Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlik borçlanmasında 6.5 kat ödersem emekli maaşında bir avantajı olur mu?

Konular
3
Reaksiyonlar
0
Ben %50 engelliyim (kalp) emekliliği hak ediyorum ancak benim sorum biraz detaycı olacak, herkes gibi emekli maaşı yükseltebilirmiyim diye
1990 sigorta başlangıç yılım, bugün 8107 günüm var 4/a kamu işçisiyim bugün emekli olsam 2077 tl emekli maaş alıyorum
24.08.1994 askerlik başlangıç 27.02.1996 askerlik bitişi
askerlik borçlanmasında bir normal taban borçlanma var birde katları var mesela 6.5 kata kadar borçlanırsam emekli maaşıma katkısı olurmu siz olsanız ne yapardınız
birde askerlik borçlanması yapıp 8650 güne ulaştığımda bekleyerek biraz daha çalışarak 9000 iş günü geçersem emekli maaşım 2077 tl den biraz daha artarmı acaba teşekkürler siz benim yerimde olsanız ne yapardınız

ragıp dağtekin

Eğer askerlik 2000 yılından önce yapılmışsa evet, askerlik borçlanması maaşı yükseltir. Hele askerlik borçlanması yapıldığında sigorta başlangıç tarihi de 2000'den önceye gidiyorsa, o zaman maaşta çok önemli artış olur

Bu saatten sonra çalışıp sigorta primini arttırmanın emekli maaşına olumlu hiç bir etkisi olmaz. Hemen emekli olmak en doğrusu olur.

OturanBoğa
sizinde bildiğiniz gibi doğru adımları atmak bunca emeğimizin karşılığını almak çok önemli çabamız bizden sonra kalacaklara daha iyi imkanlar bırakabilmek tek temenni bu site bu arada çok çok güzel elimden geldiğince bildiklerimle sitenize katkıda bulunmaya çalışacağım
engelli rapolarıyla ilgili 6 yıllık en önemli hakem hastanelerinden birinde tecrübem var konuyu bilsemde bilmesemde cevaplamam :)
çin atasözü gibi hiç bir türke adres sorma bilsede cevap verir bilmesede :) kolay gelsin (espiri tabi)

ragıp dağtekin

Ben olsmam böyle yüklü bir ödeme yapmadan önce sgk'ya gider orada bi uzman bulur parasıyla hesap yaptırırdım...

Üst Alt