Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerliğimi üniversite nedeniyle 2 yıl tecil ettirsem, sonrasında muafiyet için sevk?

alexx_87

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
Eğer bu soruma yardımcı olursanız çok çok mutlu olurum. Öncelikle ankilozan spondilit hastasıyım...
Bu yıl üniversiteden mezun oldum. matematik bölümünden. 2 yıllık tecil hakkım için askeriyeye gittim. ankilozan spondilit hastalığımı duyunca aksaz askeri hastanesine sevkim oldu. ptesi aksaza gideceğim. ancak aksazda romatoloji yok. sadece ankara gata'da var. beni ankaraya sevkedecekler ve işlemler 1-2 hafta sürüyormuş. benim şöyle bir sorunum var. 1 hafta içinde formasyon başvurularım var ve birkaç sehire basvuru yapmak zorundayım. yani ankaraya ocağa kadar gidemem. ben aksazda askere elverişlidir yazdırsam. 2 yıl tecilimi normal yaptırsam yani.. daha sonra askere giderken ankilozan spondilitimle ilgili işlemleri o zaman yaptırabilir miyim? yani askere gitmeden önce tekrar sağlık kontrolu yaptırma sansım olacak mı? yoksa tecil ettirilirken sorun yokmuş deyip direkt askere alınacak mıyım?
saygılar

Muayene olmadan tecıl hakkını kullan Askere alırken zaten muayene olacaksın ve o zaman hastalığını belirtir raporunu alırsın.

Üst Alt