Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlik borçlanmasını emeklilik zamanında mı yapmalıyım?

SMS 79

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Bülent Bey merhaba,

2000 kasım sigorta girişine göre 3. derece vergi indirimi ile 19 yıl 4240 güne tabiyim. Sigorta girişinden önce 12 aylık asker iken çürük raporu almıştım. 12 aylık süreyi borçlanarak ssk girişinin 1 yıl geriye alınması ile 18 yıl 4080 güne hak kazanıyorum galiba bu hakkı kazanmak için borçlanmanın nasıl yapılacağı hakkında kısaca bilgi verebilirmisiniz acaba şimdi mi başvuru yapmalıyım emeklilik yılı geldiği zaman mı ? Ödenecek tutar nasıl hesaplanıyor ve hangi sürede takvimde ödeniyor acaba ?

Bilgilendirmeniz için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla

sms79,
Askerlik borçlanması yaparak ssk girişinizi 12 ay geri çeker ve emeklilik şartlarınız 18 yıl 4080 güne tabi olur.Askerlik borçlanması için ssk ya müracaat ediyorsunuz kurum size evrak veriyor o evrak ile askerlik şubesine gidiyorsunuz ve o belgeyi 12 ay askerlik yapmıştır diye kaşeleyip imzalatıp ssk ya teslim ediyorsun ssk gerekli incelemeleri yaptıktan sonra sana yazılı olarak bildiriyor ve sende sana tebliğ tarihinden sonra 1 ay içerisinde ödeme yapıyorsun.
Ufak bir hatırlatma yapayım ödemeyi direk ssk ya (vezneye) yapar isen eve gelene kadar sisteme işlenir.Bankaya yapar isen göremezsin sistemde belirli bir süre sonra görünür.
Askerlik borçlanmasını istediğin dönemde yapabilirsin ama ne kadar erken yapar isen o kadar az ödersin.Her yıl Ocak ve Temmuz döneminde zamlanır.
12 aylık askerlik borçlanma tutarın Haziran 30 kadar ödeme yapar isen 3.058,56 tl olur.
Temmuzdan sonra ödeme yapar isen fiyat değişir....

Hüseyin kardeşim askerlik borçlanması nasıl işe yaramıyor.Senden rica ediyorum hakim olmadığın konular hakkında yorum yapar iken iyice araştır..

Kardeşim askerlik borçlanması yapar ise 19 yıl şartı 18 yıla geriliyor.Sende diyorsun ki gerek yok şahıs bir sene önce emekli olacak zaten yatırmış olduğu askerlik borçlanmasını oradan çıkarır.
Sms79,
Askerlik borçlanmasını yapın ve 18 yıla tabi olun

benim bildigim askerlik borclanması pirimin eksikse pirimi tamamlamaya yarar 19- 18 e düşmez sanırsam ama gene de ssk ya bir danış danışmadan boşu boşuna ödeme bence

Eğer ilk sigortalılık askerlikten sonra ise, askerlik borçlanması yapıldığında borçlanılan askerlik süresi sigorta başlangı. tarihini o süre kadar geriye çeker.

Eğer kişi askerlikten önce sigortalı olmuşsa, o zaman askerlik borçlanması sigorta başlangı. tarihini etkilemez; sadece prim olarak katkı sağlar.

Detaylı bilgi: http://www.engelliler.biz/forum/eme...orta-baslangicini-one-alir-mi.html#post912284

Avcı bak güzel kardeşim şimdi sana anlatayım diyelim ki 18 yıl 4080 güne tabisin ve ssk lı olmadan evvel askerlik yapmışsın askerlik borçlanması yaparsan emekli olma süren 1 yıl geri gidiyor. 2012 de emekli olacağına askerlik borçlanması yaparak 2011 yılına emekli olmayı hak ediyorsun.
1. Askerlik borçlanması yapmasaydı 1 yıl daha bekleyecek (Bu 1 yılı emekli maaşı alarak geçebilir demi ödemiş olduğu askerlik borçlanmasında geri alır)
2.Askerlik borçlanması yapsaydı 1 yıl emeklilik için beklemeyecek. 1 yıl önce emekli olmak var iken 1 yıl emekli maaşı almak var iken sen diyorsun ki engellilerin askerlik borçlanmasını uygun bulmuyorum.
Şuan 3000 tl askerlik borçlanması yapacak ve 1 yıl erken emekli olacak emekli maaşı ise en az 750 tl (fazlada olabilir ssk prim ödeme tutarı çok önemli)olacak zaten 1 yıl içinde askerlik borçlanmasına yaptığı ödemeyi fazlası ile geri almış olacak
Kişileri yanlış yönlendiriyorsun güzel kardeşim,Lütfen rica ediyorum senden

Uzun bir zaman sonra herkese tekrar merhaba,

Sizlerden aklıma takılan bazı noktalarda yardımlarınızı rica ediyorum;

Askerlik borçlanmasını yapmaya karar verdim.

