şimdi avcıkomando ben işe başvururken engelli kadrosundan başvurmuyorum bir defa.. zaten kabul edileceğini de sanmıyorum, araştırmadım ama tek kulak işitme kaybı herhalde engelli statüsünden işe girmeye sebep olmaz.. olsa bile ben kabul etmem sanırım, daha ileri düzeyde engeli olup iş bekleyen insanlar var, engelli kadrosunu da bu kişilerin istihdamına yönelik..
tek kulak işitme kaybı biraz tek böbrekle yaşamak gibidir.. tek kulağın duymuyorsa sadece sesin hangi yönden geldiğini kestiremezsin.. bu da askerlik te önemli birşey.. nöbet tutacaksın, ses duydun nereden geldiğini bilmiyorsun.. pusuya düştün, ateş ediliyor nereden geldiğini bilmiyorsun.. bunun gibi dezavantajları var.. tek kulakta sağırlık pek çok kişi de var ve siz söylemezseniz de kimse dışarıdan fark edemez.. çünkü diğer kulak duyduğu sürece genel iletişimde bir problem yaratmaz.. eskiden tek kulağı duymayanlara er olamaz yedek subay olur diye rapor veriyorlardı.. artık yönetmelik değişmiş, barışta askerlik yapamaz diye rapor veriyorlar..
edi_67 ne demek istediğimi tam olarak anlamış, teşekkür ediyorum.. bahsettiğim konu da bence önemli,, yukarı da yazmışsınız homoseksüel olan birine de elverişli değildir raporu veriliyor.. şimdi bu kişi de bir işe girmeye kalktığında neden elverişli olmadığını açıkalamak durumunda kalacak..
sanırım demek istediğim artık anlaşılmıştır.. askerliğe elverişli değildir raporu olanlar sadece görünür ve ileri düzey engeli olan kimseler değil.. homoseksüel olan, ya da benim gibi bir kulağı duymayan insanlar var..
ama ben işe girmeye çalıştığımda karşıdaki kişinin beni "bak bu sağır askerlik bile yapmamış" deyip eleyebilir..
o yüzden herkese tek tip askerlik belgesi verilmesinin önemine dikkat çekmek istiyorum.. ileri düzey engeli olup bunu belgeleyenler zaten iş başvurularında engelli kadrosu hakkından yararlanabiliyorlar.. olan bizim gibilere oluyor..
yakın zaman da bununla ilgili bir dilekçe yazıp ilgili kurma göndermeyi düşünüyorum..
daha geçtiğimiz aylarda ziraat bankasının bir sınavına girmek istediğimde askerlikten muaf olarak işaretlediğimde başvurumu kabul etmiyordu sistem.. tecilli ya da yapmış olmanız gerek.. çünkü siteyi kodlayanlar muaf dediğinizde direk ileri düzey engeli olan kişi olarak kabul ediyor sizi ve başvurunuzu almıyor.. başvuruyu göstermelik olarak alsalar bile ileride sırf bu sebepten elenebilirsiniz..
bu da bir örnek..
son olarak ben de saygılarımı sunuyorum.. iyi forumlar..