Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlik, eşcinsellik, uyum bozukluğu..?

cano9

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba. Birliğe katılış muayenemde rdm ye eşcinsel olduğumu ve askerlik yapmak istemediğimi belirttim. Rdm doktorum askerlik yapmamın sakıncalı oldugunu(görüşmeden sonra) anket formu ile sevketmeleri gerektiğini ve bir ay sonrası içinde kontrol kağıdı yazması gerektiğini ve bunun prosedür olduğunu sen zaten geri gelmezsin büyük ihtimalle dedi.
ilk sevk oldugum hastane yüksekova psikiyatri servisiyken orası direk van bölge eğitim araştırma hastanesi sağlık kuruluna sek etti. fakat birlik van askeri hastanedeki psikiyatriye yolladı ve orada doktora eşcinsel olduğumu belirttim bi kaç soru sordu dinledi. eşcinsel olabilirsin neden asker olmayasın ki vs dedi. daha sonra ciddiyetle bakıp ama komutanların kıtada uyumsuz olduğunu yazmışlar neden uyumsuzsun dedi sert bi şekilde. cevapsız kaldım doktor hava değişimi raporumu cıkarttı bunları imzalat dedi. smksız. tanı da ruh saglıgı f43.2 uyum bozuklukları yazıyor kararda 17/C. birde citoles 10mg yazmış. bu ne anlama geliyor?

Bu söyleyeceklerimi aklından çıkarmamaya çalış: ay aksamdan ışıktır.

kadınlar askerlık yapıyor da eşcınseller neden askarlik yapamıyor ?? fızıki olarak bir sorun yok

Benim acemi birliğinde 2 tane eşcinsel vardı. Konuşmalarıyla hareketleriyle efemine davranan kişilerdi Ama kimseyi umursadıkları yoktu. Onlar da askerliğini yaptılar.

CANO9 TRANSSEKSÜELDİR YANİ DIŞ GÖRÜNÜŞÜ ERKEK RUHU BAYANDIR. ASKERLİK KONUSUNA GELİNCE.
- eşcinsel olduğunuza ilişkin fotoğraf, kanıtlayabileceğiniz herhangi bir belgeniz var mı?

DİREK SORULACAK TEK SORU OLACAK SİZLERDE SORUNUN CEVABISINIZ ZATEN

Eşcinsellerin askere alınmama sebebi tamamen o şahsı korumak olduğunu düşünüyorum. 500 tane erkeğin içinde yaşıcağı fiziksel ve ruhsal baskının yaşatabilceği piskolojik tranva, kişinin gelicek hayatının yerle bir olmasına neden olur.

Tabi bu şu an sadece benim düşüncem.

perseküsyon

Abi bende kilodan önce 3 daha sonra 1 ay hava değişimi aldım. Şırnak da askerim. 4 aydır evimdeyim. Son aldığım 1 aylık hava değişimi smk sız olduğu için birligime gideceğim. Birligime gidince katilis muayenesi sonrası hastaneye sevk olur muyum. Bu arada kalbim de ritim bozukluğu ve yağlanma mevcut. Nabız 130
Bunu hiç dile getirmemiştim. Ama hazır hava değişimi içindeyken bu rahatsızlığı da doktor imzalı mühürlü bir kağıt ile belgeledim. Birligimin beni hastaneye sevk etmemeleri gibi bir durumu olur mu ?

DenizTutak6262

Yaşadığın rahatsızlığı doktor imzalı mühürlü bir kağıt ile belgelediysen hastaneye büyük ihtimalle sevkedilirsin.

tam teşekkülü bir hastaneye elbette sevk olacaksın tahlil tetiklerini al yanına ..askere elverişli değil veya elverişli raporu ancak tam teşekkülü hastanede alabilirsin iç hastalıkları doktoru ve endokrinoloji doktorlarına görüneceksin tahlillerin insulin direnci prolaktin değer oranlarına göre sağlık raporun düzenlenecek tabı bu biraz zaman alır 15 bir ay sürer endokrinoloji alanı işlemleri geç sonuçlanıyor

Son düzenleme:
Bu ülke seninle gurur duyuyor. Vatani görevinde başarılar. Adam olmak adına son sansını da iyi değerlendirmeni dilerim.

umut2135 dediğin gibiyse hava değişimidir hocam. anlamadıgım psikiyatr direk hava değişimi verdi geçti. anlamadım

cano9 Karşı taraf kararsız olduğundan hava değişimi yazmışlardır. 3-6 ay ne kadar verdilerse hava değişimini yap hastaneden tekrar belgelerle tespit ettir durumun devam ettiğini tekrar ya hava değişimi yazarlar yada muaf duruma düşersiniz.

cano9 2 Cide büyük olasılıkla muaf vereceklerdir diye düşünüyorum ama bunu ıspatlamam gerekebilir zor bi durum allah yardimci olsun

güncel
dış birlikten sevk aldım önce en yakın birliğin revirine gittim ordan devlet hastanesine ordanda heyet olan bir devlet hastanesinin psikiyatrına sevk verdiler fakat doktor kıta anket formsuz seni heyete çıkaramam diyip sevke hava değişimi bitiminde en yakın devlet hastanesinde muayene olması uygundur notu düştü ve sana yapabileceğim en iyi şey bu onun dışında ilacını kullan ve sabret dedi. ay akşamdan ışıktır sözü beni çok rahatlattı ama ağlamayan bebeye emzik vermiyorlar malesef. kıta formsuz heyete çıkamamam doğru mu? OturanBoğa erdal71

eşcinsel olup memur olan bile var. önemli olan düzgün yaşamak hiçbir sıkıntı olmaz.

@OturanBoğa @umut2135 @TahaAY
Merhaba. Hava değişimim bitti bölük astsubayım anket formu işlevsellik formu ne var ne yok hazırladım gelmemen için ama hala hava değişimi vermişse doktor işin zor inandırmanı bekliyodur dedi hava değişimin bitti diyip beni başka birliğe sevk ettiler.. Gideceğim birlikte eşcinsel olduğumu söylersem sıkıntı yaşayabileceğim söylendi.7 ayın var yap bitir dedi. Gerçekten cok düşündüm yapmayı destek aldım terapi aldım ama yok bunu söylemek zorundayım tekrar bana yol gösterir misiniz? Bu arada devlet hastanesinden kıta formu ile devlet hastanesine gönderilip muayene olması uygundur yazmıştı hava değişiminde gittiğim doktor. Kıta formun olsa muaf ederdim dedi ama burada askeri hastaneye yolluyorlar bu sevk kağıdının üstüne yazdığı şey uygulanır mı? Bana yol gösterir misiniz

Bu konu hakkında tecrübeli biri yardım edebilir mi

Üst Alt