Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerliği tecil ettirirken tavuk karası olduğumu söylemedim. Şimdi sorun olur mu?

soner555

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selam herkese arkadaşlar biraz karışık bi soru olucak o yüzden şimdiden affınıza sığınıyorum, ben 2012 de üniversiteyi bitirdim askerliği 2 yıl daha tecil ettirdim, Gözlerimde Tavuk karası hastalığı var fakat bunu tecil ettirirken muayenede sölemedim dedim belki tedavisi falan çıkar tedavi olup öle kısa dönem yapar gelirim diye düşündüm fakat yıl oldu 2014 maalesef tedavi hala çıkmadı. E şimdi tecili de bozdurdum mayısta celp dönemim var, Şubedeki kadın bana martta gel dedi ben seni önce burda bi askerlik revirine yollucam onlarda seni gata ya sevk edicek dedi . Acaba sıkıntı çıkarmı bana sen muayenede niye sölemedin derler mi? Çünkü bu halde geceleri sıkntı çıkar askerde kesin eminim

olur hemde hem kendi canına hemde askeriyedeki diger askerlere silahla veya herhangi bir gece unsurunda önce kendini düşünecen tam görmeyi sağlıyamıyacagın için sorun teşkil eder ve de edersin bir an önce doğruları anlat muayineni yaptır askeri hastanede askeri hastanenin vermiş oldugu karar doğrultunsunda yol izle derim

aynen bugün şubeye gittim sevk istedim askeri hastaneye (gataya), yarın sabah gidiyorum gataya, Macera başlıyor yarın :)

Hiç bir sorun olmaz Soner. Biraz uğraştırırlar ama muafiyet verilir. Gelişmeleri adım adım buraya yazarsan, benzer durumda olan arkadaşlar için öğretici olur.

benim durumumda olabilecek arkadaşlar için anlatayım aşamaları size:

ilk önce şubenize gidiyosunuz sevk istediğinizi söylüyosunuz göz için sonra sizden 12 tane fotoğraf istiyor şubedeki eleman, bi kaç kağıdı doldurup imza işlemlerini tamamladıktan sonra size zarf veriyor onla gataya giderek yolculuğu başlatıyosunuz :)
tabi göz için gittğinizden sabah erken orda olun genelde yoğun olur mesela 8:30-9:00 gibi.
Neyse gataya gidiyosunuz er-erbaş binası var orda göz bölümüne gidip doktora muayene oluyosunuz zaten soruyo size neyiniz var diye sizde tavuk karası var diyosunuz doğal olarak başlıyo sizi muayene etmeye 1-2-3 derken gözünüz damla manyağı oluyo:rolleyes:
şunu da belirtim boşuna dışardan rapo getirmeyin o çok önemli değil orda inceliyolar sizi zaten erg makinasına fln sokuyolar sonra bütün sonuçlarınızı sizi muayene eden doktor alıyo uzman doktora veriyo,bi de uzman doktor bakıyo gözünüze sorarsa belki 1 soru sorar ya da hiç sormaz direk kağıtta ne yazıyosa ona göre işlem yapıyo,
kağıdınza ardından D yazıo yani savaşta, olağanüstü durumda dahi askere gidemezsiniz demek.
Bu kağıdı aldıktan sonra sağlık kurulu bölümüne gidiyosunuz sıra alıp orda parmak basıyosnuz, kağıdın üzerine ordaki görevli damgalı bi şekilde D harfini tekrar basıyo, sonra o kağıdı tekrar alıp ilk muayene olduğunuz doktora veriyosunuz ardından da fotoğraflarınızı veriyosunuz size küçük bi kağıt veriyo hay bu kağıtların ... :D
onda numara yazıo o numarayı arıyosunuz 1-2 hafta sonra doktor ne zaman arıcanızı söylüyo zaten, o numaradan heyete ne zaman gireceğinizi öğreniyosunuz (BEN BU AŞAMADAYIM ŞU AN)

ama bundan sonra ne olacağını da yazim heyete girme zamanı geldiğinde gidip heyete giriyosunuz ve sizin raporunuza göre değerlendiriyor bi kaç tane uzman doktor sonra size askerliğe elverişsizdir yazan kağıdını veriyo onu alıp şubenize veriyosunuz.

Böylece Muaf oluyonuz, muaf belgenizi ister evinize göndertiyosunuz isterseniz de şubenizden alıyosunuz işlemleri bittikten sonra

Bilgilendirme için teşekkürler Soner.

evet askeriye sizdeki hiç bir rapora bakmaz..

Üst Alt