benim durumumda olabilecek arkadaşlar için anlatayım aşamaları size:
ilk önce şubenize gidiyosunuz sevk istediğinizi söylüyosunuz göz için sonra sizden 12 tane fotoğraf istiyor şubedeki eleman, bi kaç kağıdı doldurup imza işlemlerini tamamladıktan sonra size zarf veriyor onla gataya giderek yolculuğu başlatıyosunuz
tabi göz için gittğinizden sabah erken orda olun genelde yoğun olur mesela 8:30-9:00 gibi.
Neyse gataya gidiyosunuz er-erbaş binası var orda göz bölümüne gidip doktora muayene oluyosunuz zaten soruyo size neyiniz var diye sizde tavuk karası var diyosunuz doğal olarak başlıyo sizi muayene etmeye 1-2-3 derken gözünüz damla manyağı oluyo
şunu da belirtim boşuna dışardan rapo getirmeyin o çok önemli değil orda inceliyolar sizi zaten erg makinasına fln sokuyolar sonra bütün sonuçlarınızı sizi muayene eden doktor alıyo uzman doktora veriyo,bi de uzman doktor bakıyo gözünüze sorarsa belki 1 soru sorar ya da hiç sormaz direk kağıtta ne yazıyosa ona göre işlem yapıyo,
kağıdınza ardından D yazıo yani savaşta, olağanüstü durumda dahi askere gidemezsiniz demek.
Bu kağıdı aldıktan sonra sağlık kurulu bölümüne gidiyosunuz sıra alıp orda parmak basıyosnuz, kağıdın üzerine ordaki görevli damgalı bi şekilde D harfini tekrar basıyo, sonra o kağıdı tekrar alıp ilk muayene olduğunuz doktora veriyosunuz ardından da fotoğraflarınızı veriyosunuz size küçük bi kağıt veriyo hay bu kağıtların ...
onda numara yazıo o numarayı arıyosunuz 1-2 hafta sonra doktor ne zaman arıcanızı söylüyo zaten, o numaradan heyete ne zaman gireceğinizi öğreniyosunuz (BEN BU AŞAMADAYIM ŞU AN)
ama bundan sonra ne olacağını da yazim heyete girme zamanı geldiğinde gidip heyete giriyosunuz ve sizin raporunuza göre değerlendiriyor bi kaç tane uzman doktor sonra size askerliğe elverişsizdir yazan kağıdını veriyo onu alıp şubenize veriyosunuz.
Böylece Muaf oluyonuz, muaf belgenizi ister evinize göndertiyosunuz isterseniz de şubenizden alıyosunuz işlemleri bittikten sonra