Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerim. Obsesif Kompulsif Bozukluk ve Anksiyete Bozukluğu ile çok zorlanıyorum!?

canyrd

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben Çanakkale Biga'da askerlik yapmaktayım. Henüz 2.5 aydır askerlik hizmetindeyim fakat rahatsızlığımın beni günden güne erittiğini düşünmekteyim.

Yaklaşık 6 senedir Obsesif Kompulsif Bozukluk ve Anksiyete Bozukluğu için ilaç tedavisi görüyorum. İlaç tedavisi ile hiçbir zaman tam olarak düzelme sağlayamadım. Temizlik takıntılarım çok yoğun. Aşçı dahil lavabo sonrası ellerini yıkamayan insanlar yüzünden yemek yiyemiyorum, aynı kabinin içinde onlarca kişi duş aldığından dolayı duş alamıyorum mikroplu olduğunu düşünüyorum, çarşafın üzerine her defasında temiz bir battaniye bulup serip ancak öyle yatabiliyorum. Birisi battaniyeme yaslandığında battaniyemi ıslak mendille siliyorum kaygımı yok etmek adına...

Bu takıntılar gibi onlarca takıntım var. Toplu yaşam içinde yaşamak bir zulüm sanki. Sorunumu anlatmak için bölük komutanının yanına çıktım direkt. Durumu belirttim. Beni hemen hastaneye sevk etti. Seni baştan muaf etmeleri gerekti aslında kardeşim dedi. Bu şekilde yapamazsın burada dedi... Git rapor al dedi

ben de önce izne ayrıldım 7 gün üstüne 7+7+15 rapor aldım.

İzmir'de ikâmet ediyorum. Birliğe dönmeme 15 gün kaldı. Komutanların hepsi bana yardımcı oluyorlar her konuda. Fakat ben uyum sağlayamıyorum. Nöbet yok devriye yok akşamaca oturuyorum valizlikte koğuş da yasak. Ölüm dahi düşüyor aklıma o bina içinde.

Karakola döner dönmez hastaneye sevk isteyeceğim sanıyorum. Çünkü orada çıkmaza düşeceğimi hissediyorum bisküvi ile beslendim tam 10 gün boyunca her öğün. İçler acısı geliyor bu durum.

Nasıl bir yol izlemeliyim arkadaşlar?

@OturanBoğa Bir yorumda bulunmanı rica ederim ağabey. Çok okudum yorumlarını bu güne dek. Değerli olacaktır benim için.

canyrd

merhaba kardeşim öncelikle geçmiş olsun psikiyatrinin en inatcı hastalığı tadavisiçok zor olan bir rahtsızlık bu..bende okb yim yıllardır neler çekiyorum bende de aynı şeyler var temizlik takıntısı umumi yerlere uyum sağlayamıyorum sürekli üzerimi siliyorum ellerimi yıkıyorum ellerim yara oldu o derece kimseyle tokalaşamam zoraki tokalaşsam en yakın su neredeyse orayakadar yürüyorum

bi ara eldivenle tokalaşıyordum daha bir sürü en inatcı hastalık..sizin duruma gelince size er isen askerden muah ederler..rütbeliysen emekli ederler çünki okb kronik ve inatcı bir hastalıktır.Ailen le bir ruh ve sinir hastalıkları hastanesine gidin Ailen yatırsın seni hastaneye..çünki bu rahtsızlık çok inatçı psikiyatristler illallah getiriyor bu hastalıltan çok inatcı...Hastane yatışında daha düzenli tedavi oluyorsun terapi felanda uyguluyorlar yoksa ilerliyor

hay allah oturanboğanın elindede sihirli bi değnek yok ki. kardeşim takıntıları yavaş yavaş çözmeye çalış. çok önceleri küçükken bende yemeklerde çok seçiciydim. taneli yemekleri hiç yemezdim. mesela nohut kurufasulye yemezdim güveç hiç yemezdim sonra bigün güveçin suyuna bandım ekmeğimi aaa güzelmiş tadı felan sonra yavaş yavaş...

sonra aaa güveç en lezzetli yemekmiişşş. şu anda hiçbi yemeği seçmem. bak sana bikaç şey daha söyleyeyim ben de tıp fakültesinde tezli master yapacağım inşallah bir doktor arkadasım şöyle demişti. "ahmet biliyor musun sen ellerini çok yıkıyorsun ,ama bi araştırmaya göre ellerinin üzerindeki bakterilerin bi kısmı yararlı. bir kadın çok fazla temizlik yapmış çok fazla duş almış sonra ölmüş."(vücudunun üstündeki yararlı bakterileri de deterjanda dezenfektan madde olduğundan dolayı o bakterileri de öldürür deterjan hatta virüsleri de öldürür. hatta ve hatta kudurmuş bir hayvan eğer ısırsa virüs deterjana dayanıksızdır o yüzden o bölgeyi önce deterjanla yıkayınız denir. tetanoz a sebep olan clostridium tetani adlı bakteri içinde aynı öneri mevcuttur.) yani bilimsel araştırmaya göre vücudun üzerinde yararlı bakteriler var ve koruyucu özellikleri var.

