Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerliğimin hemen başında hastaneye çıkabilir miyim?

Tesekkurler

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba.

Askerlik muayenesi esnasında askeri hastanedeki doktora bu sorunu ilettim ve raporumu gösterdim. Fakat ilaca ara vermem nedeniyle herhangi bir işlem yapamayacağını ve askere gitmem gerektiğini belirtti. Bundan sonraki süreçte teslim olacağım birliğin ilgilenebileceğini söyledi bana.

Yakın zaman içerisinde Askere gideceğim. Daha öncesinde anksiyete ilaç-tedavisi gördüm ve raporum bulunmakta. Askerliğimin hemen başlangıcında tedavim için askeri doktora başvurabilirmiyim? Ve akebinde hava değişimi almam mümkün olurmu?

Teşekkür ederim.

Tesekkurler cok zor acemi birliğinde revire çıkabilmek bir bölükte ortalama 300 kişi olur bu kadar insandan günlük 3 5 kişi çıkabilir revire onlarda genelde acillik durumlar olur çıkabilirsin yinede ama çok zor. engelli raporun yüzde kaçtı ?

Herhangi bir yüzdelik dilim yok. İlaç kullanmam gerekiyor mecburen. Remisyonda anksiyete bozukluğu A 16 f-2. askerliğe elverişlidir diyor.

Evet dediğiniz gibi oldu. İlk hafta çıkabildim. Oradan rdm adını verdikleri yere çıktım. Oradanda iki defa eskişehire sevk etti görevli doktorumuz. Fakat ikisinde de doktorla görüşemedim. sonrasında bu sefer de birliğimin bulunduğu ilde yeralan hastaneye sevk edilmek zorunda kaldım. Sebebi askeri hastanelerin kalkmasıymış. Buradaki doktorda iki defa ilaç yazıp yolladı. Şimdi izindeyim ve yaşadığım sorunlar giderek arttı. Kimseyle iletişim kuramıyordum birliğimde. Eğitimlerden geri kalıyordum. Uyuyamıyor, hep yalnız kalmak istiyordum.

Ne yapacağım bilmiyorum. Birliğimde ki binbaşı rütbeli doktorla en son görüşmemde izindeyken askerlik şubesine gidip hastaneye sevk istememi söyledi. Ve yaşadıklarını ve hastalığını anlat dedi. Herhangi bir sonuç elde edemezsen usta birliğinde devam etmemi söyledi.

Ziyadesiyle zor durumdayım. Sosyal ilişki kuramıyorum, takıntılı halim artarak devam ediyor, kaygılarımla yaşamaktan bıktım usandım artık. Tek yaptığım şey sabretmek fakat nereye kadar bilemiyorum. Tükenmek üzereyim. teşekkür ederim yardımcı olanlara. sağolun tekrar.

Tesekkurler

Dostum merhabalar. Oncelikle seni gayet iyi anliyorum. TSK Saglik yetenegi yonetmeligine gore eger anksiyete bozuklugu tekrarlayici ve kroniklesmisse muafiyet alabilirsin. Fakat anksiyeteden muaf tutulmak biraz zordur. Sen birligine teslim olduğunda seni rdm ve revir katilisina gotureceklerdir. Sorunlarini tekrar et. Allah yardimcin olsun.

Teşekkür ederim. Çekingen bir karakterim var. Ama yine de elimden geldiğince acemi birliğinde bu hususta gayret etmeye çalıştım. Bölükte rdm deki doktorumuz "elimde olsa sana direkt çürük veririm. Askeri hastaneler sivilleşmeseydi emin ol almıştın. Senin numara yapmadığını; diğerleri gibi iyi biliyorum" demişti. Buna ek olarak son görüşmem de "izinde askerlik şubesinden sevk isteyip uğraş eğer olmaz ise usta birliğinde devam et. Seninle birlikte dosyaların gidiyor olacak oğlum" demişti.

Sanırım bu kısa zaman da yani izinde olduğum şu bir kaç günlük vakitte askerlikten muaf olabileceğim düşüncesi yok denecek kadar az. En azından bana sıhhi izin vermesini rica edeceğim eğer görüşebileceğim bir doktor bulursam. Hayıra yorup sabır edeceğiz. Elimizden gelen an itibariyle budur.

Merhaba tekrar. Usta birliğime teslim oldum ve 2. haftanın hemen başında çıldıracak gibi oldum ve hastaneye sevkimi istedim. Aynı gün hastanenin psikiyatri bolumunde muayene oldum, dertlerimi ve hastalık geçmişimi doktora anlattım. Kendisi 30 günlük hava değişimi verdi. Fakat bana hastane de eşlik eden komutan odaya girerek 10 günlük yatak istirahatine çevirdi. Utanmadan 10 gün sonra eğer istersen muafiyet alacaksın dedi. Ben o an ne yapacağımı bilemedim. Tamam komutanım dedim. Aradan 10 gün geçti zor bela sabrettim. Görevli komutanlara dayanmakta ne denli zorluk yaşadığımı tekrar dile getirdim. Ve aradan bir 5 gün daha geçmesinin ardından önce yakınımızda ki taburun rdmsine aynı gün tekrar aynı hastanenin aynı doktoruna götürdüler. Doktor tekrar 30 gün hava değişimi verdi. Raporda "F41.1 Yaygın Anksiyete" teşhisi var. Bundan sonra ki süreç ne olur sizce bir fikriniz var mı?

Hava Değişimin Ardından Birlik Dönüşünde Hemen Hastaneye Gönderirler mi?

Arkadaşlar merhaba. Yakın vakitte tekrar birliğime/karakoluma hava değişim iznimin bitmesi sebebiyle teslim olacağım. Gittiğim gün tekrar hastaneye gitme şansım var mı? Bahsettiğim gün revir günü aynı zaman da. Özellikle Psikiyatriden dolayı hava değişimi almış, muafiyet almış arkadaşların yaşadıkları tecrübeler vardır diye soruyorum. Sorumdan basitliğinden dolayı lütfen bağışlayın.
pathron

Gittim ağabey. ertesi gün birlik komutanının emri üzerine tekrar hastaneye gitmem uygun görülmüş. Doktor hanımefendi tekrar hava değişimini verdi. Neticesinde muafiyet alacağım çok şükür.

Bir de hava değişiminde bulunduğumuz ilden muafiyet alma şansımız var mı?

Üst Alt