Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Askerlik borclanması emekli maaşınıza ne kadar yansıdı?
Askerliğin ne zaman yapıldığı ve ne kadar borçlanıldığı önemli. Kimse kimseye örnek olamıyor maalesef. Ama ben şunu diyorum hep: 2000 tarihinden önce askerlik yapılmışsa, borçlanmak maaş artışı sağlar. Ama burada da emekliliğe temel primlerin fazlası hangi dönemde olduğu önemli. 2000 öncesi çok prim yoksa, askerlik borçlanmasının etkisi de az olur
abi sigorta girişi 2001 5. Ay 540 gün borclanırsam 1999 10. Aya denk geliyor sizce maaşıma ne kadar yansır tahmini bi cevap verebilirmisiniz şimdiden teşekkürler
@hayalprensi bende bilmiyom 540 gün bi borckanma yapacam sigorata 2001 nisan borclanmayla 1999 10. Aya denk geliyor ne kadar maaş artısı oluyo hesaplayamadık
Askerlik borclanmasını yapıp maaş farkı ögrenen varmı
ben askerliğimi 2001 yılında başlayıp 2003 yılında bitirdim.emekli maaşı hesaplamada 550 gün askerliğimi ödeyince maaşımda 62 lira fark oluyor.550 gün için günlüğü 19 liradan 10.450 lira ödemem gerekiyor.bu tutarı 62 liraya bölersek 160 küsur ay yapıyor 160 ay demek 13 yıl demek,bana askerlik borçlanmasını ödemek pek mantıklı gelmedi bu şartlarda.
@eroxsis cevabınız icin teşekkürler fakat borclanmadan önceki sigorta başlangıc tarihinizi ögrenebilirmiyim başlangıcınız geriye cektimi durumu acıklarmısınız aynı cevabı @perkem5 sizdende bekliyorum
@perkam5 borclanmadan önce sigorta başlangıcınız neydi askerligi yatirınce baslangıc geriye cektimi cevap bekliyorum kıyaslamak acısından