Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerim. Komutanım işlevsellik formu doldurmuyor..?

blackjack034

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar;
Ankara’da Jandarma Er olarak askerlik yapmaktayım.
Rdmye gidip, kıta anket formumla beraber psikiyatriye gittim. Uyum bozukluğundan 21 gün hava değişimi verdiler. Dönüşte ise resimli sevk’le beraber gel demişti doktor.
Hava değişiminden yeni geldim. O hastane’nin psikiyatri bölümüne sevk yasaklandı. Başka bir hastaneye sevk edileceğini söyledi RDM doktoru.
Bana detaylı işlevsellik formu verdi, fakat bölük komutanım ve takım komutanı formu doldurmayacağını söylediler.
Gerçekten askerlik yapmakta zorlanıyorum
Bu konuda haklarım neler? Ne yapmalıyım?

Çok fazla asker çürük aldığı için doldurmuyormuş. Bugün gittim, önümüzdeki hafta belki doldururum dedi.
Eğer kağıda "askerlik yapabilir, yapar vs" gibisinden birşeyler yazarsa kanaat psikiyatri doktorun elinde mi? Ve direkt çürük verirler mi? Çünkü resimli sevk'le gidicem , eğer gidebilirsem tabi

Aslında şöyle bir durumum var;
Ben eşcinselim, ama bunu komutanlara ve rdm doktoruna söylemek istemiyorum, duyulursa yıkılırım çünkü. Ama kıta anket formlarında bu yazmıyor, işlevsellik formundada yazmazlar söylemediğim için, ama doktora bunu söylersem acaba çürük verebilme ihtimali yüksekmidir?

kardeş böyle bi durumun varsa doktora anlat komutan form doldurmasa da doktorun tanısı ve kararı önemli yönetmeliğe göre karar verecektir ama komutanın doldurursa doktorun karar vermesi daha da kolaylasır Allah yardımcın olsun

Komutanım elverişlidir yazacağım diyor formuna o yüzden doktora söyleyeceğim, komutana bu durumu anlatsam’da kararını değiştireceğini veya forma elverişsizdir yazacağını düşünmüyorum, katı ve sert biri. Ama Rdm uzmanı ve revirdeki tabib elverişsizdir yazacağız dedi ama uyum bozukluklarından, çünkü bu durumu hiçkimse bilmiyor

umarım doktor elverişli değildir kararı verir anlayıslı birisiyse diğer durumunuzdann da bahsedin yoksa psikolojiden 1-2 hava değişimi kararı daha verilip sonra muaf kararı cıkabilir tam bilgim yok bilgisi olan arkadaslart yazarsa daha iyi olur

blackjack034

Doktor elverişsiz derse heyet ona uyacaktır. Kıta anket formu doktor için bahanedir aslında. Kendisi ne isterse...

blackjack034 Eskiden askerler askeri hastaneler dışındakine gidemiyordunuz, şimdiyse canın istediği hastaneden sağlık hizmeti alabilirsin. Geçmişte tedavi olduğun hastaneye/doktora gitmek en büyük hakkın. O doktora bişeyler dikte edemedikleri için yasaklamışlardır ama yasal olarak yasaklayamazlar bilgine...

@maküla bugün RDM doktoruyla görüştüm. Perşembe günü bölük komutanına söyleyeceğiz beraber. Daha sonrada bu durumu işlevsellik formuna ekleyip yazarsa, çürük alabilmem daha kolaylaşır diye düşünüyorum.

RDM doktoruda şunu dedi bana:
Beytepe Murat Erdi Eker hastanesi olsaydı direkt alabilirdin, fakat Atatürk Hastanesi bu konuda çok katıymış, öyle hemen vermiyorlarmış, ama senin durumun farklı olduğu için ve bu durumun işlevsellik formunda yer alacağı için veredebilirler dedi.

@cicikıs Beytepe murat erdi eker hastanesi olsaydı direkt alabilirdim , fakat o hastanenin psikiyatri bölümünü yasakladılar. Herhangi bir şekilde sevk alamıyoruz oraya :(

Bimere şikayet eden devremin askerliği uzadı, şikayet ettiği için. Fakat yine işe yaramadı. Atatürk hastanesine yönlendiriyorlar, fakat psikiyatri bölümünden giden arkadaşlara ilaç verip geri gönderiyomuş, fakat onların durumları benimkiyle aynı değil. Bakalım göreceğiz, perşembe günü konuşacağız bölük komutanıyla bakalım ne olacak, inşallah alabilirim

blackjack034 rdm de sana muaf kararı cıkacağı yönünde bilgi verdilerse büyük ihtimal öyle olur muafiyetii hemen vermeseler bile bir kaç hava değişiminden sonra verebilirler (araştırmalarıma göre) umarım istediğin gibi olur

maküla Rdm doktoru + tabip yani revirdeki kişi, elverişsizdir yazacak ve bu durumu ekleyerek.
Perşembe günü bölük komutanına söyleyeceğiz, RDM doktoruyla, daha sonra sevk olup olmayacağım belli olur,
Gelişmeleri aktarırım burdan.
İnşallah kardeşim benim alırım muafiyeti,
Aklıma takılan bir durum var:
Ailemi bu konuda ararlarmı? ( doktor )

yanlış bilgi vermeyim ama arayacaklarını sanmıyorumn kardeşim

Bugun boluk komutanına durumu anlattım. Yarın yada pazartesi günü resimli sevk olacağım. Fakat rdmdeki doktor şahit isteyebilir belki dedi, hastanedeki psikiyatri doktor istermi sizce?

Bende kıbrısta askerim. Formu doldurdular komutanlar rdm doktoru revirdeki doktor askerlik yapamaz yazdı. Ama eş cinsellik yok bende. Psikolojik rahatsızlıktan dolayı. Önümüzdeki hafta ankara ya da mersin de hasta te sevk edecekler 1 kere 10 gün sıhhi izin verdiler ilaçlarımı da kullanıyorum. Durum ne olur sizce

Arkadaşlar hastaneye geldim. Kıta anket formunun yetersiz olduğunu söylüyorlar. Bununla ilgili rapor hazırlayıp, kişilik envanter testi yaptırıp birliğime geri göndericekler. Beni daha dinlemeden hemen böyle bir karara vardılar. Başka bir hastaneye sevkimi istiyebilirmiyim şuan buradan?

Üst Alt