Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerim. Bacaklarımdaki ve akciğerimdeki sıkıntılar beni çok zorluyor! Muafiyet..?

Askerer3434

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, ben askerim. Acemi birliğimi bitirdim, usta birliğine ise iki gün sonra teslim olacağım. Lâkin bacaklarım beni çok zorluyor, bununla alâkalı herhangi bir muayene işlemi gerçekleştirilmedi, askerde çıktığım birkaç doktor, ''askerliğe elverişli değilsin'' dedi ama bu sözde kaldı, yazılı olarak bir belge alamadım.

Sağ bacağımda derin ven trombozu denilen kan pıhtılaşması sorunu vardı, coumadin tedavisine başlanıldı. 1-2 Yıl arasında sol bacağım hafif hafif morarmaya başladı, sonrasında ise masif emboli (akciğer) geçirdim. Ve birkaç gün yoğun bakım süreci yaşadım.

Askerlik sürecimde, sol bacağım sık sık şişmeye başladı ve morarmalarda artış oldu. Tekrar hastaneye sevkim olduğunda, ultrason sonucuna göre sol ve sağ bacakta pıhtılar olduğu söylendi, daha önce damar tıkanıklığı yaşadığımı, ondan kalan parçalar olduğunu, sol bacak için bir işlem yapılamayacağını, sağ bacak için ise oluşan varis sebebiyle ameliyat edilebileceği söylendi.

Kısa süreli koşularda dahi akciğerim çok zorluyor beni, en son yapılan ilaçlı tomografi sonucunda damarlarda pıhtılar olduğu fakat ana kanalda pıhtı bulunmadığı söylenmişti.

Ben perşembe günü tekrar yola çıkacağım usta birliğim için, benim bu yaşadığım hastalıklar askerlik yapmaya elverişli midir, birisi bana yardımcı olursa çok sevinirim, doktorlar dahi net bir cevap vermiyorlar. Herhangi bir şekilde çürük raporu verilmesini gerektirmeyecek rahatsızlıklar ise, ben bu durumu kafamdan silmek istiyorum. Psikolojik olarak çok yıprandım.

Askerer3434 Askerlik öncesi öykünüz ve şuan ki taplo Askerliğe elverişli değildir kararı verilmeli,Siz askerlik yapmak istiyormusunuz?

Kağan Bey, askerliğini yapmış tüm insanların aflarına sığınarak; kesinlikle istemiyorum. Usta birliğine hizmet ve destek birimi olarak yazdılar, yani tabiri caizse ırgat olarak vazife yapacağım. Coumadin ilacı soğuk havaya karşı çok duyarlı hâle getiriyor beni, bazen güneşte dahi titrediğimi biliyorum. İlave olarak bacaklarım gerçekten zorluyor beni, her koğuş yat olduğunda bacaklarımın şişliğinin inmesini bekleyip uyuyorum, bir süre yüksekte tutuyorum. Bugün görüştüğüm bir doktor, emboli için çürük vermiyoruz sanırım ama bacaklardaki pıhtılar için belki alabilirsin minvalinde konuştu, acemi birliğinde gittiğim ve görüştüğüm üç doktor da askerliğe elverişli değilsin diye söyledi. Kafam çok karışık. Çok uzattım kusura bakmayın.

Askerer3434 Anladım ,evet bacaklardaki pıhtı biraz risk arz eder,çok fazla aktiviteler biraz sorun teşkil edebilir .yeni bir emboli olabilir bu beyinde yada ak çiğerde de olabilir,Peki siz ilk şube muayenesin de bu şikayetlerini söylemedin mi?
Peki bir iki tavsiyede bulunalım,Birliğine dönerken sivildeki ve varsa askerdeki bütün tedavi bilgilerini (Epikiriz) Alıp Heyete girmelisin..
Birlik komutanına durumu anlat geçirdiğin hastalıkları da anlat,O sana bir rapor yazacaktır durumunla alaklı.Hastaneye sevk olduğunda bütün geçmişe dönük olan hastalıklarını olduğu gibi anlat ve epikirizi de dosyana koy.Heyete sevk olup muaf olacağını düşünüyorum.
Geçmiş olsun....

Kağan Bey, ilgi ve alâkanıza çok teşekkür ederim. Elimde masif emboli geçirdiğime dair rapor var. Bir de askerdeyken gittiğim hastaneden bacaklarım için kronik venöz yetersizliği yazan yazı var. Ben askerliğe giderken muayene olmadım çünkü psikolojik baskı ile gönderildim. İzni herhangi bir şekilde uzatıp, birliğe teslim olmadan heyete girme şansım yok mu?

Askerer3434
Var elbette,Ancak sizin için en doğru olan birliğinden işlemleri devam ettirmenizdir,birliğine dönmeden hastaneye gidip muaf raporu almaya kalkmanız hekimlerde askerlikten kaçma yolları arıyor kanaati oluşabilir ve hava değişimi verip süreci uzatabilirler.Sizin yukarıda yazdığım yolu izlemeniz sizin için daha sağlıklı olacaktır,
Diyeceklerim bu kadar Asker kardeşim.
ALLAHA emanetsin...

