Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerliğimin 6. ayında muayene edildim ve mesleği yapamaz raporu verildi..?

empath

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle merhabalar, benim hikayem şudur; 6 ay önce tecilimi bozdurup askere gittim ve meslek olarak askeri bi mesleği tercih edip sınavını, mülakatını geçip son aşaması olan sağlık muanesinde kalbimde sıkıntı çıkmasından dolayı elenip ve askerliğe elverişli değildir raporu aldim. Rahatsizliğim "hafif aort yetmezliği" şimdi size sorum ben rahatlığı bu muanede öğrendim beni askere alirlarken sadece form doldurarak muane edildim. benim bu askerde geçen 6 ay süremi dava edip tazminat alabilirmiyim ? Bilgilendirirsenin çok memnun olurum. Teşşekürler.

empath Demi yani.madem hastaydim askere neden aldınız madem iyiyim aldınız neden şimdi almiyorsunuz.bence siktr et hic ugrasma. Aslanlar gibi askerliğini yapmisin.zaten kısa dönem yapmisin sen ünv mezunusun başka yerde iş bulursun.polis ol meşhur bu aralar : )) ama illa mahkeme diyorsan askeri mahkemeleri bilmiyorum ama haklisin bence.

Sordum soruşturdum kardeş öyle bi dava açamıyomuşuz. Olan mesleğimize oldu diycek laf bulamıyorum ..

ben dün askerdeki bir arkadaştan böyle bir şey duydum elinde girişte yapılan muayenedeki temiz kağıdının dava açılabilirmiş bence bu işleri takip eden bir avukat ya da başından böyle geçmiş birini bulmalısın peşine düş bunun belki bir açık bulabilirsin

CPT. NEMO

Nacizane fikir olarak belirtiyorum, gerçekten bir rahatsızlığı olup da doktorun/yetkilinin görevi kötüye kullanıp da hak yemesi ayrı birşey, rahatsızlığın bir fırsata dönüştürülmeye çalışılması apayrı birşey.

Arkadaşımız diyor ki, BEN bu rahatsızlığımın farkında DEĞİLDİM. Zaten sağlık muayenesinde TESADÜFEN öğrendim diyor. Askerlik muayenesi görüntüleme araçları ile (ekg, bt, mr, vb..) yapılan bir muayene değil, BEYAN usülüne göre sadece basit fizik muayenesi ile yapılan bir TARAMA işlemidir. Dolayısıyla siz bende şöyle bir şikayet var dersiniz aynı hastaneye gittiğinizde yaptığınız gibi, doktor ancak o zaman kontrol etmekle mükelleftir. Onun dışında dediğim gibi genel bir muayene ve belli kriterlere bakılır sadece. Zaten kapsamlı bir Check-up işlemi olsa adı askerlik muayenesi değil başka birşey olurdu, ve askere alma işlemleri hem birlik öncesi hem de birlikteyken 5 dakika değil en az 15 gün hatta daha da fazla sürerdi. Aynı durum kışlada da geçerlidir. Siz şikayetiniz varsa revire çıkarsınız. Doktora şikayetim şu dersiniz. Doktor kontrol eder, gerek duyarsa sevk eder bu kadar basit.

Rahatsızlık çıkmış Allahtan ve yine dava açılması düşünülen bir kurumun kontrolü sırasında çıkmış arkadaşlar. Kusura bakmayın ama ben bu durumu anlayamadım şimdi. Kızgınlık hadisesi, kendi vücudunuzu sivilde doğru düzgün kontrol ettirmemenize rağmen, sağlık taramasında size bir lütuf gibi çıkartılıp dikkat et kendine dendiğinden dolayı mı oluyor???

Kusura bakmayın ama bu mantıkla yaklaşıyorsanız ilerleyen yıllarda hiçbir hoca, doktor ya da sağlık elemanı sizin hastalığınızı tespit edip tedaviye başlamak için uğraşmaz; aman dava edilmeyeyim bana ne der, aynı Amerika'nın bazı bölgelerinde olduğu gibi basit zatürreden kimseyi şikayet/dava edemeden göçer gideriz...

Umarım yanlış anlamışımdır konuyu ve umarım kastedilen şey anladığım şey değildir. Aman diyeyim... Saygılar ve çok geçmiş olsun...

Sorunu sen direk söylemişsin zaten eline silah verilip on binlerce insanla yan yana koyulan bir insan evladı basit bir muayeneden geçirilmiş ve temiz verilmiş yanlış bu arkadaşımızın yine sorunu psikolojik değil ya öyle olup birilerine zarar verseydi bu olağan bir şey mi sence tamam maddi tazminat davası olmasa bile manevi tazminat davası açılmalı ki bu işlem pratisyen bir hekimin eline bırakılmamalı bırakılıyorsa da cezasını hayatından çalınan 6 ayla 12 ayla bu insanların ödemelerine engel olunması için bir şeyler yapılsın.

Ben kendimi yanlış ifade ettim sanirim. Benim öyle tazminatinda parasında pulunda gözüm yok. Ben askere kendi isteğimle tecilimi bozdurup okulumu yakıp bırakıp gitmişim, meslek olarak yapmayı düşünerek ama ne hikmetse 21 yaşıma kadar bi şikayetini bi rahatsızlığını anlamamışken sınavını, sporunu, mülakıtını geçip sağlık kısmında bu rahatsılığın önüme çıkması elenmem bunun yanında 6 aylık askerken elverişsiz raporu alıp eve gönderilmem koyyuyor. Ben bütün hayatımı o mesleğe endekslemişim çünkü kendimden emindim. Bir insan rahatsizliğını bilmez mi ? elbet biyerinde patlak verir öğrenirsin ama bende hiç bir belirtisi olmadan muane esnasinda çıktı. Niye bazi askerlik şubeleri askere alırken tek tek muane ediyor beni neden form üzerinden muane ettiler ? bir rahatsızlığın varmı ? yok. tamam sağlamsin.! ee bunu o muanede de desinler seve seve alsaydım mesleğimi elime, ben hiç birşey olmamış gibi nasıl devam ediyim hayatıma bu bir yük benim gözümde varsa hak tabiki arıycam sonuna kadar hakkımı neden ayıplanıyorum ki..?

Askeri yede muayene eden doktora dv açabilirsin aihm den benzer dvalara bak

Ben kendim tazminat parasını örnek vermişim duyduğum durumlarla karşılaştırarak durumu senden kötü olanlar var çalışıp askerlik yüzünden işinden olanlar gibi mesela ben senin için manevi tazminat davasını anlatmak istemiştim sonra ama yanlış olmuş anlatım şeklim fakat hakkını ara en azından hayallerini yıkanlara sizin yüzünüzden böyle olduğunu belirtmelisin ki senin gibi kimsenin canı yanmasın.

Üst Alt