Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerliğe Elverişli Değildir Ön raporu - GBT kontrolü ve Geçmiş borçlar!?

ozgurturnali

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,

1 ay kadar önce polisler tarafından GBT kontrolüne takıldım ve yoklama kaçağı olduğum belirtildi, tutanak tutuldu.

Tutanak süreci içerisinde kulağımdan ameliyatlı olduğum için muaf tutulacağımı bilerek işlemlerimi başlattım.

Askerlik şubesinden gerekli evraklarımın başlangıcını sağladıktan sonra, en yakınımdaki ARAŞTIRMA HASTANESİne sevkim sağlandı. Sevkimi aldıktan sonra bütün bölümlerin doktorlarına görünüp sevk işlemlerimi tamamladım. Kulaklarımdan kaynaklı hastalığımın kanıtları ve tetkikleri de hastane içerisinde kanıtlandığından, heyet toplantısında askerliğe elverişli değil raporumu aldım ve askerlik şubesine geri döndüm. Geri döndükten sonra askerlik şubesindeki son işlemlerimi de tamamlayıp "Askerliğe elverişli değil ön raporu" verildi. Ve posta aracılığı ile bir kağıt daha geleceği söylendi.
Araştırdığımda bu kağıdın Kati rapor olduğuna kanaat getirdim.
Bu Kati raporun da elime ulaşması biraz uzun sürecek gibi görünüyor araştırmalarıma göre.

Buraya kadar bir sorun yok. Fakat bir gün önce yine bir polis GBT kontrolünde tekrar Yoklama kaçağı gerekçesiyle tekrar tutanak tutturuldu.

Kendilerine askerliğe elverişli olmadığımı GBT de yoklama kaçağı olduğuma dair bir ibare çıkmaması gerektiğini belirttim. Askerlik şubesine elinizdeki Askerliğe elverişli değildir kağıdı ve bu tutanak ile beraber gidip bir daha kontrol ettirin dediler.

İşin ilginç tarafı, sevk, heyet, askerlik şubesi ve işlemler boyunca 2-3 kere daha polis noktalarında kimlik kontrolüm yapılırken hiçbir sıkıntı çıkmadı yoklama kaçağısın da demediler.

İşlemlerim bittikten sonraki ilk polis çevirmesinde bu sorunu yaşadım.

Bu GBT problemini sürekli böyle yaşayacak mıyım? Bunun önüne geçmenin bir yolu yok mu?

Cevap veren arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler.

Edit: Geçmiş borçlar kısmını da dahil etmeyi unutmuşum kusura bakmayın.

Muaf olmadan önceki borçlarım var ise bunları ödemek ile yükümlü müyüm?

Askerlik şubesindeki hanım muaf olursan dert etmene gerek yok. Muaf olacağına emin misin diye sormuştu evet demiştim. O zaman sıkıntı olmaz demişti.

Son düzenleme:
ozgurturnali durumunuz da bir karışıklık var ön raporu verdiğiniz gibi şubeye gbt de aramanızın olmaması gerek kati rapor ise evet ev adresinize gelir en az 6 ay ile 12 ay arasını buluyor
E devletten askerlik belgesine bakabilirsiniz durumunuz ilgili
Benim 8 ay oldu kati rapor gelmedi hala

umut2135

Teşekkürler.
Ben de bir karışıklık olduğu kanısındayım, zira belirttiğim gibi, işlemler süresince polis kontrollerinde hiçbir sıkıntı yaşamamıştım.

Ne zaman ki işlemlerim bitti ve raporumu askerlik şubesine teslim edip bir belge de kendilerinden alıp işlemlerimi tamamladım, o zaman ilk polis çevirmesinde yoklama kaçağı olduğuma dair tutanak tutuldu. E-devletten kontrol ettiğimde de Askerlik Durum Belgesi sorgulama başlığı altında yeni belge oluştur dedikten sonra "EN YAKIN ASKERLİK ŞUBESİNE MÜRACAAT ETMENİZ GEREKİR." ibaresi karşıma çıkıyor.

ozgurturnali ön raporun bir nüshasını yanınıza aldıysanız eğer çevirmelerde yanınızda bulunsun sanırım bir şeyler yanlış gitmiş gibi zaman kaybetmeden şubeye gidin ve konuyu çözmeye çalışın
Benim e devlette durumum katı rapor yani onay beklemede görünüyor seninde bu şekilde olmalıydı çevirmelerde de hiç bir sorun yaşamıyorum

Raporun bir nüshasını teslim ettiler. Evde bulunması yeterlidir diye de belirtmişti işlemimi tamamlayan ve posta ile son kağıdın (kati raporu kastetmişti sanırım) geleceğini belirten kişi.

Yanımda kağıt ile dolaşma fikri beni oldukça rahatsız etmişti. Siz çevirmelere takılmıyorum diye belirtince rahatladım. Pazartesi de yılbaşı tatili olduğu için sanırım en kısa sürede (salı günü) askerlik şubesine gidip yaşadığım sıkıntıyı belirtmem gerekiyor.

Bu arada siz bu rapor takibini e-devlet üzerinde nasıl yapıyorsunuz? Askerlik durum belgesi sorgulatarak mı?
Cevabınız için çok teşekkürler.

ozgurturnali e devketten*Askerlik durum belgesi sorgulatarak benim onay beklemede görünüyor ve bu yüzden gbt sıkıntı yaşamıyor
Sizin ise en yakın şubeye müracaat edin belirmesi sistemde
Kaçak gibi görünüyorsunuz
Bu yüzden size belgeyi yanınızda bulundurun demiştim bu karışıklığı çözene kadar

umut2135
Teşekkürler ilginiz için.
Son bir soru daha sormak istiyorum.
Eve posta ile gelecek son kağıt yani kati rapor diye adlandırılan onay kağıdından önce de herhangi bir hastanede kontrol yapılacak mı?
Tekrar bir heyete girmek vb işlemler olabilir mi?

ozgurturnali zaten tüm işlemler bitince kati rapor gönderiliyor tekrar hastaneye tekrar kurula girilmiyor ancak raporda bir yanlışlık tanı ve Kodlama gibi sorunlarda detay isteme gibi işlemlerde hastaneye yònlendiriliyorsunuz şube tarafından

umut2135

Sizin asıl raporunuz geldimi geldiyse ev adresinemi gelir yoksa şubeyemi

Kati raporda ön raporun iptali ,tekrar incelenmesi gibi konular oluyor mu acaba ?

Ön rapora güvenip,işimize bakabili rmiyiz gönül rahatlığıyla?

cem35 evet ev adresine geldi 1 yılı aldı
Yahuda benim ilk ön raporum geri geldi
Ankaradan detey isemişler hastaneden test ve doktur açıklaması reid yazısı gönderildi ve onaylanarak döndü
Zaten doktor ön raporu verirken tsk yönetmenliğine bakarak işlem yapıyor bu yüzden durumunuz elverişli veya değildir verirken dikkatli olmaya çalışıyorlar.

On raporun degismesi gbi bir olay varmdir acaba bnde elverisli degildir aldim subeye teslim ettim 4-6 aya gelir evine kagit dedilerde bu on rapor sonucu degismez heralde demi

erkaan

Teorik olarak her zaman bir risk vardır ama bu neredeyse hiç hiç olmaz. Ön rapor bariz bir hata yoksa aynen onaylanır

Üst Alt