Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askeriyeden 3 sene firar ve mahkeme kararından sonra prosedür nasıl olur?

Davutkny

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle selamın aleyküm benim durumum burada yazılanlardan ve genel olarak yaşanılanlardan birazcık sıkıntılı.
Baştan anlatayim birazcık uzun vaktinizi çalacağım için özür dilerim. Yaklaşık 10 senedir uyuşturucu geçmişim var ailemde rahmetli babam da dahil abim yigenlerim hemen hemen çoğu kullanmakta benim sorunum sıkıntım şu şekilde oldu ben lyrica diye bir kırmızı reçeteli ilaca askere gitmeden yaklaşık 2 3 sene önce ağır halde bağımlı hale geldim atmadigim bir tek gün dahi olmadı tabi ilk zamanlar bağımlı yaptığını bilmeden hergun içiyorduk daha sonra bende atmadigim zaman aşırı yoksunluk ve kriz denilen etkileri olmaya başladı mesela gece kesinlikle uyuyamama, insan içine cikamama yemek yiyememe terleme aşırı üşüme vücut yanması ve daha niceleri neyse ben askere 1 sene kala bırakırım zannettim bugün bırakırım 1 ay bırakırım diye diye askerlik gününe kadar geldim gitmeden önce de bırakmak için ametamdan tedavi aldım fakat yine olmadı askere giderken yanımda 2 kutu sigaranın tutunlerini boşaltarak Herbir dal sigaraya 3 tek koyarak soktum ama bana sadece 7 gün yetti ben kendimden geçmiştim ben belikten çıktı artık ve rdmye çıktım beni psikologa sevketti psikolog daha yeni geldin ben seni yollayamam diyerek beni geri gönderdi ama ben o durumu yaşadığım için iyice psikolojim darma duman oldu 2 3 gün sıfır uykuyla acemilik yapmak artık canıma tak etti tekrar rdmye çıktım derken 4 gün sonra tekrar gittim ve uyum bozukluğundan 15 hava değişimi aldım. Daha hiç atış yapmadım antk kurallarını hiç bilmiyorum temel çoğu şeyi bilmiyorum o vaziyette evden direk usta birliğine teslim oldum aynı sekilde orayada o şekilde soktum derken ordada bana 5 6 gün yetti bir sivildeki bir arkadasimdan rica ettim o getirecekti gece onun rahatlığıyla yattım sabah kalktığımda arkadasimin telefonlar kapalıydı kafayı yedim şu an ki eşim ozaman sevgiliyken onu aradım ne yap et otobüse bin bana getir dedim gecesi bini ve sabah geldi ziyaretten sonra komutan bana daha geleli bir hafta oldun neden geldi diye sordu anlamıştı büyük ihtimal beni sürgün ettiler sürgun yerine ben iyice bunaldım kafayı yemek uzereydim bu böyle olmayacak diyerek ben rdmye çıktım ve ametamda tedavi olmak istediğimi söyledim beni bölük komutanına gönderdi komutan beni bir güzel çarptı benim çürük alacağımı zannetti numaradan yaptığımı bu kadar uzun anlatmamin sebebi illaki doğru söyleyen vardır ama okuduklarimin çoğu yalandan kullandım psikolojim bozuk nasıl olur falan diye anlatıyor benim maksadım o değil. Neyse beni ametama sevk etti doktor ilaç yazdı beni gönderdi ilaçlar gerçekten ağır ilaçlar ozamanda 1 sene oluyor olmuyor babamı yeni kaybetmiştim doktorun yazdığı ilaçlar la benim getirdigim ilacı beraber kullanıyordum bir türlü cesaretlenip o krizi yaşama korkusunu atlatamadim benim psikolojim iyice gitti ya bu beni bırakacak ya ben bunu diye ben bı gün gece 30 40 tane ilacla intihar ettim beni gece ambulansla hastaneye götürüp midemi yıkadılar gece müşade altına aldılar sabah psikologa çıktım bana noldu neden yaptın dedi dedim ben artık ölmek istiyorum ben yapamıyorum yapmak istesem de benim durumum yaşantım geçmişim izin vermiyor dedim bana 7 gün izin yazdı birliğimde. Ben birliğine döndüğümde nizamiyeden girdim bölük komutanım cikiyormus çocuklarını okula götürmek için öğlen göğsume avuç içiyle bir vurdu nefesimi kesti bekle beni burda dedi 5 6 saat ayakta güneşin altında bekletti neyse çok çok detaya giriyorum fark ettim komutanına gorusmemde benim bilerek çürük alcagimi düşündüğümü alirsam yırtıp atacağını ye ssseve ssseve bu askerliğimi yapacagimi yada firar edip birdaha oraya dönmeyecegimi söyledi ve o 7 günlük raporda beni eve gönderdi derken 7 günün sonunda ben o durumları tekrar yasama korkusundan 10 gün 10 gün diye belki 15 20 kere rapor aldım sonra ben izinde cezaevine girdim yaralamadan daha sonra tekrar başka yaralama suclarimda oldu bu arada babam da aynı ilaca ben gibi bağımlıydi ve 54 yasinda cezaevinde vefaat etti yani cevresel faktörler bizim yaşantımız herkes gibi olmamıza dört dörtlük olmamıza elverişli degildi bende çok isterdim fakat olmadı derken ben 1 ay cezaevinde yatıp çıktım orada çektiğim sıkıntılar yaşadığım stresler her gün her gece rüyamda görüyordum ilacı abartsiz 30 gün de daha yeni uykulara dalmaya ve yemek yemeye başlamıştım çıktığımda kimseyi görmeye gitmedim direk o ilacı almaya gittim sonra yine yaşantıma onunla ve daha beteri metamfetamin illetiyle devam ettim ben tekrardan ametamda tedavi almaya gittim yine olmadı sonra polise yakalandım ve icicilikten 1 sene zorunlu tedavi ve denetim verildi. idrar verdiler derken ben orayida yaktım birligime birdaha dönmedim firardan 1 sene hapis cezası aldım denetime çevirdi denetim bitti bana tekrardan mahkeme açıldı ben mahkemelere de gitmedim hakkımda arama kararı çıkartılmis bulamadılar beni ben kendim karakola gittim ifade verdim 3 gün önce adliyeye sevk ettiler sebbis ile 2 tane mahkemeye girdim mahkeme askeri rapor vermeye yetkili en yakın tam teşekküllü devlet hastanesinden elverişli raporu istedi ve beni devlet Hastanesi'ne gitmem için dilekçe kağıdı verdi ben bu salı hastaneye gideceğim heyete girdiğimde heyet bana hava değişimi, askeriyeye sevk veya biz yetkili değiliz askeriyeden gitmen lazim gibi kararlar verebilirmi ya da direk çürük mu verir askeriyeye katılım tarihim 01.02.2020 kaç senedir firarim bu sürede evlendim ve 1 tane de çocuğum oldu korkum oraya gittiğimde ben bu ilacı alabilmek kullanabilmek için gözümün ne kadar karardigini istemsizce çok hatalar yapabileceğimi biliyorum evet yanlışlar yaptik burdan kullanan eden arkadaslar varsa kesinlikle kullanmayın en ağır örneklerinden biriside benim yaşam kalitenizi dusurmeyin çok pişmanım okadar yoruldum ki Allaha yalvarıyorum yani kurtulmak için 2 tane adak adadım bıraktığım da keseceğim. Vaktinizi çaldım hakkınızı helal edin...