takıntının yersiz olduğuna inandın mı şimdi böylece yenmeye çalış o takıntıyı

şöyle yapabilirsin ellerini tuvaletten sonra üçkez deterjanla yıka. gerisine karışma. orda birazda yakın hissettiğin arkadaslarla iyi vakit geçirmeye çalış eğlenmeye çalış. boş vakitlerde felan eğlenceli bişiler bulmaya çalış derim..

hem yemekler gerçekten hijyen açısından problemli olsa biçok kişi yemekten rahatsızlanırdı öyle düşün..

ahmet22

sizin anlattıklarınızla okb nin hiç bir ilişkisi yok..okb yi iyi okuyun neden olıyormuş ondan sonra yorum yapınız kardeş...yemek secme okb yle ne ilgisi var onun seceneği sende yersn yada yemezsin buda seni hiç yemeği yedim yada yemedim diye rahatsız etmez..ama okb de ya okb hastalarında çok büyük rahtsızlık veriyor ben ellerimi yıkaya yıkaya tatmin olamıyorum temizlendi diyim çıkamıyorum işin içinden...okb yi iyi araştır öyle yorum yapınız ok..uaptığın şey tabiki normal değil bu yüzden takıntı hastalığı demiş tıp yani okb bozukluk demişler..ve psikşyatrininde en inatcı hastalığıdır

Keşke bu kadar kolay olsaydı. O psikolojiye ancak giren anlar. Sizler empati yapmalısınız ki empati yapsanız da ne kadar anlayabileceksiniz meçhul. Takıntılar irade dışında beyine yerleşiyor bunu biliyorum evet fakat irade dışında gelen bu düşüncelere karşı koyamıyorum bu yüzden de yıllardır tedavi görüyorum ya da görüyoruz ben ve benim durumumda olan insanlar... Dediğim gibi anlattığınız kadar kolay olabilseydi keşke. ahmet22 yorumunu istediğim ağabeyin yorumları genellikle yol gösterici oluyor çünkü. Bu yüzden o insandan özellikle yorum istedim. Sizler de sağ olun yorumunuz için teşekkür ederim.

sizin anlattıklarınızla okb nin hiç bir ilişkisi yok..okb yi iyi okuyun neden olıyormuş ondan sonra yorum yapınız kardeş...yemek secme okb yle ne ilgisi var onun seceneği sende yersn yada yemezsin buda seni hiç yemeği yedim yada yemedim diye rahatsız etmez..ama okb de ya okb hastalarında çok büyük rahtsızlık veriyor ben ellerimi yıkaya yıkaya tatmin olamıyorum temizlendi diyim çıkamıyorum işin içinden...okb yi iyi araştır öyle yorum yapınız ok..uaptığın şey tabiki normal değil bu yüzden takıntı hastalığı demiş tıp yani okb bozukluk demişler..ve psikşyatrininde en inatcı hastalığıdır

canyrd

anlıyorum ,benzer durumu yaşamıştım aslında başka zamanlardada çok zor olduğunu da biliyorum.İYİ bir PSİKİYATRİ uzmanına gidiniz
allah yardımcınız olsun.

Yemk beğenmeme kibir alametidir aç kalmamışsın hele aç kal ayakkabını yersin..tıpki atalarımızın açlıktan carık yedikleri gibi
canyrd tm kardeş polemiğe girmiyeceğim..elimden geldiğikadar size yardımcı olacağım..
canyrd siz simdi durumunu anlatmışsın..ne yapmak yada ne istiyorsun kısa bir özet gecersen yardımcı olmaya calışacağım..

Er olarak askerlik yapmaktayım. Oraya gittiğimde direk sevk mi istemeliyim? Nasıl bir yol izleyeyim sizce? OğuzHan55

canyrd

başındaki komutanın kimse onunla konuş ve derdini anlat hasta olduğunu söyle oda seni hastaneye sevk edecektir mutlaka..sevk ederse psikiyatriye git diğerleri anlamaz..sana ya hava değişimi yada muafiyet verecektir illaki..çünki okb çok inatcı bir hasatalık..keşke askere hiç gitmeden sivildeyken psikiyatriyle birkonuşsaydın ben askerlik yapamam bu şekilde böyleböyle olıyor diye anlasaydın keşke...sen şimdi ailenin yanında isen ailenle ruh ve sinir hastanesine gidin ailen anlatsın durumunu doktora ve yatırmak istiyoruz desin doktor ailen diyince yatıracaktır..sonrasında istediklerin olur muafiyet vermesi lazım okb çiddi bir sorun

Beni çünki okb den çok yatırdılar hastaneye 7 ay yattım en az

Hastaneye sevk isterim gittiğimde direkt. Sana da geçmiş olsun kardaş gerçekten çok acı çekmişsin. Umarım bu belâdan kurtuluruz bir gün. OğuzHan55

canyrd

İnşALLAH anlatsam buraya sığmaz bu okb nalet bişey 14 kez hastaneye yatırdı doktor bütün hayatım alt üst oldu halada cekiyorum..sanada çok gecmiş olsun sizi ben çok iyi anlıyorum boş ver sen onu bunu..derdi çeken bilir..çok gecmiş olsun ALLAH hakkında hayırlısını versin biran önce sağlığına kavuşursun inş..

