Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerim. OKB ve bipolar teşhisim var. Ne yapacağımı şaşırdım!?

ankaramasya0605

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba size gerçekten çok ihtiyacım var hani insan ne yapacağını bilmez bir yardım yolu ararya o durum benim problemim ilk 2019 yildinda sivildeyken bipolar ve okb rahatsızlıklarından dolayı hastaneye gittim ilaca başladım belirli bir süre sonrasında ilaç kullanımına gerek duyulmadigi için bıraktım ama herzaman bu rahatsızlık beninleydi biliyordum 3 kez intihar ettim 4 gün yoğun bakımda kaldım malesef ölmeyi beceremedim
2 kez askerlikten 1er yıl erteleme aldım daha sonrasında gitmek istedim düzeleceğimi düşündüğümden dolayı gittim askere ilk 1 hafta problem yoktu daha sonradan rahatsızlıklarım tekrar eskisi gibi beni etkisi altına almış ve huzursuz isteksiz kaygılı sürekli ağlayan intihar düşünceleri olan bir adama dönüştüm acemi birliğinde revirde doktora anlattım beni hastaneye gönderdi tekrar ilaç verip geri gönderdi verdiği ilaçlardan dolayı daha kötü bir hale geldim kusma sarhoşluk gibi askeriyede adım çıktı hapçı diye
neyse ilaçlarla atlattım usta birligim Ankara Ankara'ya geldim ilk andan kollarımda ve bileklerinde kesikler olduğu için rdm tarafından çağrıldım birkaç soru sonrası hastaneye sevk etti Yeni ilacımı yazdı ilk kullanımlarda rahatsız ettiğini söyledim oda 10 gün sıhhi izin verdi daha sonrasında eve döndüm ilaçları kullanmaya başladım farklı ve ağır ilaçlar olduğu için alışma surecim uzadı hastaneye gidip durumu anlatıp 7 gün daha rapor aldım birligime döndüm herşey aynı devam ediyor üvey babam uzman cavustu çok şiddet uyguladı ve bunları unutmak için kafayı yedim zaten şimdi tekrardan o kamufulajlari görünce aklıma geliyor ve farklı durumlara giriyorum 1 kez daha 30 gün hava değişimi aldım bitti geldim dışarda ayniydim oradada öyle bir duzelmem yok ve biran üzüntüden bileklerimi kestim ve komutanlar tarafından darp edilip hakaretlere uğradım daha kötü oldum hastaneye sevk etmiyorlardi beni ben ilaçların bitti bahanesiyle sevk ettirdim doktora izah ettim oda kıta anket formu ile gelmemi söyledi ayarladık bir şekilde
2. Hava değişiminde komutanlar beni göndermek istemedi kıta anket formuna iyidir elverişlidir vs. Yazarak beni rdmye gönderdi rdmdeki doktorda rütbeli olduğu için bölük komutanımız arayıp bu p*c hicbiyere gitmeyecek dedi emredersiniz dedi kapattı beni hiç dinlemeden direkt iyidir 2.hakki almak için rol yapıyor vs yazdı gönderdi.ben doktora gittim iyi olmadığımı anlattım bana tamam bir 30 gün daha hava değişimi veriyorum ilaçlarında yükseltiyorum dedi teşekkür ettim çıktım birliğe döndüm
bütün komutanlar bana vatan haini kendinden utan şerefsiz seni surundurucem vs.vs gibi konuşmalar yapıp o gün beni hava değişimine gönderdi ama geldiğim zaman bana neler yapacaklarını orda yaşadığım şeylerden dolayı biliyorum benim oraya gitmemem lazım bu durumda ne yapmalıyım

şu anda 2mg risperdal 150mg cedrina kullanıyorum ve kafamın içindeki seslerden hala kurtulamadım artık yanlış şeyler düşünmeye başladım kendime zarar vermek istemiyorum bana yardımcı olun yalvaririm

Kardeşim git her hangi bir hastaneye yatış yaptır. Bu dediklerini doktora anlat. Yardımcı olurlar diye düşünüyorum. Yinede en doğrusnu Rabbim bilir. Okb ve bipolar 2 si bir arada . Peki okb ve bipolar dan hangi sorunları yaşıyorsun kardeşim

Geçmiş olsun kardeşim. Bu devlet vatandaşını s*kmekten başka bir şey yapmıyor maalesef. Maruz kaldığın muamele normal değil.Bence de hemen bir hastaneye yatış için başvur. Seni uğraştıracaklar maalesef, umarım iyileşirsin ve kurtulursun.

Yatisim yapıldığında muafiyet olasılığım yükselir mi nekadar rahatsız olursanız olun asla gitmek istemeyeceğiniz yerdir daha önce 3 gün yattim

Sürekli depresif ve en ufak birşeyde intihar düşünceleri kafanın içinde sana ise yaramaz gelecekte kötü şeyler olacağını düşündüren sanrilar bazen çok enerjik olup enerjinle bile rahatsız eden ama öyle bir gün oluyorki artık herşeyi göze alıp kendini öldürmeyi kafana koydugun durum bipolar.okb ise sürekli üzüntü hali gibi bunu anlatamam yasayanlar anlar fakat ben anlatamiyorum bir gusül abdestini bile 1.5 saatte aldığımı biliyorum acaba kolumu yikadimmi burnuma su cektimmi vs.

