Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerim. Hastalığım askerlik yapmamı engelliyor. Ne yapabilirim?

Uğur Günğör

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Meraba bagsur bagirsak hastaligim var surekli kanamam oluyor acemi birliginde revir e çıktım doktorun komutanin bana dedigi ne yapabilirim dedi sıkıntı stres beni cok etkiliyor usta birligine geldim beni patlattı kanamaya hakim olamadim kimle konussam sana çürük verirler diyolar suan devlet hastanesinde yatıyorum tedavi görüyorum doktor bana diyor hava degisimi verim sana diyor ne yapmam lazim nsl elverissiz raporu alabilirim bu hastalık beni mahvediyor hiç bir faaliyete katılamıyorum adim atamiyorum yardımlarınızi bekliyorum bu rahatsızlık bende 3 4 yıldır var ve tedaviden bişey çıkmıyor
OturanBoğa

Uğur Günğör

Bence bu kadar yoğun ve hareket kısıtlılığına yol açan hemoroid için muafiyet vereceklerdir. Ama cetvelde tam olarak hemen muafiyet diye bir şey anlaşılmıyor. Bence 2 defa istirahat verirler sonra muafiyet tanırlar

MADDE 68
A) 1. Anüs ve rektumun fonksiyonel bozukluklara yol açmamış şekil bozuklukları, hemoroidleri, anal fissür ve
perianal fistülleri, cerrahi tedavi ile düzeltilmiş mukoza prolapsusları (prolapsus ani), anal sifinkter darlık ve yetmezlikleri (Cerrahi tedavi ile tamamen düzeltilmiş anal fissür ve hemoroidler öğrenci olmaya engel teşkil etmez).
2. Sinüs pilonidalis (Basit eksizyon-sütür tekniği ile tedavi edilebilecek olanlar ile bu yöntemle tedavi edilmiş olanlar sağlam kabul edilir.).
3. Komplikasyon yapmamış total rektum prolapsusları veya soliter rektal ülser ile bunların başarılı ameliyatları.
B) 1. Kalıcı anatomik ve fonksiyonel bozukluklara yol açmış total rektum prolapsusu veya soliter rektal ülser ameliyatları; rektumda darlık yapmış, nükslerle seyreden rektal ülserler ve bunların kalıcı fonksiyonel ve anatomik bozukluk yapmış komplikasyonlu ameliyatları, komplike perianal fistüller.
C) Bu maddenin (A), (B) ve (D) dilimlerinde yer alan hastalıkların tedavi ve nekahet halleri.
D) 1. Sfinkter yetmezliği oluşturmuş veya cerrahi tedaviye rağmen nüks eden total rektum prolapsusları.
2. Birden fazla ameliyata rağmen nüks eden ve kalıcı komplikasyonlar oluşturan perianal, rektal ve rekto-vaginal
fistüller.
3. Anüs ve rektumun tedavisi imkânsız önemli darlık ve yetersizlikleri, şekil bozuklukları.
4. Anüs ve rektumun kötü huylu ve tedavisi imkânsız iyi huylu tümörleri.

@OturanBoğa abicim beni tedavi için memleket ime gönderdiler ve 4 5 sefer kolonoskopi oldum ülseratif kolit şüphesi görüntüsü aldılar ve ikinci bir ay hava degisimi aldim sonra heyet e çıkardılar ve Ankara gataya sevk ettiler ankaraya gataya geldim gatada Gastroenteroloji bölümüne gectim ve durumu anlattım benden patoloji sonucu istedi patoloji sonucu lazım dedi

sonuctada ülseratif kolit varsa muaf veririm dedi yoksa askerlige devam edersin dedi benim elimdede patoloji sonucum yoktu bende kolonoskopi yaparim dedi bende hemen memleket imdeki hastaneyi aradim patoloji sonucu çıkmış hemen istetdim sonuçta soliter rektal ülser tesisi konmus bu tesise doktor muaf verirmi acaba bu şekilde dönmek istemiyorum iki aydır havadegisimindeyim hiç bir işlem yapılmadı ne yapacam bilmiyorum yardimci olurmusun abi

OturanBoğa abi dediğin gibi altı ay hava değişimi yazıldı ve suan bir ayim kaldı ilaçlari bulamadim piyasada yok bundan doktor bey in de bilgisi var rahatsızlığım duzelmismidir acaba yardimci olurmusun

OturanBoğa
Abi cevabını bekliyorum

Erdogan Er

Ismini suan hatırlamıyorum abi fitil yazmıştı sonra lavman a cevirdi ilaç i ama hiçbiri bulunmuyor benim merak ettigim bu soliter rektal ülser duzelmismidir rahatsızlığı olan arkadaşlar varmıdı bilgi almak istiyorum

Uğur Günğör

Son durum ne oldu bilgilendirir misin ben de aynı durumdan muzdaribim ve temmuzda gitmem gerek askere ama daha öncesinde ne yapmam gerektiğini bileyim

Mesajın ilk yazıldığı tarihten bu yana yedi yıla yakın uzun bir süre geçmiş. Hadise çoktan sonuçlanmıştır. Vatandaş ya şifa bulup askerliğine devam etmiştir ya da çürüğe çıkmıştır. Aslında bu gibi durumlarda derdini buraya yazan vatandaş sonucu da burada paylaşmış olsa benzer durumda bulunan kişiler de bundan bilgi sahibi olurlar. Ancak gördüğüm kadarı ile vatandaşlar buraya dertlerini yazıyorlar, yardım veya bilgi talebinde bulunuyorlar, sonra ilişkilerini kesiyorlar yani sonuçtan buradakileri haberdar etmiyorlar. Kimse kusura bakmasın ama bencilik kokuyor bu tür davranışlar. Selametle..

Üst Alt