Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlik borçlanmasının emekliliğe etkisi..?

(Gölge)

Aktif Üye
Konular
244
Reaksiyonlar
193
arkadaşlar bi yakınım %70 engelli. dogum tarihi 1979
03.07.2015 te memur olarak işe başladı. yakınım erkek
15 ay askerlik yapmış
askere gitme tarihi 2004 --2005 yılları arasında emeklilik zamanı geldiginde sigorta başlangıç tarihi olayı nasıl oluyor . [FONT=sans-serif]askerligi borçlanırsa durumu nasıl oluyor sigorta başlangıcı v.s [/FONT]
bilgi verirseniz sevinirim o boga ve ufukalp beyler bilgi verirse iyi olur

[FONT=&quot]2-Devlet memuru 08.09.1999 tarihinden sonra memur olarak başlamışsa ve 8.9.1999 tarihinden önce de sigortalı veya bağ-kurlu hizmeti yoksa, 5434 sayılı Kanun Madde 39 hükmü gereği 60 yaşında emekli olacağından askerlik borçlanmasının 60 yaşını daha öne almaya yönelik bir etkisi olmayacaktır.[/FONT]
[FONT=&quot]ASKERLİK BORÇLANMASI EMEKLİ İKRAMİYESİNE ETKİ EDER Mİ?[/FONT][FONT=&quot]
3-İster 8.9.1999 tarihinden once isterse bu tarihten sonra göreve başlayan Devlet memuru askerlik borçlanmasını yaparsa bu süre emeklilik ikramiyesinde ve emekli aylık oranında dikkate alınacak bir süre olur.[/FONT]

kalpsesi

03.07.2015 tarihinden borçlanılan gün kadar geriye gidip +

bagkur.PNG

540 gün askerlik borçlanması yapılacağını varsayarsak: 03.07.2015 tarihinde 540 gün geriye gidip üzerine 15 yıl eklenecek. O gün geldiğinde en az 3960 hizmet günü de varsa, 4c statüsünde erken emekli olabilecek.

Not: Askerlik tarihi ilk sigortalı olunan tarihten önce ise, askerlik borçlanması yapıldığında, sigorta başlangıç tarihi borçlanılan gün kadar geriye gider.

Askerlik borçlanması yapan bir arkadaşımın 540 gün ve 2000 öncesine sayıldı 90 tl gibi maaş artışı oldu asgari ücretten yattı.

hizmet süresine ekliyorda ekleniyorda sigorta başlangıcını merak ettim ögrenmek istedigim o sigorta başlangıcı nasılı olacak

Örneğin kişi 2001 yılında sigortalı olarak çalışmaya başlamış olsun askerlik hizmeti 540 gün olsun . Eğer askere 2001 den önce gitmiş ise 540 günlük süre 2001 öncesine sayılır. Buda sigorta başlangıcını 1999 yılına götürür. Yok eğer askere 2001 yılından sonra gitmiş ise sigorta başlama yılını değiştirmez. Sadece gün sayınızı artırır.

kalpsesi

yukarıdaki mesajımı düzelttim. Askerlik tarihi ilk sigortalı olunan tarihten önce ise, askerlik borçlanması yapıldığında, sigorta başlangıç tarihi borçlanılan gün kadar geriye gider.

coban1966 arkadaş askerligi yatırdı 2000 öncesine geldi 90 tl maaş fark etti dedin gercekten bu kadar maaş artışı oluyomu oluyosa cok iyi acil cevap bekliyorum bende askerligi yatırınca başlangıcım 1999 10.ayına iniyor maaşıma ne kadar yansır bi tahminde bulunabilirmisiniz cevap bekliyorum

Yatırdığınız ayların tamamı 31.12.1999 öncesi tarihi kapsıyorsa . Benim bizzat şahit olduğum kişi askerliğini 1984 yılında yaptı. Sigortaya başlama yılı 1991. Borçlanınca sigorta başlangıcı 1989 yılına geldi . 540 günü asgari ücret kadar yatırdı. Toplam günü 9300 kadardı. Siz yinede sgk kurumuna bizzat yazılı olarak başvurmanızda yarar var.

coban1966 yıllarımı yukarda belirttim 540 gün borclanmayla başlangıc 1999 10.ayina geriliyor sizce maaşta ne kadar fark eder

Üst Alt