Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerliğimi yaptım. Şimdi diyalize giriyorum. Malulen emekli olabilir miyim?

ilhan-33

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba

ben de size mersin'den yazıyoru.m ben diyaliz hastasıyım fakat özürlü raporu halen çıkartmış degilim benim size bir sorum olacaktı bir çok kişiye sordum fakat farklı cevaplar alıyorum. ali tezel,e de defalarca yazdım cvb vermedi umarım siz cevap yazarsınız..

ben 1981 dogumluyum
2001 de askere gittim özel harekat komando timinde askerliğimi yaptım. 2003 te askerden geldim
22.01.2004 tarihinde ilk defa ssk lı olarak işe başladım ve askerlik hariç taoplam 1100 gün primim var ve halen çalışıyor gözüküyorum
1,5 yıldırda diyalize giriyorum benim emekli olma şansım nedir
550 gün askerliğimi yatırırsam ve 1800 güne tamamlarsam acaba emekli olabilir miyim

bu konu hakkında farklı cevaplar alıyorum lütfen yardımcı olun bana emeklilik şansım nedir bizlere bildigim kadarıyla %90 ve üzeri rapor veriliyor

Başka birinin sürekli bakımına muhtaç derecede malul olan kişiler 1800 gün primle malulen emekli olabilirler. Eğer maluliyet var ve/fakat başka birinin sürekli bakımına muhtaçlık yoksa, o zaman 1800 gün prime bir de 10 yıl sigortalılık süresi şartı eklenir.
Yani siz ancak 10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 gün primle malulen emekli olabileceksiniz.

Askerlik borçlanması yaparak primlerinize ekletebilirsiniz. Ayrıca ilk sigortalılığınız askerlikten sonra olduğu için, yapacağınız askerlik borçlanması sigorta başlangı. tarihinizi o süre kadar öne çeker. Bu da 10 yıl sigortalılık süresi açısından önemli bi avantaj sağlar: (22.01.2004 - 550 gün) + 10 = Malulen emekli olabileceğiniz yıl. Bu tarihte askerlik borçlanması dahil 1800 gün priminiz de tamamsa ve halen diyalize giriyorsanız, malulen emeklilik talebiyle sigorta müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz. Sizi hastaneye sevk ederler vs.vs.vs.

Not: Olası bir nakil durumunda maluiyet halinden çıkmış sayılırsınız ve malulen emekliliğiniz iptal edilir. Maalesef varolan uygulama bu şekilde. Uzun zamandır bu saçmalığın düzeltileceğine dair bir beklenti var, ama hiç bir gelişme yok.

sayın oturan boğa dedigim gibi 22-01-2004 tarihinde sigortalı oldum 550 gün askerlikten var ödeyecegim
bakıma muhtaçtır diye rapor alabilmem için izlemem gereken yol nedir
yardımcı olursanız minnettar olurum

ayrıca malulen emeklilik maaşımın yüksek olması için (şuan halen sigortalı çalışıyorum) şuanki ödenen ssk primimin yüksek mi olması gerekiyor şuan asgari ücretten ödeniyor istersem yükselttirebilirim

lütfen bu konu hakkında bilgisi olan yazzsın şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler

Diyaliz hastaları yatalak değilse başkasının bakımına muhtaçlık düzeyinde değerlendirilmezler. Yani 10 yıl sigortalılık süresi dolmadan malulen emekli olamazsınız.

Yapmanız gereken:
1- Askerlik borçlanmasını yapacaksınız
2- Bu sayede sigorta başlangıç tarihiniz 550 gün geri çekilecek (22-01-2004 - 18 ay= 22-07-2002)
3- (22-07-2002 + 10 =) 22-07-2012 tarihinde 1800 gün priminiz de varsa, malulen emeklililik için sigorta müdürlüğüne başvuracaksınız.

Malulen emeklilikte ne kadar yüksekten prim ödenirse o kadar yüksek maaş bağlanır.

Not: Olası bir nakil sonrasında ne olup olmayacağına dair bir tartışma için: http://www.engelliler.biz/forum/eme...al-mi-edilecek-prosedur-nedir.html#post804618

diyaliz hastaları en az yüzde 90 rapor alıyor mersin devlet hastanesine rapor için müracaat et nefroloji bölümünden yüzde 90 rapor alırsın tanıdıgım bir arkadaşda diyalize giriyor raporu çok kısa sürede aldı

merhaba arkadaşlar ben sizelere bişey sormak istiyorum

ben malulen emeklilik için ssk ya başvuracagım bildigim kadarıyla benim istedigim rapor vermeye yetkili bir hastaneye sevk yaptırabiliyormuşum
ssk ya sordugumda ise biz üniverste hastahanesine gönderiyoruz dediler
ben evime en yakın olan bir devlet hastahanesine sevk istemem hakkım degilmi burda sevkimi istedigim hastahaneye yaptırmam için ne yapmam gerekiyor
ben diyaliz hastasıyım ve bizim rapor oranımız belli zaten %90 fakat üniversite hastahanesi çok kalabalık ve uraştırıyor izlemem gereken yol nedir

yardımcı olursanız memnun olurum iyi günler

sgk sevk esnasında talebinizi dikkate alacaktır...

Bence de sevk konusunda sigorta müdürlüğündeki şefle ya da müdürle konuşun. Dediğiniz gibi, sonuçta diyalize giren kişilere verilen oran çok nettir... Onlar ikna olursa, istediğiniz hastaneye sevk edebilirler...

Üst Alt