Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerim. F43.2 uyum bozukluluğu yaşıyorum. Muaf olabilir miyim?

asker427

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar ben deniz kuvvetlerinde askerliğimi yapan bir erim.

Ailevi olaylardan kişisel özel olduğundan rdm konuları çok zor açtım hatta kızdı ve beni tınlamadı

sonradan açıklamaya başlayınca bölük ast ona bilgi vermiş daha sonra izne göndericekti dağıtım iznimide kullandırmadılar.

10 gün sıla izni yazdı yol iznimi kullandırmadı.Ailevi ve cinsel istismara uğradığımı söyledim sivildeyken 14 yaşımda.

Beni ciddiye almadı izin bitince gittim eş cinselim dedim sonra başladılar dikkate almaya gerçek sorunlarımı dinlemediler bile aielvi sıkıntılarım özel olduğundan bahsedemedim en son ailem dahi bilmediği hayatımdaki sırrı yani 14 yaşımdaki tacizi söyleyipt eşcinselim dediğimde hızlıca işlemlere başladılar o gün.O gün içerisinde işlemler devam etti ordaki rdm beni sallamayan komutan vardı ona gittim ve tekrar anlattım benden dalga geçerek gülümseyerek inanmadığını söyledi.Kanıtlayabilirim diyip ailevi sorunlarımı üst üste anlattım sonradan zorla askeri hastaneye sevk etti.Hasteneye gittim psikiyatriye söyledim anlattım sana yardımcı olmam için ilaç yazayım mı dedi evet dedim daha sonra ilaç yazdı ve ast çağırdı girdi o içeri ona birşeyler söyledi daha sonra izin felan vermemiş gemidende çıkartmıuyormuş sağlık astsubayım bana 10 gün istihrat izni yazdırdı o anda sonra bana söyledielr ve hemen bi a4 çıkardılar 2 ilaç verildi bana birisi seralin 50mg sabah yemek yerken 1 adet. diğeri aripa 5mg tablet öğlen 1 adet.İçmemi ve bu hapların hepsini birden içmem sonuçu ölümle sonuçlandığını söyledi astby ve kendim isağlama almam için a4 kağıdına benim el yazımla yazdırdı imza attırdı.Sonra apartopar toparlandım çıkış yaptım ve 10 gün istihrattayım abilerim bana yardım edin kafayı sıyırmak üzereyim ciddi sorunlar var ailevi olarak onları burada açıklayamıyorum.Reçetede F43.2 yazıyordu yanılmıyorsam Uyum bozukluluğu yazıyordu.Ailem üzülüyor fakat taciz felan olduğumu bilmiyorlar lütfen yardım edin.Öğrenmemeleri lazım askerlik bu durumda yapamıyorum anlatıyorum anlamıyorlar ciddiye almıyorlar :( herşey üstüme üstüme geliyor kafamı yastığa koyuyorum nereye baksam duvar felan hareket ediyor kafayı yedim lan ben diyorum kafam dönüyor gemideyken sallanıyorum millete soruyorum senin başın dönüyor diyorlar ve aklıma kötü şeyler gelince sürekli kalbime ağrı giriyor 10 15 saniye ağrısını çekiyorum lütfen yardım ben nasıl edicem dayanacak takadım kalmadı abiler..

asker427

Askerlikten muaf olman için cinsel kimliğini açıkça ortaya koyman gerek. Ama bunu yaptığında ailenin bundan haberi olabilir. Belki de zaman içerisinde ailene açılman en doğru yoldur...

Üst Alt