Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerim. İzindeyim. Düz tabanlık zorlamaya başladı. Hastaneye nasıl çıkarım?

Haseki

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba bişey öğrenmek istiyorum komando olarak askerliğimi yapmaktayım askere giderken umursamamıştım 5 aylık askerim ve ileri derecede zorlamaya başladı ayağım beni. şuan izindeyim yarın hastaneye gidip ayağımı ölçtürmek istiyorum. hastaneye gitmek için askeri şubeden sevk almama gerek varmı yoksa direk mi hastaneye gitmeliyim? ayağım şu şekilde:
http://i.hizliresim.com/BzL4DL.jpg
http://i.hizliresim.com/dBO0bn.jpg

Yardımlarınıza ihtiyacım var

Herkese merhaba 3 aylık askerim ayaklarım esnek düz taban ve varis var . Muhafiyet alamıyorum ama askerde çok zorlanıyorum , kısa mesafe yürüşlerindr bile ayaklarımın agrısından yürüyemiyorum . Görev yaptıgım birlik sürekli intikal halinde olan bir birlik ve günlük 4 saat nöbetimiz oluyor. Nöbetlerde ayaklarımın agrısından dayanamıyorum bazen yere çöküyorum bazende oturuyorum . Bu yüzden 3 kez tutanak tutuldu . Komutanıma durumu anlattım benden rapor getirmemi istedi . Raporunu getir başka bir yere göndereyim falan dedi . Bu rapor nasıl bir rapor acaba normal hastaneye sevk almam yeterli mi ? Yoksa Gatadan mı almam lazım . Bidr nöbet tutamaz raporu nasıl alabilirim .

Vereceğiniz yardımlar için şimdiden teşekkürler

offf düz taban birini niye askere alırlar ki..

önce ortopedi veya fizik tedaviye ye çıkın/muayene olun sizi heyete sevk etsin ordan da muaf olursunuz inşallah.

yalnız , buraya yazdıklarınızı da muayene olduğunuz hekime ve ayrıca heyette görevli hekime de anlatın.

Haseki
Ne yaptın?

cancan17
HAstaneye sevk alıp kontrolden geçeceksiniz. Aşağıdaki maddelere göre karar verilecek. Ama en kötü ihtimalle "spor yapamaz" raporu verirler.

Bu sınırlarda ise askerlik yaparsınız: "Ayakların yürüyüşü güçleştirmeyecek derecede şekil bozuklukları ve kalkaneal yükseklik açısı 10 ila 19 derece (10 ve 19 dahil) düztabanlıklar."

Şunu sınırlarda ise muaf olursunuz:

"B) 1. Yürüyüşü bozan ve ayağın basarken çekilen ön arka grafilerinde talus ve kalkaneus arasında ayrılma, yan
grafilerde talus naviküler ve birinci metatarstan geçen düz çizginin talonaviküler veya navikulokuneiform eklemde açılanması, tarsal kemiklerde dejenerasyon olması ve kalkaneal yükseklik açısının 10 dereceden (Bu Listenin 67 nci maddesinde yer alan şekil-1’de gösterilmiştir.) daha az olması ve karakterize flask, spastik düz tabanlık (Bu fıkrada yer alan tüm özelliklerin bir arada bulunması gereklidir.).
2. Yürüyüşü bozan çukur tabanlık."
[...]
"D) 1. Yürüyüşe tam engel olan flask düztabanlık (ayak, bacak kaslarında atrofi ya da spazm, tarsal eklemlerde
gevşeme ya da artropatik dejeneresansla birlikte olan arızalar).
2. Spastik düztabanlık (kalkaneotalar ya da kalkaneo naviculer blok şeklinde geniş kemik kayması, ayakta şişlik ve
kas spazmı ile birlikte olan durumlar).
3. Artritik değişikliklerle birlikte olan çukur tabanlık."

Merhaba benim sol ayağımın kalkaneal yükseklik açısı 9.2 sağ ise 19 çıktı. Bu durumda muafiyet alabilir miyim? Sol ayağım 10 derecenin altında

Yazıkya düz tabandan muaf olmuyonuzmu

Yürütmüyo hiç aynı dert benimde var muaflık varsa doktordar alın röntgen çeker

Röntgen çektirdim sonuç yukarıda belirttiğim gibi

Sağ ayak kalkaneal 10 bucuk sol ayak 6.5 düz tabanlıktan muafiyet alabilirmiyim askerliğe elverişli değildir raporunu TSK verilerinde 10 derecenin.altinda olan askerlik yapamaz diyorlar

Hakem heyeti

Düz tabanlıktan askerliğe elverişli değildir raporu aldım askerlik şubesi hakem hastaneye yönlendirdi sizce ne olur

Bülent abi askerliğe elverişli değildir raporu aldım düz tabanliktan askerlik şubesi hakem hastaneye gönderecek tekrardan sence sonuç degisirmi

Üst Alt