Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Askerim ve psikolojik sorunlarım var. Firardan geri dönmek istiyorum..?
Ben tuncelide askerim 28.10.2016 tarihinde psikiyatriden hava değişimi aldım smk'lı askerlik şubem beni hastaneye sevk etmedi birliğine sevk olacaksın diyince bende 26.11.2016 tarihinde kıl dönmesinden ameliyat oldum.
28.11.2016 tarihinde sağlık kurulundan 15 gün istirihat aldım
16.12.2016 tarihinde Bakırköy ruh ve sinir hastalıklarına yattım komutanlarımında haberi vardı
22.12.2016 tarihinde hastaneden kaçtım şuan 27 gün oldu birliğime hâlâ dönmedim. yarın dönmeyi düşünüyorum. gittiğim zaman ne ceza alırım
hastaneye yattıgımla ilgili elimde rapor var şu tarihler arasında yatmıştır diye ve balıklı rum hastanesininde yazdıgı yazılar var hakkımda ve psikolojik sorunlarım halen devam etmekte kendim teslim olmayı düşünüyorum sonuç ne olur
komutanım seni doktora göndereceğim tekrar dedi ama güvenemiyorum smk oldugu için zorunlu gönderme yaparlar mı
bilgilerinizi bekliyorum teşekkür ederim. Sayın büyüklerim lütfen bana yardım edin artık intiharın eşiğine geldim
2016 yılının 12. Ayın 26sından beri firar durumdayım
Merhabalar arkadaşlar 2016 yılının 12. Ayın 26sından beri firari durumdaydım. Polis çevirmelerine girdim çıktım. Hiç bir sorunla karşılaşmadım lâkin bugün oturduğum semt karakolundan babama ulaşılmış. İfadesi için kendisini bekliyoruz denmiş. Bende zaten askeriyeden buraya geldiğimde psikolojik sorunlarım vardı. Hatta ruh ve sinir hastalıkları hastanesine yattım oradan kaçtım ondan sonra firara düştüm. Çağrıldığım polis karakoluna gittim hastanede yattıgıma dair bütün raporlarımı ifademe ekledim. İfadeni oku imzanı at ve çık dedi polis memuru şimdi size şunu soracağım. Yakalama kararım yok hiç bir şey yok sadece bunun için ifadem alındı geri gönderildim. Ne ceza alırım sonuç ne olur geri dönmeyi düşünüyorum. Bir de burada hastaneye sevk alamazmıyım bağlı oldugum askerlik şubesinden eğer gerçekten içinizde düzgün cevap verebilecek arkadaşlar varsa şimdiden çok teşekkür ediyorum. İnsanın başına her şey gelebiliyor. Sonuçta düşmez kalkmaz bir allah ben gerçekten rahatsızlığımdan dolayı geri dönemedim ve gerçekten çok pişmanım. Hakkımda hastane tarafından açılmış kişisel koruma kararı var elimde her belgem mevcut ama ne yapacağımı nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum. Bugün içerisinde intihar etmeyi bile düşündüm lütfen bana yardımcı olun
Emrecn Soruyu tam anlamak adına soruyorum.şimdi siz askerdeyken izine geldiniz,izindeyken ruh sağlığı hastanesine yattınız ve hastaneden kaçtınız ve daha da askere gitmediniz doğrumu?
Diğer yazılarını da okudum,Evet Hastane yatışlarını ve diğer tedavi bilgilerini Alıp dosdoğru birliğime döneceksin yapacak olduğun tek şey bu.Birliğine döndüğünde birlik komutanı senin hakkında bir rapor yazacak ve hastaneye sevk olacaksın Muaf olma ihtimalin var...Öyle intihar felanda düşünme her şeyin cözümü var Sakin ve sabırlı ol...
Evet buraya uyum bozukluğu yüzünden 1 ay hava değişimine geldim sonrasında zaten alkol vs kullanımlarım olduğu için delirme pozisyonuna geldim babam hastaneye yatırdı tedavim başladı ama oradan kaçtım sonra firara düştüm benim öğrenmek istediğim benim ifademi alıp nasıl saldılar ve bu ifade ceza alacağım için mi benden alındı mahkeme mi açıldı yani bu suretle ne ceza alırım cezaevine mi gireceğim yoksa kafam allak bullak oldu hayatla ilişkiliğim kesildi resmen
Beni cezaevine atarlar mı ya da cezamı infaza mı çevirirler para cezası mı verirler ne yaparlar bilmiyorum yemin ederim kafayı yiyeceğim konuşabileceğim derdimi anlatabileceğim kimsem kalmadı
Emrecn emre kardeşim,ben seni hatırladım galiba daha önce de size cevap yazmıştım sanırım.,buraya yazmakla bir sonuç alamazsın,acaba şu olur mu bu olur mu diye paronaya üretmek seni daha çok bunaltır.Sana ben ne söyledim,Hiç vakit kaybetmeden birliğine dön orada değerlendirmem yapılack.Hastane yatışını vs ne varsa yanına al ve birliğine dön.Birlik komutanı seni hastaneye yollayacak sana bir rapor yazacak Zaten askerlik yapamayacağın buradan belli oluyor.Muaf olacağını düşünüyorum.Ceza konusuna gelince hastalığının derecesine göre belki para cezası alırsın yada ondan da muaf tutulursun.Birliğine dön derim...
Geçmiş olsun...
Merhabalar martın 7sinde ruh sağlığı hastanesine yattım askeriyeden resimli sevk belgem ve kıta anket formum geldi lâkin yattığım yerde tam teşekkürlü heyet olmadığı için doktor sadece hava değişimi verdi 20 gün şuan tekrar birliğime geldim. Kıta anket formum hazırlandı askerlik yapamaz yazıldı yarın doktor karşısına çıkacağım salı perşembe heyette varmış ilk geldiğim psikiyatriden 30 gündü istanbula geldikten sonra 2016 yılında kıl dönmesi ameliyatı oldum 15 günde öyle almıştım sonrasında hastaneye yatmıştım. Orada kaldıktan sonra hastaneden kaçtım 2 buçuk yıl firar dolaştım martta geri döndüm tekrar yattım 20 gün hava değişimi aldım ve orada yattıgım hastanedeki doktorum askerlik yapamaz demiş aileme şimdi yarın ki sonuç ne olur acaba