Abi merhaba ben psikiyatriden 2 kez 30ar gun hava değişimi aldım komutanlar bana kötü davrandı vatan haini vs.hava degisimim bitip gittiğimde beni birdaha göndermeyeceklermis kıta anket formuna askerliğe elverişlidir vs.yazacaklarmis. sormak istediğim ben şuan İstanbul'da hava değişimindeyim hava degisimimin bitmesine birkaç gün kala askeriyeden hastaneye sevkimi alıp askeri hastaneye gitsem kilom fazla 179 boy 115 kiloyum yani 41 kilo fazlam var bu durumda dahiliye bana hava değişimi verirmi? DJ_BORAN OturanBoğa

ankaramasya0605 kardeşim bu dediklerini ailene anlat . Gerekirse birliğine ailenle beraber git. Bulunduğun yer neyse artık tugay tümen karakol neyse oranın en üst rütbelisiyle ailen görüşsün , öttürürler onları. Eskidenmiş o dediklerin

ankaramasya0605
41 kilo fazlalığın var,doğru mu anladım?
Şube muayenesin de boy-kilo bakmadılar mı?
41 kiloyu asker de mi aldın?

Özelden yazmıştın,cevap yazmıştım.buradan da yazalım.dahiliyeye git şansını dene,ama 2 kez hava değişimi almışsın büyük olasılık birliğinden devam etmen istenecektir.

OğuzHan112 abi evet 41 kilo fazlam var heyete girmiştim asker öncesi gitmek istiyormusun diye sordu bende evet dedim kilomu düşük yazarak gönderdi 3. Hava değişiminde komutanlar istemediği taktirde çürüğe göndermiyor kıta anket formuna askerliğe elverişlidir yazıyor rdm astegmenide durumu iyi 3. Hakkı almak için rol yapıyor vs.yazicak çünkü bunu konuştular.bana şiddet uyguladıklarinda ablamı arayıp olayı anlattım oda cimere yazmış ondan dolayı bana bilendiler ve sorun yaratıyorlar bölük komutanı yüzbaşı fakat baya bı korkutmuş ordakilerin gözünü albaylarla pasalarla oturup kalkan adam yani lafı dinlenir o yüzden gittiğim zaman beni gondertmeyecek ya firar edicem gitmicem yada dışarda birsekilde ayarlicam 41 kilo fazlaligim ile tekrar hava değişimine gönderirmi dahiliye ve birde dahiliyeye sevkimde kıta anket formu istiyormu yoksa sadece sevk yeterli oluyormu teşekkürler 👏

Sen hava değişimlerini psikiyatriden mi aldın?

Kilon fazla,istersen yarın dahiliye ye git durumu anlat,önemli olan hekim kanaati. İyi bir hekimse yardımcı olacaktır.
ankaramasya0605

OğuzHan112 evet abi 2 kez 30 ar gün hava değişimi 1 kezde 10 gün sıhhi istirahat aldım şuanda hava değişimindeyim yalasik 10 gün kaldı bitmesine yarın İstanbul komutanlığından hastaneye dahiliyeye sevk alicam anlatıcam durumu eğer hava umarım yardımcı olur 😭😭😭 inanki son raddedeyim abi bu lafta değil beni anlayabileceğini düşünüyorum

ankaramasya0605
Anlıyorum seni.
Ortada bir gercek var 41 kilo fazlan var.

Keşke baştan gitmeseydin,her şeyde bir hayır vardır,bir şekilde çözülür sıkma canını.

OğuzHan112 abi sadece askere gitmeden öncemi kilo değerlendiriliyor askere gittikten sonra o şans bitiyormu birde yarın dahiliyeye gidicem kilo için ne demem gerekli yardımcı olurmusun 👏
OturanBoğa

ankaramasya0605
Kilon fazla belli zaten. Yaparım zannettim ama yapamıyorum hocam dersin.
2 kez hava değişimi aldım,birliğime dönersem beni hastaneye sevk etmeyeceklerini söylüyor lar dersin.

Çok teşekkür ederim abi yarın kesin gidicem artık ne oluyorsa olsun duruma göre de büyük ihtimal kendim adına bi karar vericem zaten kaybedecek bir şeyim kalmadı aile darmaduman ben sıkıldım herşeyden borcum var alacaklılar biryandan iş yok param yok akşama elimdeki telefonu satıcam mecburen bugün gidecektim hastaneye cebimde dolmuş parası yok 😂 boşuna yaşıyorum hadi bakalım OğuzHan112

Bugün merkez komutanlığından sevk alıp devlet Hastanesi'ne gittim psikiyatri ve dahiliye olmak üzere psikiyatri birliğine gitmen gerek orda devam etmen lazım dedi dahiliyeye gittim 178 boy 111 kilo çıktım nefes ve kalp testleri yapıp kurula sevk verdi dahiliye sizce sonuç ne olur abi OğuzHan112

Bazı olasılıklar olsa da Muaf kararı çıkabilir,kilon fazla.
Amirmiş,komutanmış, komutanın görüşüymüş.bunların önemi yok.yeterki hekim kanaat getirsin,
ankaramasya0605

Abi anladığım kilo problemi psikiyatri gibi amir görüşü flan istemiyor herşey hekimin elinde hava değişimi veya muaf durumuna o karar verecek değilmi.bana birşeyin yok deme şansı varmı sonuçta +36kg fark çıktı deli gibi yiyorum bu farkı arttırmak içinde OğuzHan112

ankaramasya0605
Yahu delimisin sen! İnsan kilo almak için tıka basa yermi? Zaten)Canan karatay hocamızın bir sözü var."Yağ tulumu"olmuşsun.güldürdün beni:)

Yeterince kilon var,almaya değil vermeye bak.

Abi psikolojim bozuldu yemin ederim şu stresten umarım kilodan dolayı muaf olurumda o birliğe birdaha dönmem hava değişimi verse bile olur yeterki o birliğe donmeyeyim 😄 OğuzHan112

Üst Alt