Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlik borçlanması yapıp hemen vergi indirimi ile emekli olabilir miyim?

uğur64

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
işten ayrıldığımda süresiz vergi indirimim vardı günümün dolmasına 450 gün var şu anda çalışmıyorum askerlik borçlanması yaparak erken emekli olurmuyum yüzde 40 süresiz raporum var 3800 gün 20 yıl sigorta süresi

uğur64
Verdiğiniz bilgiler bana biraz ilginç geldi.
20 yıllık sigorta süreniz varsa 1995 girişli olmalısınız, ve eğer öyleyse vergi indiriminiz 3.derece dahi olsa erken emeklilik için 17 yıl 3920 prim gün sayısına tabi olursunuz ki bu da sadece 120 günlük bir prime ihtiyacınız olduğunu gösterir.
Doğum tarihi, ilk sigorta girişi ve prim gün sayınızı net olarak yazabilir misiniz?

dogum tarihim 1974 işe giriş ocak 1996 primgünüm 3800 şu an çalışmıyorum çalışırken vergi indirim hakkım vardı ben 4240 tabi oldugumuzu sanıyodum dogrusu 3920 imiş yanlış hatırlamışım askerlik borçalnması yapabilirmiyim çalışmamam emeklilige engel olurmu

Son düzenleme:
İhtiyacınız olan günü askerlik borçlanması ile tamamlayabilirsiniz tabii.

Çalışmıyor olmanın emeklilik başvurusuna mani bir yanı olmaz. Çünkü zaten elde edilmiş bir sakatlık indiriminiz var. Emekliliğiniz de o vergi indirimine istinaden gerçekleştirilecek.

ssk ya askerlik borçlanması için müracaat edin. Eksik kalan gün kadar borçlanma yapsanız yeterli. Mesela 130 gün borçlanma sizin ihtiyaçınızı vazlası ile görür.
Borçlanma tutarını hemen ssk ya hemen yatırıp ardından emekli olabilir yazısı alıp ssk ya emekli olmak için müracaat edebilirsiniz.
01.07.2015 - 31.12.2015 tarihleri arasında başvuru yaptığınızda 130 gün askerlik borçlanması için isteğinize bağlı olarak en az 1,765.92 TL en çok 11,478.48 TL olmak üzere prim ödemesi yaparak borçlanabilirsiniz.

Üst Alt