Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerliğimin bitmesine 3 ay kala rahatsızlandım ve teskerem doldu..?

mertcan74

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben 2000 yılında askeregitmiştim ve 15ay askerlik yaptım tehrisime 3ay kala çatışmaya girmiştim ve yakın arkadaşımı kaybetmiştim pskolejim ozaman bozulmuştu 3ay havadeyişimi vermişlerdi o 3ay havadeyişimi teskermi almaya yetiyodu bidahada gitmedim teskeremide aldım kanunları bilmediğimizden araştırmada yapmadık şu an hala iyideyilim %85 çalışamaz raporum bulunmakta ve 2022 maaşı birde bakım maaşı alıyo eşim bende TSKden yararlana bilirmiyim ve nereye ne şekil başvurmam lazım bana bukonuda yardımcı olursanız çok sevinirim

sayın mercan mehmetcik vakfına müracat ederseniz size gerken bilgiyi ordan verirler ...ne yapmanız konusunda emin olun yol gösterirler size..

Türk Silahlı Kuvvetleri sağlık yönergesi

VAZİFE MALÜLLERİ Madde 40 - (Değişik madde: 06/12/2004 - 2004/8202 S.Yön/9. mad) Subay, astsubay ve erlerin görev sırasında veya görevden doğan malûllükleri, 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanununun 49 uncu maddesine göre gerekli işlemler yapıldıktan sonra, subay ve astsubaylar için bir yıl, erler için 1,5 yıllık bir süre içinde Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Genel Müdürlüğüne bildirilir. Vazife malûllüğü kararı, Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü tarafından verilir.
Terörle mücadelede sağlık yeteneği bozulan personelin sağlık durumu, Gülhane Askerî Tıp Akademisi Profesörler Sağlık Kurulu tarafından incelenerek tespit edilir. Tespit edilen sağlık durumunun, Türk Silâhlı Kuvvetlerinde (uçucular hariç) mevcut herhangi bir sınıf ve rütbede bulunan personel için "Sınıfı Görevini Yapamaz" raporu verilmesine neden olacak bir nitelik taşıması hâlinde, bu sınıfın ve personelin sıhhî arızasına sebep olan olayın gerçekleştiği tarihteki bulunduğu rütbeye ait Türk Silâhlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliği Sınıflandırma Çizelgelerinde yer verilen kriterler, durumu incelenen personel hakkında Gülhane Askerî Tıp Akademisi Profesörler Sağlık Kurulu tarafından verilecek kararda da esas kabul edilir. Bu durumda olan personel hakkında "Sınıfı Görevini Yapamaz" kararı verildikten sonra, vazife malûllüğüne karar verilebilmesi için, durumu, Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Genel Müdürlüğüne bildirilir. Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü, anılan personelin durumunu, tevsik yönüyle inceleyerek, vazife malûllüğü konusunda karar verir.

maluliyetinizin askerlik esnasında olduğunu ve halen aynı rahtsızlıktan dolayı iş göremez durumda olduğunuzu ispat edebilirseniz bu yönetmeliğe göer emekli edilmeniz lazım 2007 yılından beri tskyla mahkemelik olduğum için yönerge delisi oldum hakkınızı arayın bulunduğunuz ilde asker hastanesi varsa oranın psikiyatri doktoru size en net bilgiyi verebilir oraan bilgi alamazsanız garnizon komutanlığındanda yardımcı olurlar

arkadaşlar bilginiz için hepinize teşekür ederim fakat benim anlayamadım maddelerden bşirisinde bir buçuk senenin içinde itiraz edilmesi gerekiyo yazıyo yukarıda ben askerden geleli 11yıl oldu ıspat olarakta polis bi arkadaşım var refakatçı olarak onu yazzam şahit olaRAK O HERŞEYİ BİLİYO.. EN AZINDAN. NEDERSİMNİZ:?

valla kardeşim şansını dene dicem ama itiraz süresi 1 buçuk yılsa seninde 11 sene geçmişse bişey elde edemezsin umut bağlama ama şansını dene kaybetcek bişey yoksa...

