Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerim. İki defa rapor aldım. Askeri hastaneye sevk alıp muaf olmalı mıyım?

noclowns

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar. askerlik süreci içerisinde sıkıntılarımdan dolayı diyarbakır asker hastanesinden 30 gün ve 60 gün hava değişimi aldım tekrar gidişimde heyete yollayacağını söyledi doktor
ancak benim sorum şu: askerlik şubesinden devlet hastanesi pskiyatri polikliniğine sevk etmesini istedim garnizon komutanlığına yolladı ve devlet hastanesine sevk ettiler ve devlet hastanesinin asker hastanesine sevk edebileceğini söylediler.
sanrılar duyuyorum, arada sırada halisünasyonlar görüyorum ve obsesif bozukluk hastasıyım ve ayrıca şizofreni olmamdan şüpheleniyorum.
acaba adana asker hastanesine sevk alıp orada muafiyet için birşeyler yapabilir miyim? değerli görüşlerinizi yazarsanız çok memnun olurum..

noclowns

Birliğine dönmeden muafiyet raporu almak istiyorsun sanırım. Öyle mi? Bu mümkün tabii. Ama ben olsam daha önce 2 defa istirahat vermiş, seni bilen bir doktorun olduğu hastaneyi tercih ederim. Oradan muafiyet almak daha bir kolay olur gibi geliyor bana.

Aynen hocam birliğime dönmeden muaf olmak istiyorum bunun icin ne tavsiye edersiniz bana? Zaten 30 ve 60 gun olmak uzere 2 kez hava değişimi aldım şuanda hava değişimindeyim. Ancak birliğime tekrar dönmek çok zor geliyor. Lütfen bana yardım edin hocam

noclowns

Sen bu amaçla askerlik şubesine başvurup yakınlardaki hastaneye sevk iste. Oradaki doktorlar/heyet inisiyatif kullanırsa, ne ala. Olmazsa, zaten seni birliğine sevk ederler ve sen de orandan işlem yaparsın.

Ama içini ferah tut. Öyle ya da böyle muaf olursun kardeşim. Sabır.

Çok sağolun hocam en iyisi birliğimden sevk alıp kıta kanaat formuyla gidersem işim garanti olur.

ilk hava değişimin bittiktn sonra kaç gün içinde tekrar hastaneye sevk oldun kardeş

bende iki ay hava değişimi aldım benim belgemde smk(son muayene kontrolu verdiler)ardından hastaneye yeniden yatış yaptım bir hafta sonrası heyete girip muafiyet aldım askerliğe elverişli değildir diye seninde muafiyet olu sanırım

anladım arkadaşım sağolasın bendede smk yazıyordu bölgemdeki askeri hastaneye sevk ettiler burdaki komutan psyktrist ben burdan halledemem kıtandaki hastaneye git dedi yani diyarbakırdakine gitcekmişim ama nekadar süre tutarlar beni askeriyede o kafamda sıkıntı yapıyor

10-15 günmü ben usta birliğinde 5gün zor durdumda sevk ettiler 2.ye okadar bekletirlermi diyorsun doktorun kaydı oldugu halde kıtasına katılması kıta anket ve askeri işlevszlk formu ile askeri hastaneye sevki mevcuttur diyor

Kardeşim hangi şehirde askersin ve hastaneye serbest çıkış olarak mı gidiyorsun (kendi imkanınla) yoksa devlet uçak bileti mi giriyor? Ve sanıyorum ki evrakların baştan hazırlanacak. Kıta kanaat formu sevk vs.

diyarbakırda askerim kendi imkanım ile gideceğim birliğe katılıp kıta anket ile sevkim söz konusu ama askerlik şubesine soracağım bakalım ben birliğe katılmadan askeri hastaneye gitmek istiyorum diye :S

Kardeşim öncelikle muaf olmak istediğini belli etmelisin. Eger diyarbakir askeri hastanesine gideceksen 2 defa hava değişimi kullanman lazım muafiyet için.

evet belli etmiştim hastanedeki komutan ve birlikteki biliyor yapmayacağımı

İlk gidişin mi bu? Daha önce hava değişimi kullandın mı?

ilk gidişim daha önce kullanmadım fakat yatarım war askeri hastanede hava değişimi vercekti almadım acemi kalmayayım die

Şimdi gittiğinde eğer askerlik yapamaz yazarlar ise 30 gün hava değişimi verme ihtimalleri çok yüksek.

Üst Alt