- 12 ay askerlik sonunda muaf raporu aldım. Bunun 4 aylık süresini borçlanabilir miyim?

- askerlik başlangıcım ağustos 1999 dur. SGK başlangıç ise askerden sonra kasım 2000 dir. 4 aylık borçlanacağım süre 99 ağustostan mı başlayacaktır. yoksa kasım 2000 olan sgk başlangıcımı 4 ay geriye temmuz 2000 tarihine mi çekecektir.

- eğer 4 aylık borçlanma askerlik başlangıcımı temmuz 2000 tarihine çeker ise emeklilik tarihim olarak kasım 2019 yerine kasım 2017 ye çekebilir miyim? bu 4 aylık borçlanmayı sigorta başlangıcı mı 05.08.2000 tarihi öncesine getirmek için yapıyorum.

- 12 ay askerlik sürem içerisinde hava değişimleri de aldım. hava değişimlerinin 3 aya kadar olan kısımları borçlanılabilir diye duydum bu doğru mudur acaba?

- son sorum olarak 4 ay için asgari ne kadar ödeme yapmam gerekir.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla

SMS 79

Evet, yaptığınız süreden istediğiniz kadarını borçlanabilirsiniz

Sigorta başlangıç tarihini borçlandığınız gün kadar geriye çekeceksiniz

Evet, amaç lezzeti burada zaten :)

Hava değişimleri ile borçlanılabilecek süreler arasında bir ilişki olduğuna dair bilgim yok. Bana sorsanız 12 ay yaptıysanız 12 ay borçlanırsınız. İstirahat vs. hiç önemli değil.

01.01.2016-31.12.2016 tarihleri arası günlük en düşük (asgari) askerlik borçlanması tutarı: 17,56 TL
01.01.2016-31.12.2016 tarihleri arası günlük en yüksek (azami) askerlik borçlanması tutarı: 114,19 TL

Bülent bey teşekkür ederim,

Ali tezel sayasında incelerken aşağıdaki ifadeyi gördüm. Buna göre; Borçlanılan süre kadar başlangıç geri mi gider, yoksa aşağıda yazdığı gibi örneğin, bugün sgk girişim olsa da 5 sene önceki askerliği yatırdığım da başlangıç 5 sene öncesine mi gider, kısmı net değil gibi geldi?

Sormamın nedeni, askerlik yaptığım dönem saymaları durumunda seneye, yatırılan süre kadar başlangıcı geri alması durumunda 1 sene daha geç emeklilik hak ediyorum.

Bu konu da bilgilerinizi rica ediyorum.
Saygılarımla

Burada İnce Nokta Şudur:
Askerlik borçlanması hangi tarihte yapılırsa yapılsın ,ödediği primler askerlik yapılan döneme sayılmaktadır.

SMS 79

Sigorta başlangıcı borçlanılan gün kadar geriye gider. 5 yıl önce askerlik yapılmışsa sigorta başlangıcı 5 yıl öncesi olmaz. Borçlanılan gün kadar bugünden geriye doğru gider ve başlangıç o sayılır.

officer bülent bey iyi akşamlar,benim sgk girişim 01 08 1994 3000 gün prim var.askerliğimi 1997/1999 arası yaptım bunun 440 gününü borçlanırsam 01 08 2017'de nasip olursa emekli olucam. 2012yılında geçirdiğim trafik kazası sonucu 1 sene süreli raporum 1,sene sonra sürekli ve %45 vergi indirimim var.kazadan dolayı hem sigorta şirketi ve kusurlu araç sahibi ile 4 seneden beri mahkemem devam ediyor.eğer ben bu ay sonuna doğru 440gün askerlik borçlanması yaparsam ne kadar öderim ve vergi indirimi borçlanmada faydası olurmu..saygılarım'la...