arkadaşım yukarıda belirttiğim maddeyi daha dikkatli okumanızı tavsiye ederim orada itiraz süresi diye bir şey yok maddenin söylediğini açıklayayım ordu işlemleri başlattıktan sonra emekli sandığı maduru en geç 1,5 yıl içerisinde emekli eder ayrıca delil olarak şahit göstermeniz pek işe yaramaz ancak askerlik şubenizde sizin dosyanın mevcuttur oradan raporlarınıza ulaşabilirsiniz dava sürecinde sizi bilir kişi olarak asker hastanesine sevk ederler (muhtemelen ankara gata) orada daha önce aldığınız rapor doğrultusunda şuanki sıkıntılarınız askerlik esnasında yaşadığınız sorunla ilgilimi değilmi karar verirler bu karar doğrultusunda sizin emekliliğinize karar verilecektir size tavsiyem öncelikle bulunduğunuz ildeki garnizon komutanlığıyla irtibata geçin oradan aldığınız bilgiler eşliğinde bir avukata danışın eğer maddi durumunuz yetersiz ise devletten avukat isteyin hakkınızı arayın askeri makamlarla konuşmaktan çekinmeyin inanın bu tür konularda sivillerden çok daha anlayışlı ve hoş görülüler ayrıca dava sürecinde geri dönük maluliyetiniz giderilmesi içinde tazminat isteyebilirsiniz

çok saol bilginiz için ben şimdi garnizon komtanlığına gitip oradan hava deyişim raporlarınımı istemem lazım nereden başlamam lazım geçenlerde istedim vermediler bana

askerlik şubenden isteyebilirsin işi yokuşa sürerlersede aç davanı yargı yoluyla mecbur verirler

akeriği rahatsızlığım

arkadaşlar bir haftadır bu işlerle uğraşmaktayım evvela bizim burada şeyitve gaziler derneği var oraya uğradım orası il jandarmaya yönlendirdi oradan askerlik şubemle görüştüler ve askerlik şubemdeki komutan dosyamı açtı incelede gatada yattığımı diyarbakırda vanda yattığımı dosyamda yazmakta dır dedi açıkcası konuya hemen gireyim bana oradan 3ay havadeyişimi raporu verince yüzdesini vermemişler askerlik şubesindeki komutan sen havadeyişim bitince garnizon komtanlığana gelmiş nede olsa askerliğim bitti diye iyiyim diye imza vermişsin ancak benim dediğimi demede dedi mahkemeye başvurursan benden buradan dosyalarını isterler bende ozaman mahkemeye buradan gönderirim dedi şimdi ben mahkemeye versem kazanırmıyım gazilik unvanımı inanın ne para nede başka birşey istiyorum sadece onurumu istiyorum yardım ederseniz çok memnun olurum hepinize şimdiden teşekkür ederim

attığın imza başını ağrıtır işini zorlaştırır ama psikolojik rahatsızlığını sebep göstererek o dönemde karar verme yetinin yetersiz olduğunu ve sende ruhsal sorunlara neden olan ortama tekrar dönmekten korkutuğunu belirterek imzayı geçersiz kılabilirsin tabi iyi bir avukata ihtiyacın olur sana tavsiyem askeri hakimlik yada savcılıktan emekli bir avukat bulman olur

Bu tür konular ayrıntılı bilgi ister. Bence de askeri savcı-hakim emeklisi bir avukat bulun ve ona danışın...

bülent bey iyi hoş diyosunuz da bartında onu bulmak mümkündeyil sanırım telefonla veya başka bişeyle nasıl öğrene yada bulabiliriz..

bülent bey verdiğiniz lingi aldım teşekür ederim ve maruzatımı meil nen bildirdim bakalım cevap verirlermi

mertcan kardesım 11 sene degıl 22 sene de gecse sen gazı degıl malul sun yanı 3 aylık sakatlık aylıgına hak edıyorsun sadece memetcık vakfından maas alırsınız suda var senın catısmada oldugunu oyuzden psıkolojını bıldırır raporlarınla ıspatlarsan emeklı sandıgından arastırıp oradanda maas baglanma olasılıgın dogar sunu sıze garantı edebılırım memetcık vakfına muracat edersenız 3 aylık 2500 tl gıbı aylık ve 31 bın tl gıbı de tazmınat hakkınız var sen arkerıde elverıszız oldugunu belırle gerısını memetcık vakfı halleder askerıde ıntıhar etmıs trafık kazası gecırmıs herhngı bır sebepden dolayı hasta olmus sakat kalmıs olan askerler memetcık vakfına askerde oldugunu kanıtlayan belgelerle muracat ederlerse haklarına alırlar bılgınıze memetcık vakfının telını ınternetden yada bıldıgınız yerde sehıt ve gazı derneklerınden bılgı alabılırsınız benım bır yakınım var tanıdık 14 once kaza gecırmıs ıyılesmız fakat elverıssız raporu verılmıs daha sonra tekrar hastalı nukesetmıs bu kısıye memetcık vakfı maasa baglıcak