Durumumun ne kadar ağır olduğunu size şöyle söyleyeyim ona göre yorum yaparsanız çok sevinirim. uyandıktan 1 saat sonra atmadigimda bile o durumları yaşıyorum en çok ara verdiğim süre cezaevinde geçen zorunlu 1 ay sivilde 3 günü geçmedi ama o 3 gün de bulup kullandığimda yaşadığım sokun korkusunu üstümden atamadım bir nevi travma etkisi gibi en son babamın cenazesinde ağladım o 3. Gün artık saclarimi yolacaktim gözlerimden yaş geldi ellerim vücudum cenem çok kasılıyor bir lokma bir şey yiyemiyorum yediğimi içtiğimi anında kusuyorum göz altlarim mosmor olup yatağa yattığımda uzerimi örter ötmez aşırı terleyip bunalarak nefes alamıyorum açtığım saniyesinde tir tir titriyorum uykuya dalamiyorum dalar gibi olduğumda içinden cikamadigim kabuslar görüp irkilerek uyaniyoorum bu sabaha kadar yarım saatte bir tekrarlanıyor uğunur vaziyette sağa donuyorum sola donuyorum nefes alamıyorum eşim benim o çektiğim sıkıntıları görüyor ve ağlıyor dayanamıyor 1 tane evladım var kefenlemek nasip olsun yalan söylüyorsam. Şuanda herguun düzenli olarak 5 6 adet bu ilaçtan 2 3 tane apranax plus reçeteli olarak geçmeyen dış agirlaruma yzdirdigim ilactan aliyorum ve korona döneminden beri düzenli kullandığım burun tikanikligi spreyine ve metamfetamin illetine bagimliyim onun üzerine katladigi sorunlar da iyice psikolojimi alt üst etti paranoyak belirtileri ver lütfen kötü gözle bakmayın Allah bana ve herkese hidayet nasip etsin isteyerek severek kullandığımi zannetmeyin savaşıyorum ve çok uğraşıyorum.

