CPT. NEMO
Nacizane fikir olarak belirtiyorum, gerçekten bir rahatsızlığı olup da doktorun/yetkilinin görevi kötüye kullanıp da hak yemesi ayrı birşey, rahatsızlığın bir fırsata dönüştürülmeye çalışılması apayrı birşey.
Arkadaşımız diyor ki, BEN bu rahatsızlığımın farkında DEĞİLDİM. Zaten sağlık muayenesinde TESADÜFEN öğrendim diyor. Askerlik muayenesi görüntüleme araçları ile (ekg, bt, mr, vb..) yapılan bir muayene değil, BEYAN usülüne göre sadece basit fizik muayenesi ile yapılan bir TARAMA işlemidir. Dolayısıyla siz bende şöyle bir şikayet var dersiniz aynı hastaneye gittiğinizde yaptığınız gibi, doktor ancak o zaman kontrol etmekle mükelleftir. Onun dışında dediğim gibi genel bir muayene ve belli kriterlere bakılır sadece. Zaten kapsamlı bir Check-up işlemi olsa adı askerlik muayenesi değil başka birşey olurdu, ve askere alma işlemleri hem birlik öncesi hem de birlikteyken 5 dakika değil en az 15 gün hatta daha da fazla sürerdi. Aynı durum kışlada da geçerlidir. Siz şikayetiniz varsa revire çıkarsınız. Doktora şikayetim şu dersiniz. Doktor kontrol eder, gerek duyarsa sevk eder bu kadar basit.
Rahatsızlık çıkmış Allahtan ve yine dava açılması düşünülen bir kurumun kontrolü sırasında çıkmış arkadaşlar. Kusura bakmayın ama ben bu durumu anlayamadım şimdi. Kızgınlık hadisesi, kendi vücudunuzu sivilde doğru düzgün kontrol ettirmemenize rağmen, sağlık taramasında size bir lütuf gibi çıkartılıp dikkat et kendine dendiğinden dolayı mı oluyor???
Kusura bakmayın ama bu mantıkla yaklaşıyorsanız ilerleyen yıllarda hiçbir hoca, doktor ya da sağlık elemanı sizin hastalığınızı tespit edip tedaviye başlamak için uğraşmaz; aman dava edilmeyeyim bana ne der, aynı Amerika'nın bazı bölgelerinde olduğu gibi basit zatürreden kimseyi şikayet/dava edemeden göçer gideriz...
Umarım yanlış anlamışımdır konuyu ve umarım kastedilen şey anladığım şey değildir. Aman diyeyim... Saygılar ve çok geçmiş olsun...