mercan kardesım muracatın maılle olmaz evraklarını memetcık vakfına yolla sana demırcının verdıgı bılgıler soyle emeklı sandıgı olan maddeler sen memetcık vakfına yollucaksın senden belge ısteyecekler senın maılın olayın nasıl oldugunu anlatmak guzel ancak sen askerıde oldgunu belge ıle kanıtla sonra onlar senın durumunu nerde askelık yaptıgını nasıl psıkolojının bozuldugunu arastırıp sakatlık dercene gore 3 aylık sakatlık maasına bagıcak ayrıca aldıgın 2022 maasına manı degıl bakım aylıgınada manı degıl sayet senın psıkolojını degerlendırmede gazı sıfatına sokarlarsa terorle mucadelede belkı gazı gıbı vafıe malulu olarak emeklı sandıgından da maas baglanabılır

sefgili fulya kardeşim inan okadar emek harcayıp okadar yazı yazıp bana geri dönmüşsün bunun için öncelikle teşekür ederim askerlik şubeme gittim ve komutan evraklarıma baktı çatışmayla hiçbirşey yazmıyo idi ve sadece askeriyeden 3ay hava deyişimi raporum var birde yattığım hastanelerin yatış sevkleri var çatışmayla ilgili herhanki bi kayıtda yok komutan sen çatışmanın dışında kaldığın için kayıtlara alınmaış olabilir dedi yinede bi şansım varmı:? askere elverişli veya deyildir diye bir raporum yok ve ne yapmam gerekir yardımın için çok saol

mertcım senın butun evrakların askerlık subendedır oraya sor senın terhıs belgende yazar raporlu oldugun gunler nekardar yaptıgın ızınlerın sıhye ıznı olarak hava degısımı yazar sen askerıdekı yatıslarını raporlarını yatdıgın hastanlerden de alablırsın en kolayı subene gıt engarantı yer orası bence ben sadece senın gıbı olan kardeslerımıze yardımcı oluyorum dua edın yeter umarımıstedıgını alırsın

ensonunda biraz sonuca vara bildim dün askerlik şubemden havadeyişim raporlarımla hastanede yattığama dahil raporlarımı aldım ve mehmetcik vakfınıda aradım oradakigörevli bana aynen söylediğini ileteyim (sen şimdigideceksin askerlik şubesine en yakın askeri hastanesine sevkiniistiyeceksin dedi). benim anlayamadığım konu şu benim askerliğimbitmiş benişube tekrardan sevk edermi burası biraz karışık geldibana bir bilen varmı arkadaşlar:? bu konuda yardımcı olurmusunuz.....

mercan senden saglık kurulu raporu ıstıyor memetcık vakfı senın elındekı raporlara ıstınaden eger askerlık sırasındakı hastalık tesısı aynı olursa mehmetcık vakfı maasa baglar senı dedıklerını yap hava degısımı yatıs yaptıgın raporşarını ekde sun kardes ıyı aylık verırler tazmınatda alırsın su var 90 gunluk hava degısımınde askerlıgın elverıslı degıldır yazıyormuydu bu cok onemlı cunku yanılmıyorsam 2000 senesınde mehmetcık sıgortası kapsam altına alındı onuda arastırın

teşhis olarak oligofrenik zeminde uyumbozukluğu tanısı koymuş ankara gata... askerlik şubesine istediğin zaman sevkiniyaparız dediler.. şimdiki rahatsızlığım mental ratardasyon orasıda büyük ihtimal aynı teşhisikoyucak bu durumda bisorun çıkarmı şöyle mesala bana derlerki senin askerde hastalığın oligofrenik ama şimdi ilerlemişmentalratardasyon olmuşsun deyipde baştan sağma yapabilirlermi:?

