Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlik borçlanmasını yaptım, emekli oldum, resimdeki SGK uyarısı ne anlama geliyor?

Prayer

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
2
officer OturanBoğa

1993 yılında askerliğimi yaptım, 2006 da askerlik borçlanmasını ve eksik primleri ödeyerek malulen emekli oldum.

SGK'nın sitesinden emekli maaşı hesaplama kısmında kontrol edeyim derken aşağıdaki şekilde (kırmızı yazılar)
uyarı aldım. Bunun anlamı nedir yanlış hesaplama mı yapmış SGK maaşım yanlış mı hesaplanmış demek
istiyor çözemedim.

Kazanç kısmında 1911 yazıyor, kazanç 0 (sıfır) mı olmalı yoksa bu durum normal mi?

LOY9WV.jpg

ahmet75
O sistem hatalı diye biliyorum. Emekli maaşınızı alıp keyfinize bakınız..

@OturanBoğa

yukarıdaki resimde hesapla butonunun hemen altında kırmızıyla şöyle yazıyor ,

"Aşağıda isim veya kazanç günü hatalı olabilecek kayıtlar görüntülenmiştir.
Lütfen, size ait olmayan satırları iptal seçeneği ile Aylık hesabından çıkarınız."

resim nedense küçük gösteriliyor resmin üzerine gelip konumunu kopyalayıp

yeni sekmede açınca büyüyecektir.

ahmet75

Bunun hiç bir önemi yok. Teknik/hukuki bir standart ifade. Size özel değil. Umursamayın

Ahmet bey askerlik borçlanmasını ödeyince maaşda ne kadar fark etti acaba bilginiz varmı

@enegsrip

2000 yılı öncesi askerlik olduğu için olumlu fark etmiştir mutlaka ama ne kadar olduğunu bilmiyorum

şöyle söyleyeyim; en düşük primlerden (askerlik borçlanması ve normal primleri) ödendi ve bugünkü maaşım 1485 tl. Bir de 2008 öncesi emeklilik olunca maaşım yüksek çoğu kişilere nazaran.

aylık bağlama oranı kişiden kişiye değişeceğinden herkeste farklı olabilir bu durum.

aşağıdaki linki incelemenizi öneririm:

https://www.engelliler.biz/forum/em...-borclanmasi-emekli-maasini-yukseltir-mi.html

Üst Alt