 1 ay smkli hava değişimi ve ilaç verdiler.
Araligin 28 de kontrole gittim doktor heyete girecen dedi.
Ocagin 3 de heyet yine 3.defa 1 ay smkli hava değişimi ve ilaç verdi.
Ocagin 25 de kontrole gittim. Ocagin 31de 4.defa 1ay smkli hava değişimi verdi. Şubatın 22sinde kontrole gittim. Subatin 28de heyet 5.defa 1 ay smkli hava değişimi verecek imzalar kalmış.Psikiyatri doktoru muayede Kbb doktoruna gönderdi doktor muayene etti kekemelik var dedi.Benim 2006 da %12lik kekemelikten kbbden başka doktorlara görünmedim özürlü raporum vardı.Psikiyatri doktoru başka hastaneden kekemelikten özürlü raporu almaya çalışın ve bu raporu güncelleyin dedi alın hava değişimi bitince gelin raporla değerlendirelim dedi anlamadim aynı hastane 4 ay hava değişimi verdi askerliğe elverişsiz vermeyecekse niye 4 ay hava değişimi veriyor 4 ay askerliğim uzadı.
sonuç ne olur. 5 ay hava değişimi oldu.(150 gun hava değişimi ve 15 gün psikiyatri hastanesinde yattim.)
OturanBoğa abi yemin ederim biktim 5 ay oldu 15 gunde hastane de yattim borcum var çalışamıyorum ise girecem asker gorunuyorum bu hava degisimi bitince askere gonderme sanslari var mi ayni hastane 4 ay hava degisimi verdi 15gunde hastaneye yatis verdi
Iyi günler bende doğuştan kekemelik var acemi birliğinde Urla ve Katip Çelebi Hastanelerine gittim onlar anksiyete bozukluğu tanısı koydu ve ilaç tedavisi başlattılar. Usta birliğinde 15 günlük askerlik sırasında Malatya eğitim araştırma hastanesi psikiyatri doktoru ileri dereceden kekemelikten 1ay hava değişimi verdi.Bu 1.ci hava değişimi idi. Bitince Konyadaki askerlik şubeden Konya eğitim araştırma hastanesi psikiyatri doktoruna sevk aldım doktor anksiyete ve konuşma bozukluğu tanısı ile psikiyatri hastanesinde 15 gün yatırdı.Hastaneden çıktım 1 ay smkli anksiyete ve konuşma bozukluğundan 2.ci hava değişimi verdi. Bitti tekrar sevk alıp yine gittim 1 ay smkli anksiyete ve konuşma bozuklugundan 3. Hava değişimi verdi. Hava değişimi bitti yine sevk alıp gittim 1ay smkli anksiyete ve konuşma bozukluğundan 4.hava değişimi aldim.Bu hava değişimi bitti tekrar sevk alıp hastaneye gittim yine doktor 1 ay smkli anksiyete ve konuşma bozukluğundan 5.hava değişimi verdi. Bu ayın martin 27sinde bitecekti 22sinde kontrol olduğundan bugün gittim doktor kurula sevk etti bir şey demedi haftaya perşembe 2de gel sonucu al dedi durum ne olur askere gönderirler mi tekrar hava değişimi verirler yada elverişsiz raporu mu verirler. Doktora sorduk ben şuan bir şey söylemeyem dedi kurulda belli olacak dedi hava değişim raporlarını ve yatış kağıdını aldı bizden sonuç ne olur. 6. Saglik kuruluna girmiş olacam.(15 gün psikiyatri hastanesinde yattim. 5.ay hava değişimi verdiler .1 aylık şeklinde idi.Konya egitim arastirma hastanesinden 4 defa hava değişimi verdiler .1 hava değişimi de malatya hastanesinden aldim toplam 5 ay etti.)
Iyi günler bugün sağlık kurulu raporunu aldım. Sonuç tekrarlayici anksiyete bozukluğu + hafif konusma bozuklugu karar ise B/16 f-1 askerliğe elverişli değildir. 11 Eylül 2019da askerliğim başladı 28.03.2019da bitti. 5 ay hava değişimi 15gun psikiyatri hastanesinde yattim cok zor oldu ama sonunda bitti.Simdi dünya telâşı başlıyor iş bulma telaşı... Site yöneticilerinden ve ilgilenip cevap veren diğer arkadaşlardan Allah razı olsun...