Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlik borçlanmasinin emekli maasina etkisi olur mu?

1806

Üye
Konular
58
Reaksiyonlar
0
97 sigorta baslangicim Prim günüm 5400 toplam kazanç 162304 TL engel orani %64 SGK nin sitesindeki maaş hesaplamasında 787 tl cikiyor askerlik borclanmasi yapsam maasimda bir oynama olurmu 100-200 falan bilmiyorum miktarı salladim.düşüncelerinizi paylasirsaniz sevinirim.

hayır maaşta etkisi olmaz, sigorta başlangıcından sonra yapmışsanız sadece gün sayınızı arttırır. sigorta başlangıcından önce askerlik yapmışsanız borçlanacağınız gün kadar geriye gider. .

Tavan - taban uygulaması vardır. Yüksekten askerlik borçlanması yapar iseniz oda maaşınıza çok ama çok az fark ettirir.
Örnek askerlik borçlanmadan emekli maaşı 500 olsun, yüksekten askerlik borçlanması yaptın ve emekli maaşın 510-520 tl olur. başka bir katkısı olmaz.
Alt limit: 6.283,00 tl
Üst limit: 40.840,80 tl dir.

@officer benim babamın maaşını hesaplarken uyg.sgk.gov.tr den 1700 tl aylık hesaplıyordu.işverence askerlik borçlanması yapıldı ve 100 tl net arttı 1800 tl küsür oldu tekrar hesaplamada. ve şuan an itibariylede 1950 tl emekli aylığı almakta. en üst tavandan mı yatırdılar acaba naptılar.

Askerlik borçlanmasını en tavantan yatırmak olası emekli maaşını 100 tl arttırıyorsa, o zaman gayet tercih edilesi bir durum olabilir. Kaç TL borçlanma ödediniz acaba? Aylık 100 tl için değer mi?

bizim cebimizden çıkan tek kuruş olmadı işverence halledildi bu olay. en üst tavandan mı yatırdılar naptılar bilmiyorum. sgk nın sayfasından borçlanma yapılmadan önce ve borçlanma yapıldıktan sonra bir artış gözlemledim net olarak.ve şuanki emekli maaşı da iyi olmasa bile idare eder.

Üst Alt