Davutkny
Nereden başlasam bilemedim?

Özelden sorduğun için cevaplama gereği duydum,biraz da üzüldüm.

Mahkeme kararı ile yapılan sevkler geçerli olup hastanenin biz yetkili değiliz deme gibi bir şansı yok.

Tabi rapor vermeye yetkili hastane olmak şartıyla.

Anlattıklarınıza göre size elverişsiz raporu vermeleri gerekiyor,tabi tedavi olmanız şartıyla.bana göre de verilmeli.

Peki amatem yatışları size hiç fayda sağlamadı mı...yatış süresini uzun tutabilirler di?bir şekilde bu illetten kurtulmanız gerekiyor.

Ayrıca heyetin verdiği herangi bir raporu üstlerinin yırtıp atma gibi bir şansı yok,karar neyse ona uymak zorundalar.

İradeli olmaya çalışıp amatem yatışın yapılmalı ve bu illetten kurtulman için ne gerekiyorsa yapılmalı.

Teşekkür ederim cevap verdiğin için abi.
Amateme her tedavi için gittiğimde farklı doktor vardı bana daha bunun tam bır tedavisi bulunamadı dedi yatiririz uyku ilaçlarıyla antidepresanlar la tedavini yaparız deyince ben ayaktan tedavi olmak istedim çevremde ki çoğu insan yatmak fayda etmiyor çıktığında tekrar kullanirsin kendin azaltarak bırakmaya calis dedi. ilaçları kendim aldım fakat 1 gün kullanabildim ertesi günler onlarla beraber de bu ilaclari kullandım daha da kötü oldum diyebilirim çünkü verdiği ilaclar selectral zestat cedrina gibi ilaçlar alışana kadar baya zorluk çekiyormuşsun gerçekten de öyle abi attığım da önümü goremedigim olup koltuktan iki kolumdan annemle eşimin odaya götürdüğünü biliyorum

Yani uzatıp da değerli vaktinizi çalmak ta istemiyorum açıkçası abi o durumda neler çektiğimi bir ben bir de Allah biliyor aynı durumumda olanların. Da Allah yar ve yardımcısı olsun. aylık sadece şaka değil 12 13 bin TL benim ilaç masrafima gidiyor kim ister bu paralari vermek eşim memur Allah razı olsun yeri geliyor calisamadigim zamanlar oluyor sigorta sıkıntı olduğu için benim o durumumu biliyor hep yanımda oluyor.
Peki abi hastaneye yatış sağlamadan direk te bana elverişsiz raporu verebilirmi ?

Yatış verirlerse de yatacağım kesinlikle hayırlısı öyle olur belkide abi.

Öncelikle kurtulman için senin istemen ve irade göstermen gerekiyor.amatem yatışı şart.

Evet,doktor isterse yatış olmadan da muaf edebilir.

Kullandığın her neyse doz azaltılarak yavaş yavaş bırakman gerekir,uzun bir süreç gerekiyor. Öncelikle kararlı ve iradeli olman...bırakmak için kararlı olman gerekir.
Davutkny

Üst Alt