Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlik borçlanması yaparsam sigorta başlangıç tarihim öne alınır mı?

bayulu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar
ben 1972 doğumluyum
bağkur 2000 yılında girişim var hiç prim ödemediğim için borç da sigortalılıkta silindi sadece sicil no var .
1994 yılında 550 gün askerliğim var
ssk başlangıcım mart 2003
rapor oranım %50

benim sormak istediğim askerliğimden borçlanma yapsam emeklilik yaşı 15 ay erkene Çekebilirmiyim ?
Ali tezel bir yazısında askerliğin tamamını ödemenize gerek yok bir ay yada bir hafta da yatırsanız olur gibi birşey yazmıştı . Yada bağkur dan bir şey Çıkarmı ? Bir umut varmı ?

bayulu
bildiğim kadarıyla askerlik borçlanması sigorta giriş tarihini öne çekmiyor. sadece eksik prim gün sayısını doldurmanıza yarıyor.

askerlik borçlanması sigorta giriş tarihinizi ödediğiniz süre kadar geri çeker

bayulu
Askerliğiniz sigorta başlangıcınızdan önce olduğundan borçlanma sigorta girişinizi geriye çeker evet ama Ali Tezel bir hafta yatırın yeter dedi falan gibi bişey söz konusu değil. Ne kadar borçlanır ve öderseniz o kadar geri çekilir. Ali Tezel başka bir konudan bahsetmiş olabilir, bir hafta borçlan 18 ay geri alınsın, malesef yok öyle şey.

İşsizlik

Merhaba
Ben 01.01.1972 doğumluyum
2000 yılında Bağkur başlangıcım var ama ödeme yapmadığım icin silinmiş.
SGK başlangıcım 31.03.2003 5500 günün var
engel oranım %52

bu şartlarda 19 yıl yani 2022 de emekli olurum görünüyor.

Benim size sorum 18 ay SGK dan önce askerliğim var bunu ödesem ve işyerim bu yıl sonunda kapanıyor 10 ay da işsizlik maaşı nı alsam (malumunuz bu halde ve bu yaşta artık bize kimse iş vermez) ne zaman emekli olabilirim
işsizlik aldığım dönem bana zararı olur mu sigortalılık başlangıcından sayılırım şu an için 2100 tl olarak hesaplanıyor maaşım

Askerlik Sigorta girişinden önce ise, borçlanılan süre kadar giriş tarihini geri çekiyor ve buna göre emeklilik şartları tespit ediliyor. Askerlik Sigorta girişinden sonra ise, giriş tarihini geri çekmiyor. Sadece borçlanılan süre kadar emekli gün sayısına ilave ediliyor.

bayulu

(31.03.2003 - 540 gün) +

2008_oncesi.PNG

Üst Alt