Sağ olasın. İnşallah sen de sağlığına bir an önce kavuşursun.

canyrd

Bence durumun askerlikten muaf olma nedeni sayılacaktır kardeşim. Doktora çıktığında istirahat vereceklerdir birkaç defa ve sonra sıkıntıların devam ediyorsa muafiyet için heyete sevk edeceklerdir

Değerli yorumun için teşekkür ederim ağabey. Umarım gidişat belirttiğin şekilde ilerler. OturanBoğa

Doktor OKB'den son kez hava değişimi verdi. Daha önce 14+30 gün daha hava değişimi almıştım. Şimdi bir 30 daha aldım ve doktorum artık heyete sevk edeceğini söyledi muafiyet için. Bundan sonra beni ne bekliyor?

Heyet nasıldır bişey sorarlarmı ne gibi işlemler yapılır bilgim yok. yardımcı olmanızı bekliyorum.

Bir de merak ettiğim; heyete benim doktorum hariç başka psikiyatr girer mi? Lütfen cevap verin arkadaşlar?

Lütfen akıl fikir verin... @OturanBoğa

Allah aşkına cevap verin.

heyette 7-8 farklı branş doktor olacak önemli olan sizin hastalığınızın olduğu branş doktorunun yazdıklarıdır diğer doktorlar bunu sadece onaylar psikaytr elverişli değildir yazarsa kuruldanda %90 bu karar cıkar ve muaf olursunuz

bildiğim kadarıyla sormuyort sadece sizi çağırıp bakıyorlar yoklama gibi... karar kurul bitince açıklanır sizin durumunuz< muafg olur büyük ihtimalle umarım istediğiniz gibi olur

Heyete giren diğer arkadaşlar da yorum yaparsa sevinirim...

canyrd

Heyete 2001 yılında askerdeyken 45 günlük hava değişimi verildiğinde girmiştim Kasımpaşa Deniz Hastanesi Psikiyatri Servisinde 15 gün yattıktan sonra, heyette kimse bir şey sormadı, yüzüme baktılar sonra dışarı çıkabilirsin dediler o kadar, hepi topu 3-5 saniye sürdü.
Sonrasında 45 günlük hava değişimi verildi, hava değişimdindeyken de askerlik sürem bitmişti, teskereyi arkamdan ev adresime yolladılar, 30 günlük yemek paramı da hesabıma yatırdılar. (Askerde hakkın olan yemeği tüketmediğin için onun parasını veriyorlar)

Bugüne kadar gerek sivilde sağlık raporu alırken, gerekse de askerde heyette soru sorduklarını görmedim duymadım, benim tecrübem bu şekilde.

Heyetteki doktorlar seni tanımıyor neticede, seni izleyen doktorun yazdıklarına bakıp karar veriyorlar sadece hepsi bu.

Banada beck ve mmpi testlerinden sonra Okb ve anksiyete tanısı konuldu ilaç tedavisine başlandı..

1 ay önce kurula girdim .. tedaviye yeni başlandıgı için okb ve anksiyete için derece vermediler.. diğer rahatsızlıklarımdan %58 aldım..
Okb ve anksiyeteden derece vermeleri için en az 3 aylık tedavi süreci uygulamış olmaları gerektiğini söylediler.

Kurulda ise olan olay şudur..

seni çağırıyorlar.. masada oturan bir kaç kişi var.. (heyete göre değişir) kafalarını bile kaldırmadan cıkabilirsin diyorlar :)

yani bi anlamda seni formaliteden çağırıyorlar.

Eyvallah, süreç sonuçlanınca yazarsanız, ihtiyacı olanlara yol gösterici olacaktır.

Verilen son hava değişiminde ilaçların faydasını gördüm ve büyük oranda düzelme sağladım. Şimdi ise askerliğime devam ediyor ve hastaneye sadece ilaç yazdırmaya gidiyorum. 2 ay evvel çürük raporu almayı o kadar çok istiyordum ki. Şimdi ise iyi ki askerliğime devam ediyorum diyorum. Çok şey düşündüm ve hayatımın dönüm noktası olan son aşamada askerliğe devam kararı aldım. Çünkü yarın işe girer iken veya kız istemeye gidildiğinde sorulacak soru karşısında donup kalmak istemedim.

Hayatımızın her alanında karşımıza çıkabilecek şeylerden biri de askerlik konusudur. İyi olmama yarar sağlayan şey ilaç tedavisinin yanısıra inadımdı... İnatla bu rahatsızlığı yenmeye çalıştım.

Doktorunuzun öngördüğü ilaç tedavisini asla yarıda kesmeyin sabırla bekleyin ve devam edin diyor sağlıcakla kalmanızı temenni ediyorum... Yaşamak güzel şey, sabırla ve inatla! Tekrar tekrar merhaba diyerek hayata!

Üst Alt