Teşekkürler Kağan Bey, siz de Allah'a emanetsiniz, tavsiyelerinizi uygulayacağım. Esen kalın.

Sağlık yönetmeliğine göz attım biraz ve böyle bir maddeye denk geldim, merak eden arkadaşlar olduysa diye paylaşıyorum. '

'Çevre farkı yapsın veya yapmasın klinik ve laboratuvar olarak tanısı konulmuş iliak, femoral, aksiler ve subklavian ven trombozları ve bunlar sonucunda gelişen pulmoner embolik olgular''

Selamun aleyküm, öncelikle devlet hastanesine yönlendirildim, oradan heyete çıkmam uygun görüldü ve heyet için farklı bir hastaneye yönlendirildim, göğüs hastalıkları girişi açıldı, göğüs hastalıkları doktoru, ilaçlı tomografi yazdı, tomografiye girdim ve akciğerde emboliye dair dolumlar olduğunu, ana kanalın tıkalı olmadığını söyledi ve heyet kağıdına yazdı, pab için kardiyoloji ve dvt için kalp damar cerrahisi önerdi, heyet kurulu da bu iki bölümü ekledi, kardiyolojide pab değerim 35 çıktı, pulmoner hipertansiyon oluyormuş sanırım, kalp damar cerrahisinde ise iki bacakta da dvt çıktı, kalıntılar mevcutmuş, ülser ve şu an hatırlayamadığım farklı bir bulgu da saptandı, kalp damar cerrahisi, askerlik yönetmeliğinin d maddesini ekledi, sanırım 43/2 idi. Sonrasında, doktor durum raporu istendi bunun için. Üç kalp damar cerrahisi buluna dek 2-3 gün geçti. :) Durum raporunu tamamladım, heyet kurulundaki birisine gösterdim. Sana elverişli değildir vermiş, dedi. Göğüs doktoru, bunlar bittikten sonra yanıma gel, demişti. Fakat oradaki kişi gerek olmadığını, zaten elverişsiz olarak bir doktorun gördüğünü, bunun yeteceğini söyledi. Göğüse çıkmadım, bugün heyet günü. 11.30'a kadar yetiştirmem gerekiyordu, daha fazla uzasın istemiyorum. Benim de biraz işime geldi, 14:15'de karar verilecek sanırım, orada 14:15'de olmam gerektiğini söylediler. Bir de belgeleri teslim ederken de sordum, göğüs doktoruna çıkmama gerek var mı diye, oradakiler de gerek olmadığını söyledi. D maddeleri askeri hastane olarak geçiyor ama bilemedim. Birlikte çok sorun olmaya başladı, çok hastaneye çıkıyorsun gibi. Psikolojik olarak da kaldıramıyorum pek. Bacaklar zaten Allah'a emanet, şişkinlik, ağrı ve morarmalar arttı. Sonuçtan sonra yine buraya yazacağım.

Mrb hatayı baştan yapmışsınız başta hastalığınızı bildirseydiniz bu kadar çile çekmeyecektiniz muaf olmak zorunda durumunuz çünkü hastalığınız tedavi gerekli ve önlem alınmasa ilerleyen bir hastalık tekrar geçmiş olsun

Tekrardan merhaba arkadaşlar, salı günü heyet için giriş yaptım. Çok fazla kişi vardı, uzmanlık ve astsubaylık raporlarının zamanına denk geldim, şanssızlık. Bir saat kadar bekledik, en son bizleri aldılar. 10-15 Kişi vardık, isimler okundu ve içeri girdik, oturmamızı istediler. Tek tek isim okudular, sonra ''tamam çıkabilirsin, cuma 13:30'da gel'' yaptılar. Benim ismim okunduktan sonra orada duran hanımefendi yanına çağırdı, ''parmak bas'' dedi, parmak bastım. Tamam, cuma 13:30'da gel, dedi. Hiçbir şey anlamadım. O 10-15 kişi arasında sadece ben ve başka bir arkadaşa parmak bastırdılar. Elverişlisin ya da elverişsizsin denmedi, hiçbir şey söylenmedi. Bugün 13:30'da gideceğim. Bu ne demek acaba:confused:

Çok fazla heyecan var, elverişlidir kararı çıkarsa psikolojik olarak çökerim, gece nöbete kaldırdıklarında, yataktan inerken dahi çok zorlanıyorum, ayaklarımı sürte sürte gidip giyiniyorum, bir de devriye nöbetimiz varsa çektiğim acıyı ben biliyorum. Genelde akşamdan sonra bacaklarımda ağrılar oluşuyor. Çoğu asker ve komutanlar da kaytarmak için bahaneler ürettiğimi düşünüyor, daha bugün bir komutanım ya kal, ya git artık, dedi ve küfür etti. Evime gitmek istiyorum...

Merhaba arkadaşlar, elverişsizdir kararı çıktı. Evimdeyim...

Üst Alt