Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlik değerlendirmesindeki B11-F1'e göre uyar ne demek?

herkullekk

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamlar ben nöroloji hastasıyım askerlik için Ankara mevki hastanesine gittim bana B11-F1 e uyar dediler anlamı nedir ?

herkullekk Merhaba. Bende Dışkapı mevkii de askerlik için muayene oldum. B11 F1 kodunu benim içinde yazdılar. askerliğe el verişli olmadığını belirtir koddur. geçmiş olsun.

yciv Eyw hocam hayırlısı olsun bu arada senin hastalığın neydi benimki CIDP Polinöropati

herkullekk Bende CIDP hastasıyım. Senin yaşlarında hissetmeye başladım hastalığı ancak 4 yıldır felan çok net hissetiyor, rahatsızlık duyuyorum. Sadece el, kol veya bacakta değil bana olan etkisi. Sindirim sistemine de etki etti. Sana tavsiyem Atatürk eğitim araştırmadanın nöroloji bölümü başkanı Prof. Dr. Orhan DENİZ bey ile görüşmen. Ankara da ki nörologlar genel olarak sinir sitemi yada nöropati - polinöropati üzerine çalışmaları olmamış ancak Orhan hocanın uzmanlığı yada bilgisi, çalışamaları sinir sitemi, MS vb üzerine çok iyi. Tavsiye ederim. Birde kortizon kullanma, kullanmayı da kabul etme, daha çok gençsin. Bu hastalık için yararlı bir tedavi olmadığı gibi vücut açısından çok zararlı.

Abi ben Ankara numune hastanesinde tedavi gördüm bana ıvıg,kortizon gibi ilaçları denediler hiç biri cevap vermemişti en son plazmaferez yaptılar ondan sonra ayağa falan kalktım uyuşmam falan gitti ama şuan yorgunluk,titreme,ağrı,hafif denge bozukluğu gibi sıkıntılarım var.Çok ağır ilaçlar kullandım cellcept gibi Allaha şükür onları bıraktım şuan sadece İmuran 25 mg ilaç kullanıyorum.Dediğin doktorada gideceğim.

herkullekk
Kardeşim dediğim doktora mutlaka git. Anlat güzelce durumunu. Ben 2014 de ilk gittiğimde yürüyemiyor kaplumbağa misali çok yavaş haraket ediyordum. Çok çok sağolsun benimle ilgilendi İVİG yüklemesi yaptı kısmen zamanla düzeldim. Uyuşma ve nörolojik batmaların ağrıların olmamasının sebebi kullandığın imuran isimli ilaç ancak çok genç yaştasın uzun zaman kullanıldığında böbreklerde bitirme yapıyor bolca su tüketmen lazım. Plazmaferez bu hastalığın son aşaması sayılabilir. Sen plazmaferezle iyi duruma geldiğine göre aylık yada 15 günde bir 1 doz yani kilona göre İVİG almaya devam etmen gerek aksi halde plazmaferez oldum düzeldim imuranla devam edeyim diye düşünülürse tekrarlayacaktır atakların. İVİG alırsa da eğer aylık yada 2 haftalık dozajlarda kendini daha rahat, halsizliğin uyandıktan sonra gün içinde saat 2-3 e kadar kısmen de olsa daha iyi kollarının arkasındaki, bacakalrının üstlerindeki ağrıların daha afiflemiş olacağını göreceksin. Bacaklarında incelme var mı peki örneğin benim sol bacak sağ bacaktan aşağıdan yukarı doğru 3 ile 7 cm arası daha ince..

yciv Bacağımda incelme yok.Ben haftada 1 ivig alıyordum sonradan bunu 1 aya çıkardılar sonradan direk kestiler.İmurana gelirsek doktora sordum tekrarlama gibi bi riski var mı diye,imuranı düzenli bi şekilde kullanırsan tekrarlamaz dediler ve 5 sene kullanıcam bu ilacı fazlada korkum yok 3 ayda 1 hastaneye kontrole gidiyorum böbrek falan normal çıkıyor.Yaklasık 2.5 senedir bu hastalık var 1 senedir ıvıg almıyorum sadece imuranla devam ediyorum ne güçsüzlük arttı nede azaldı hep aynı devam ediyor.

herkullekk
Kardeşim umarım ilerlemez ve herşey dilediğince, gönlünce olur daha iyi rahat, kedersiz - dertsiz günlerde yaşarsın. B11 F1 kodu dediğim gibi Muaf olmaya yönelik. Salı perşembe heyetleri oluyor zaten heyete girdiğin gün söylüyorlar yüzüne nörolojik rahatsızlığın nedeniyle askerliğe el verişli değilsin bu kağıda da parmak bas vs diye. Bir hafta sonra raporunu alabilirsin diye diyorlar ama içeriye girip rica edersen çalışanlardan durumunu anlatıp mazeret bildirirsen yardımcı oluyorlar heyete girdiğin gün saat 3 gibi felan veriyorlar raporunu. Daha sonra askerlik şubesine götürüyorsun raporu bu arada askerlik şubesi rapordan 2 yada 3 adet fotokopi istiyor (Yorulmayasın diye söylüyorum yanında bulundur diye :) ) ve sisteme işleyip askerlikle ilişkin bulunmadığına dair belge veriyor eline.

Seninde Allah yardımcın olsun abi İnşallah tüm sıkıntıların geçer.Yardımcı olduğun içinde çok teşekkür ederim saygılar...

herkullekk rahatsızlığın "Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliği'nin arızalar ve hastalıklar listesindeki 11. maddenin "B" diliminin 1. fıkrasına uyar" demektir. Yönetmelikte arızalar ve hastalıklar listesinde şu hastalıga uyuyormuşsun:

"B) 1. Periferik sinir sisteminin fonksiyon bozukluğu yapmış parsiyel lezyonları (Spinal kord ya da kök basısına neden
olan veya foramende daralma yapan lezyonlar bu kapsamda değerlendirilmeyip, bu Listenin 63 üncü maddesine göre karar
verilecektir.)

hastalığın B diliminde olduğu için askerliğe elverişli bulunmazsın.

Üst Alt