Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerken sol bacağımda kısalık sonucu vazife malülü oldum. Vergi muafiyetli araç..?

ucak72

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba, askerlik görevimi yaparken araç kazası sonucu yaralanarak sol bacagımda 5,5 cm kısalık kaldı. 2330 sayılı kanuna göre ordu vazife malülü olarak emekli oldum. acaba gümrüksüz veya ötv siz özürlü plakalı otomatik vites araç alabilir miyim? b sınıfı ehliyetim var. h sınıfı ehliyete çevirmek için ne yapmam lazım?

teşekürler

Son çıkan genelge ile Gümrük vergisi ödemeden araç getirebilirsiniz.

son genelgede

13 Haziran 2008 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan 2008/3676 sayılı bakanlar kurulu kararına istinaden “3713 sayılı terörle mücadele kapsamına giren” sol bacak engelli olan gazilerde gümrük vergilerinden muafiyetli araç getirmede özel tertibat aranmayacaktır.
Bakanlar kurulu kararı.​
ben 2330 sayılı kanuna göre emekli oldum vazife malülü olarak bizleride kapsıyormu acaba

Karar sadece 3713 sayılı yasaya göre sakatlananları kapsıyor. Siz buna dahil olamazsınız diye düşünüyorum.

raporda otomatik vites kullanabilir yazarsa ötv ve vergisiz sıfır araç alabilirmiyim

Hayır. Otomatik vitesli aracı vergi muafiyetli satın alamazsınız.

Vergi muafiyetli araç alabilmek için araçta özel donanım bulunmak zorunda. Ve tabii, sizde de "özel donanımlı otomobil kullanır" ibareli rapor/ehliyetolması şart (bkz: http://www.engelliler.biz/forum/oze...donanimli-arac-alabilir-miyim.html#post119878)

Ve unutmayın, "otomatik vitesli araç kullanır" raporuyla, otomatik vitese sahip tüm araçları kullanabilirsiniz (bkz: http://www.engelliler.biz/forum/oze...arsa-tum-otomatik-araclar-kullanilabilir.html).
Eğer ehliyetinizde "özel donanımlı araç kullanır" ibaresi olursa, o zaman araç kullanmak konusunda inanılmaz kısıtlamalarla karşılaşırsınız. Böylesi bir durumda sadece ve sadece şahsınıza ait özel donanımlı araacı kullanabilirsiniz. Ve sizin aracınızı sizden başka hiç hiç hiç kimse kullanamaz.

Üst Alt