yapmazlar mercan bu tesıs aynı hastalıgın ılerlemıs halı olarak bakılır ve sen 90 gune gectıgı ıcın o hastalıgını askerıde konuldugu ıcın sen maasa baglanırsın mehmetcık vakfına muracat et en kısa zamanda tedavı oldugun belgeler terhıs belgesı zıraat bankasından hesap cuzdanı vukatlı nufut kayıt ornegı ıle bırlıkde sun degerlendıreceklerdır

senın hastalıgının baslangıc noktası onemlı mertcan sen kafana takma hıc hak huhuk ne varsa ara kardesım

kardeş saolasın verdiğin desdek için yanlız sevkimi aldımkan sonra hastane sonuçları çıkmadanmı göndereyim sonuçları mehmetcik vakfına yoksa hastane sonuçlarından sonramı göndereyim....

hastane sonuclarını aldıkdan sonra senın son tedavı oldugun epıkırız raporlarınıda ısterler askerlık terhıs belgenıde sun yanlız 90 gunun sonunda sana askerlıge elverıslı degıldır raporu verıldımı senın askerıye dava acma hakkın var bırde 2000 yılında asker olanlar memetcık sıgortasından sıgortalı oldular senın oradanda tazmınat alma hakkın var orayı da arastır artık 2000 sensınden sonra asker olan mehmetcık sıgortalı oluyor

90gün havadeyilşimi aldık tansonra bidahadagitmedim.. askerlik sürem bittiği için.. zaten o yüzden normaltehris belgem var 2000in beşinci ayında gitmiştim 2001in 7inci ayındada gelmişdim 1ay ohalimiz bir ayda izin kullanmamıştım böylelikle tam 18ay bitirmiş oldum sigorta kapsamına giriyo ozaman galiba

mercan sen gırıyorsun ben bır tanıdıgım ıcın ankaraya gıttım nısan ayında memetcık sıgortasına 2000 yılındakı askerlırı sıgorta kapmasmına almıslar terhıs oldugun ıcın sıkıntı var ama senın askerıye dava acma hakkın var gorunuyor memetcık vakfı senın epıkırız raporlarını ınceleyecekdır bırde askerde olduguna ıspatlarsan sorun olucagına sanmam sen askerdeyken hastanedıkı raporlarına sun memetcık vakfına

ama ben mehmetcik vakfına başvurdum telefonla durumu anlattım orası bana seni enyakın hastaneye sevkedecekdeyip sonuçlarını buraya gönderirsin diye bilgi almıştım öyle yapsam daha doğru olmazmı daha ben kendimi sevk yaptırmadım ramazanda oruçlu çekilmez hastane işleri oyüzden bayramndansonra sevk ettirmeyidüşünüyorum acaba ben yinede buradaki raporlarımla askerdeki raporlarımı mehmetcik fakfına göndersem yeterlimi:?

kardes zaten bende sana soyledım nasıl olucagını memetcık vakfıda demıs bayram gırıyor zaten sen sevk al raporunuda al eskı askerdekı raporlarınada al evraklarına gondermek yerıne elden gorunmenı tavsıye ederım postayla gec ulasır ayrı ayrı yap evraklarını memetcık vakfınada lazım olacak senın ıcın herseyden ote askerdekı hastalıgının olması sen tazmınat alır aylıga baglanırsın bırde emeklı sandıgın sgk ıle ılgılı bır kurumu var oradanda maasa baglanma sansın cok

geçenlerde askerlik şubeme gittim ve beniaskerlik şubem koceli gölcük askeri hastanesine sevk etti. sonuçolarak oradaki doktor kapalı zarfı açtı şubeden aldığım zarfı ve benden ilaç raporlarımı sivildiki raporlarımın aslını birde epikriz raporlarını alıp tekrar gelmemi istediler ilaçraporlarım ve raporlarımın aslı kolay ama epikriz raporunu nerden alıcam onu bilmiyorum askerlik şubeme sordum biz senin dosyanı ima ettik diyolar benim ne yapmam gerekiyo raporlarımın fotokobisinide götürdüm ama sadece işiyokuşa sürmek içinde pek ilgilenmediler bile

Üst Alt