Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerli hastaneden alınan raporla engelli haklarından yararlanmak..?

Pasali2

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Kalem abla merhaba benim bir durumum var biraz uzun olacak konusmam şimdiden affedin. Ben her iki kulak işitme kaybindan dolayi askerlige elverişli degildir raporu aldim istanbul kasimpasa askeri hastanesinden fakat askerligimden once bana bu teşhis izmirde çalıştığım donemde koyulmustu arastirma hastanesin sonunclarina göre bana saglik kurulu raporu hazirlayip işitme kaybi kalicidir ibaresi koydular ve işitme cihazi verdiler bende şimdilik 1 tane var onu kullaniyorum
sonra dedigim gibi askerlikten muaf raporu aldim 05.09.2016 da askeri raporu alinca ozman saglik bakanligina devredilmisti askeri hastaneler ve bende o ana denk gelince saglik bakanligi onayli muaf raporu verdiler benim kafam burda karisti
özür dereceleri sadece askeri hastanenin belirtmis oldugu desibel oranini yazmislar sag 58 sol 55 db diye ayrica izmir eah aldigim raporuda beyan edip kurula sundular yeni raporumda ordada yaziyor eski aldigim rapor
bende bununla birlikte haseki hastanesine basvrdum malul derecemin tespiti için bir yakınım vasitasyla heyet baskanin yanina cikartildim gosterdigim 2 raporumla birlikte derecemin tespiti icin hani yuzdelik olarak olmadigindan ne yapabilirim dedim onlarda askeri hastane saglik bakanligindan alinmis raporun oldugundan bir daha burda yani haseki hastnesinde heyete girip almana gerek yok dedi

benim amacim yuzdeligim olculsun ona gore birseyden faydalanabiliyorsam onlarla ugrasayim diye dedigim gbi gerek yok dedi bunlar yeterli diyip bana halletmeye calisacgim ddi maas engelli karti vs basvurularini yapip bilgilendiricem seni dedi

gerçekten merak ediyorum durumum ne olcak diye hic bir seyden yardim maas gelirim yok 5 ksi yasiyoruz hanede sadece babam emekli bu kadar sizin dusuncelerinizi almak istedim ablacim sagolun varolun uzn yazimdan dolayi cok ozur dilerim..

Pasali

Engelli raporu ayrı şeydir, askerlikten muafiyet raporu ayrı şey. Raporda engelli oranına dair ibare ve değerlendirme olmadığı sürece engelli haklarından yararlanılamaz.

Sana "ben halledeceğim" diyen kişi neyi nasıl halledecek, en küçük bir fikrim yok. O rapora istinaden oran bulunan yeni rapor çıkartabilir mi, şey ister. :)

2022 maaşı vb. haklardan yararlanmanın ise hastaneyle bir ilgisi yok. Hastane rapor verir, o haklardan yararlanma şartlarına sahipsen, her biri için kendin tek tek ilgili kuruma başvurman gerekir.

Abim seni çok iyi anliyorum bende öyle biliyordum zaten askerlik muaf raporu ayri engelli raporu ayri diye inanki herşey anlattigim gibi oldu bende bu yüzden bu hastaneye yetkili diye gittim yani oranin tespiti için 2 adet raporumla birlikte ayni ddiklerimi soyledi ayrica açıklık getireyim su basvurularini yapip bilgilendiricem denilen şeye kurumlar baya bi yogun olduğundan tanıdığım oldugu kişi heyet başkanı ben muracatlarini yapicam dedi fotograf kimlik fotokopiherseyi gotrdum biraktim bugün aradi hallettim dedi hatta bende bilmiyorum neler oldugunu sadece maas kalmıştı benim fax göndermişti bekliyodu ondanda cevap gelmis imzaya alindi falan diye cuma günü kaymakamliga gidecekmisim sahsi imzam falan lazimmis bildiklerim bu kdar senide cok iyi anladım ne demek istedigini bliyorum da olanlar böyle işte

Tabiki fazla bilgim olmadığından malul derecemin orani tespiti herneyse belki bir rapor daha duzenlenir yani diger raporlara göre saglik kuruluna vericem 2 raporunu falan demişti başta bunlar yeterli demesi bu yuzdenmi dedi diye de kafam karismista olabilir abim valla zaten bende bu yola o yüzden gttim bakalim hayırlısı olsun

Pasali
Bunun adıda adrese teslim sağlık raporu oluyor abim,yeterki içerde bi dayın olsun.
İstersen o raporun tam olarak sonucunu bir bekle bakalım,bakmışın sana %90 ağır engelli bakıma muhtaç raporu adrese teslim ederler.
Sonucunu bekle ona göre diğer,rapora müracaat et derim.

Mehmet005 abim Suan icin öyle yapıyorum cuma günü yanimda ol dedi gidicem hastaneye gerekli bilgileri herşeyi burda soylicem dedi sana sende sadece kaymakamliga gidip bir imza aticaksin dedi gelisme olursa bilgilendiririm sizleride teşekkürler yorumlariniz için..

Üst Alt