Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlik borçlanması yapıp emeklilik talebiyle işten ayrılabilir miyim?

Polat34

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar

09.2002 de askerden geldim,15.11.2002 de ilk sigortam yapıldı.İş yerinde işler bozuk.3-4 aydır maaş alamıyoruz.Emekli olmama daha var.18 ay askerlik yaptım,işten tazminatsız çıkarmak için bahane arıyorlar.Ben 18 ay askerlik borçlanmasını bir şekilde kredi çekip yapıp emekliliğimi isteyip tazminatımı ve haklarımı isteyerek işten ayrılmak istiyorum.Normalde emekliliğime 22 ay daha var.Tazminatımı alınca krediyi hemen kapatırım.Ayrıca kredi çekip emeklilik istersem ne zaman başvurmam gerekli yani 18 ay ne kadar geri çeker?

550 gün yapar askerlik kredi cekecegine tazminatını bekle alınca yatır askerlik borclanmasını daha mantıklı

OturanBoğa %43 süresiz rapor ve vergi indirimim ve de 5800 gün sigortam var.
Normal şartlarda 15.11.2021 de emeklilik görünüyor.
4-5 yıldır aynı iş yerindeyim. Bir kaç kişiyi tazminatsız çıkardılar. Diğerlerini de bezdirip tazminatsız çıkartmak niyetindeler. Avukata danıştık şirket arada biraz para yatırıyor yol veya yemek ekonomik krizi bahane gösteriyor.Yıllardır maaşları zamanında almadık ama hep zamanında almış olarak göstermişler. Son bir kaç ay olduğu İçin avukat “tek taraflı fesih yapabilirsiniz ama riskli çünkü arada iyi niyet olarak para veriyor dedi.
Yani kendi işleri görülecek kadar yol yemek veriyor .Şimdi tazminat isteyene de vermiyorlar çıkartın bizi diyoruz isteyen çıksın yakında durumu düzelteceğiz diyorlar ama durum daha kötüye gidiyor biliyoruz.
Ben kredi çekip askerliği yatırıp hakkımı kesin haklı bir nedenle istemek ve ayrılmak istiyorum. Tazminatımı verdiklerinde de krediyi kapatırım. Sadece ne zaman emeklilik başvurusu yapmam gerek onu bilmiyorum. O konu da bana tam tarih söylerseniz sevinirim

18 ay askerlik ödeseniz bu sigorta başlangıcını 15.05.2001 e çeker. Ama bu sizin emeklilik şartını değiştirmiyor. %43 raporla 6.8.2000-5.8.2003 dilimi içinde kalıyor yine 19 yıl 4240 şartlarına tabi kalıyorsun. Onun için askerlik borçlanması fayda sağlamıyor. Ancak engel oranında bir artış varsa ve engel oranı %60 ın üzerinde yeni bir vergi indirimi seni 16 ay öne çeker. O raporu ve indirimi almakta nerden baksan 1 yıl sürer diye düşünüyorum.

atilla3500
Kardeşim mantık yolun doğru ama sonucun yanlış gibi geldi bana.Senin izlediğin yoldan gidersek 18 ay askerlik borçlanması yaptığım zaman sigorta başlangıcım15.11.2002 den geriye 18 ay gelince 15.05.2001 ile ( %43 raporla 6.8.2000-5.8.2003 dilimi içinde kalıyor yine 19 yıl 4240 şartlarına tabi ) 15.05.2020 arası zaten 19 yıl sigortalılık süresi ve 6300-6400 prim yapıyor zaten.Yeni hesapladığıma göre 15 Mayıs 2020 de tüm şartları yerine getirmiş oluyorum yani askerlik borçlanması ile.Yanlış mıyım?

Polat 34 evet haklısın herşey geriye çektik, başlangıç +19 yılı gözardı etmişim. Sabah sabah aymadım galiba ben😀. Siz sgk ya da teyit ettirin bu işlemi. 18 ay borçlanmaya hesaplattırın alacağınız tazminat ve bu süre kazancıyla alacağınız emekli maaşı ile hesabını yapın artık. Allah işini rast getirsin kardeş.

atilla3500
Önemli değil kardeşim
Sgk ya geçen hafta gittim , durumu aynen anlattım.Bilgisayarından baktı ''engelliliğin senin emekliliğini etkilemez 60 yaşına tabisin'' dedi.
''Emin misiniz?'' dedim. ''Evet'' dedi.
Memurun dünyadan haberi yok.Zaten onun için buraya sorma gereği duydum,buradaki arkadaşlar sgk memurlarından daha bilgili.
Bana kalsa işler yolunda olsa maaşlarda sıkıntı olmasa 18 ay daha beklerim.
Sıkıntı maaş alamak ve iş bulamamak.3-4 aydır belki 100 yere başvuru yaptım dönen yok.
Avukat tek taraflı fesihe riskli istifa ettiğinizle de kalabilirsiniz diyor.
Patron tazminatsız çıkarmak için fırsat kolluyor.
Alacağım tazminat karşılamıyor ama emekli olursam kesintiden kalanlarla kira felan döner.Tazminatımı alana kadar ve iş bulana kadar bir şekilde idare ederim bari.Emeklilik kağıdımı muhasebeye verirsem tazminat vermiyoruz gibi deme seçenekleri ortadan kalkar.Ha vermediler diyelim mahkeme yoluyla alırım çünkü haklıyım.
10-12 eleman var toplam herkesin tazminatı 250-300 bin tutuyor.Patron vermek istemiyor.Onun için tazminatsız çıkarmaya çalışıyor herkesi.
İşkura gittik mahkemeye verin diyor.Diyor da para yok kimse de ve işin ucunda kaybetme riskide var.
yani zor bir süreçten geçiyoruz.Hakkımız da hayırlısı bakalım

Merhaba
Bugün sgk ya gidip askerlik borçlanması için başvuru yaptım.Bir kağıt verdiler yatıracağım miktar felan yazıyor.Bu işlemi sabah saat 10 gibi yaptım ama bankadan bakıyorum hala borçlanma ödemesi felan gözükmüyor.Normal bir durum mu? Tekrar gitmelimiyim?
Bankada ne zaman görünür? Bilenler yardımcı olursa sevinirim.Ödeme yapıp yılbaşından önce emeklilik için başvuru yapmak istiyorum.İnşallah o zamana yetişir.

Bankada borçlanma ödemesinin gözükmesi bir kaç gün sürüyor ben 3.gün ödeme yapabildim.rahat ol.

Eyvallah Kardeşim sağol
Sonucu yazarım gelirse

Askerlik borçlanmasını ayrıca SGK'ya dava açıp cüzi bir miktar ödeyerek 5 bin gibi 18 ayı primden gösterebiliyorsunuz boşuna kredi çekmeyin.

Polat34

Emeklilik şartların tümüyle (yani sigortalılık süresi, prim gün şartı ve vergi indirim hakkı) tamamsa, evet, bu gerekçeyle tazminatını isteyip işten ayrılabilirsin. Bunun dışında bir gerekçeyle işten ayrılmak kıdem tazminatını yakmak demek.

Bu şartlar tamam olduğunda sigorta müdürlüğüne gidip emekliliği hak ettiğine dair yazı alacak ve emeklilik gerekçesiyle işten çıkışını isteyeceksin. Şirket kıdem tazminatını vermek zorunda...

2008_oncesi.PNG

Üst Alt