Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlik borçlanması yaparak %60 raporla malulen emekli olabilir miyim?

muratmk

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Merhaba 01.04.1982 Doğumlu 11.08.2006 SGK Girişliyim.%60 Sürekli Vergi indirimim var Askerlik Borçlanması Yaparak Erken Emekli Olabilitmiyim?

muratmk
böyle kimse yardımcı olamaz kaç gününüz onuda yazmalısınız askerliğinizi kaç gün yaptınız bunları belirtin ki yardımcı olabilelim anladığım kadarı ile % 60 engelli vergi indirimi almışsınız.

Sigorta girişim 11.08.2006
Gün Sayısı 4868
Prim günleri tamam olduğunu düşünüyorum Sadece sigortalık yılı onura askerlik ödeyerek kısaltabilirmiyim

%60 vergi indirimi aldığınıza göre askerlik borçlanmasına gerek yok.hemen erken emekli olabilirsiniz.erken emeklilik gün sayısı 3600 gündür

muratmk
18 yıl 4000 gün ile emekli olursunuz yani 2024 ağustos ayında doluyor 18 yıl şartı askerlik borçlanması size gün kazandırır zaten yeterince gününüz var

Askerlik ödemesi yapıldığında Sigorta girişimi ödenilrm gün kadar geri ceomiyormu Bunuböğrenmel istemiştim Cevaplarınız için teşekkür ederim

muratmk anladığım kadarıyla askerlik borçlanması yaparak sigorta tarihini daha öne alırmıyım ? demişsin .

Sigorta tarihi başlangıç tarihinden daha öncesine çekilmiyor , giriş tarihinden başlar . Sigorta başlangıcı sonrası oluşan eksik günler için askerlik borçlanması yapılmaktadır .

Askerlik borçlanması şuan günlük 53.3 TL olmaktadır . Borçlanma tutarı 30 gün içinde ödenmesi gerekiyor . Taksitlendirme veya banka kredisinden yapılandırma zamanlarında faydalanılıyor ve şuan yapılandırma bulunmamaktadır .

Birçok sitede ve forumlarda Askerli Borçlanması yaparak Siorta Başlangıç Tarihini Geriye Ceker yazıyor Siz olmaz demişsiniz yapılandırma ile ne ilgisi var onura anlamadım bilen arkadaşlar varsa cevap bekliyorum

muratmk
askerlik yaptığınızda sigortanız varmıydı varsa çekemezsiniz yoksa büyük bir ihtimal çekersiniz en iyi sgk ya gidip danışın işinizi sağlama alın.

İlk sigortalı olunan tarih askerlikten önce ise, olası borçlanma sigortalılık başlangıcını öne çekmez. Önce askere gidip sonra sigortalı olmuşsanızi borçlandığınız tarih kadar geriye gide sigorta başlangıcı.

%60 raporun malulen emeklilikte bir kıymeti yok. Malulen emekli olabilmek için SGK Hastalık Listesi'ne göre Ağır tanılı bir teşhis olması şart.

Rapora istinaden defterdarlıktan elde edilecek sakatlık indirim hakkına istinaden erken Yaşlılık emekliliği mümkündür. Bunun şartı da hangi dereceden vergi indirim hakkı alındığına bağlı. Ona göre:

2008_oncesi.PNG

Askerlik borçlanmasının anlamı askerlik gün sayısını eksik yetmeyen primleri doldurmak amaçlı ödeme yapılması anlamındadır .

Üst mesajda günlük miktarını ve ödeme şartlarını belirttim . Nakit öderim diyorsan başka mesele , forum da bu konu için bilgi arayanlara da kısa bir açıklama yaptım .

SGK başlangıç tarihinde sicil numarası verilir ve emekli oluncaya kadar o sicil numarasından işlem yapılır . Askerlik borçlanması ile yeni bir sicil numarası istenmesi olur ki SGK kabul etmez bunu . Askerlik borçlanması SSK lı çalışmış gibi gösterir ve emekli olurken SSK primi olarak yansır .

-DORLION-
arkadaşın öğrenmek istediği gün sayısından ziyade sigorta başlangıç tarihi zaten yeteri kadar günü var 18 yıl 4000 güne tabi ama 2 yılı var 18 yılı dolmasına eğer askerliği yapmadan önce sigorta yapılmamışsa müracat edip borçlanıp yılı öne çekip daha erken emekli olabilir.

Çok Teşekkür Ederim Oturanboga MRM DORLİON

Üst Alt