elifsu2010,
%45 raporunuz ile 3.derece vergi indirim hakkı kazandığınız için 16 yıl 3760 güne tabi oldunuz. size lazım olan 3760 gün mevcut prim gün sayınız 3000 diyorsunuz 440 gün borçlanma yapmak işinizi görmez ki?
18 ay askerlik yapmış iseniz 550 gün borçlanma yapın bu sürenin tamamını 31.12.2016 tarihine kadar öder iseniz..
Borçlanma Alt Limiti: 7,729.92 TL
Borçlanma Üst Limiti: 50,244.48 TL

officer ilker bey sgk sisteminde çıkış'ım 01 12 1997 olarak gözüküyor o yüzden 440 gün borçlanma yapıcam.buda ayrı birsorun ben askerdeyken çıkışım olmuş.eğer mümkünse bir konuda bilginize ihtiyacım vardevlet hastanesinde sıra yüzünden röntgen teknisyeniyle mahkemelik olduk.hakim her iki tarafada adli kontrol şartıyla serbest bıraktı fakat bana hakim gerisini biz hallederiz dedi.avukat tutup tutmamakla ilgili hiç bir şey demedi sonrasında mahkeme karşı taraf ın vekalet ücretini benim ödememde kara kılmış.bende yasal sürede bütün karara itiraz ettim ama red olundu.karar tarihi 01 06 2016 ama ben bu karar tarihinden sonra itiraz etmiştim.avukat beni arıyor faiz işliyor yoksa icraya vericem diyor benim eğer her iki tarafta eşit ceza aldıysa niye ben karşı tarafın vekil ücretini ödeyeyimki inanın zoruma gidiyor bu gibi durum ve buna bezer durumda olanlarla görüştüğümde boş ver niye ödüyosunki avukat bedavadn paranı alıcak hatta bugün itibariyle mahkemenin kalemine gittim ve benim dosyam ne e-devlet'te nede uyap'ta gözükmüyor dedim.olabilir dedi.vekil ücreti konusu tamamen avukatın insiyatifinde dedi.durmadan arıyor icraya vericem diye napmam lazım bir yol gösterirseniz çok makbule geçer kısacası ben ödemek istemiyorum icraya verebilirmi..cevaplarınız için teşekkür ederim

officer

Ben askerlikten muaf tutuldum buna rağmen askerlik borçlanması yapabiliyor muyum ? yoksa askerlik borçlanması için askerliği yapma şartı aranıyor mu ?.

2001 sigorta girişim 19 yıl 4240 gün'e tabiyim ( yanlış yazmadıysam gün sayısını öyle biliyorum ) gün sayımın dolmasına hemen hemen 2 yıl var belki çok az fazlası vardır. Yılım ise 2020'de doluyor. Askerlik borçlanması yaparsam gün'den hariç bir katkı sağlar mı, yani yılı'da geri çeker mi ?

Teşekkürler şimdiden.

elifsu2010,
Dediğiniz konuda bilgim yok sitemizde değerli avukat arkadaşlar var onlara ulaşıp bilgi alabilirsiniz.
Deniz şahbaz,
askerlik görevini yerine getirmeyenler askerlik borçlanması yapamaz..

Yasin bey askere gidince ve hapse girince ssk dan çıkış yapılma zorunluğu var kanunen çünkü ssk çalışan demek askerde ve hapisteki insan çalışıyo gösterilemez

officer ilker bey saysaffet saffet bey'in mesajını okudunuzmu..peki böyle bir durum olabilirmi.saysaffet;]Yasin bey askere gidince ve hapse girince ssk dan çıkış yapılma zorunluğu var kanunen çünkü ssk çalışan demek askerde ve hapisteki insan çalışıyo gösterilemez [FONT=sans-serif] @[/FONT]saysaffet[FONT=sans-serif] saffet bey peki napmak lazım ben 1977/3 tertip 21 08 1997'de gittim.ama sistemde 01 1[/FONT][FONT=sans-serif]2 1997'de çıkış gözüküyor.kalın sağlıcak'la[/FONT]

elifsu2010,
01/12/1997 tarihinden sonraki (01/12/1997- terhis tarihi arasındaki süreleri) günlerinizi borçlanma yapın. Ödenmiş ssk primleri için de ortalığı bulandırmayın derim..

Herkese merhaba,

Ve nihayet bugün 11 aylık askerlik süremi borçlanarak ödemeyi bankaya yaptım. Bu sayede normalde 2019 kasımda emekli olabilecek iken şimdi bu sene 2017 aralıkta emekli olabileceğim. 11 ayı borçlanıp 2 sene kazandım inşallah. (sgk girişim askerden sonra olduğu için yatırdığım süre kadar geriye çekti başlangıcı)
şimdi 8 ayım kaldı sabırsızlıkla bekliyorum :)

bankaya ödeme yaptıktan sonra yansımış mı diye 170 i aradım. Hemen yansımaz dekontu sigorta müdürlüğüne götürün dedi. Ama müdürlükteki memur anlaşmalı bankalardan birine ödeme yapmanı yeterli demişti.

E DEVLET e yansımamış. sizce dekontu da elden götürsem mi acaba? beklesem E DEVLET e yansıyor mudur.

SMS 79

Hayırlı olsun :)

Onlar kendi iç sisteminde borçlanmayı görür ve işlem yaparlar zaten.

Üst Alt