Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlik görevim sırasında muaf tutuldum. Tazminat alabilir miyim?

hkozkan131

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Kilis suriye sınırında askerlik görevimin 7.ayında nöbet sonrası lavaboda bilinç kaybı ve ardından kısmi felç geçirdim, komutanlarımdan defalarca hataneye gitmeyi, ambulans çağırmalarını talep etsemde hastaneye gönderilmedim yatarsam geçeceğini söylediler. Çok ısrar ettikten sonra tabura götürülerek revire bırakıldım.

Revirde doktor çok hızlı nefes alıyosun ondan oluyor dedi ve serum verdi. Gece uyurken lavaboya kalkmak istedim ancak hiç hareket edemiyordum vücudumun sol tarafı tamamen hissizdi kalkmaya çalıştıkça sol tarafıma doğru devriliyordum. sabaha kadar yerde hareketsiz birinin odaya girmesini bekledim.

Sabah hastane sevk aracı geldi ve beni 3 kişi taşıyarak arabaya kadar götürdüler. Araç hastane önünde bıraktı ve gitti insanlardan yardım alarak tekerleklli sandalyede zor da olsa nöroloji polikliniğinden muayene oldum doktor beyin damarlarımın tıkandığını ve acil yatış yapmam gerektiğini söyledi hemen hastaneye yatırdı, aynı gün bir çok teste girdim.

Kardiyoloji doktorum ultrason ve Ti dedikleri işlemlerle kalbimde hayli büyük bir deliğin olduğunu söyledi. Sabahı ailem beni yaşadığım şehire bursaya götürdü, çünkü kilis devlet hastanesinde imkanlar çok kısıtlıydı. 3 hafta bursa uludağ üniveritesi tıp fakültesinde yattım.

Hastaneden çıkana kadar herşey normaldi. Ancak sonrasında beni 5 ay boyunca 1 tedavi için uğraşacağım zaman bekliyordu. 5 ay dile kolay beni muayene edecek bir doktor aradım. Asker olduğum için hiç kimse sorumluluk almak istemiyordu. 4 ay sonra kalbimdeki deliği asd kapama dedikleri işlemle kapadılar yani şemsiye gibi plastik birşey taktılar kalbime. 1 ay da heyete git gel o testi yap derken 5 ay sonra muaf aldım.

Tedavi sürecimde şikayette bulunduğum çok yer oldu, Doktorlar, hastaneler, görevliler. Hiç kimse insan olduğumun farkında değillerdi herkes asker olmamla ilgiliydi ve ilgi derken asker olduğum için ilgisizlerdi. 5 ay oldu ben hala tam anlamıyla tedavi olabilmiş değilim! 3 hafta nörolojide yattığım sürenin epikriz raporunda hastalık olarak.

* Serebrovasküler hastalık
* behçet hastalığı
* romatizma
* reflü

Tanıları çıktı, Kalbimdeki 1.2cm delikte cabası.

Şimdi soruyorum ben 23 yaşımdayım, Bu güne kadar bildiğim tek hastalığım Auralı migrendi. Haftada 3 kez halısaha maçı yapan sürekli tempolu işlerde çalışan yürürken bile hep çok hızlı yürüyen bir insanın askerden önce en ufak bir rahatsızlık dahi yaşamaması bunların askerdeyken bir anda hortlaması tesadüf olabilir mi ?

Lütfen yanlış anlaşılmasın. Vatani görevim herşeyden önce gelir ama vatanım için 1 askere bakmak çok zor geliyormuş 5 ay benim nasıl çaresizlik yaşadığımı size anlatmam mümkün değil, özellikle tek başınıza telefonunuz bile yokken felçli konuşamaz halde memleketinize çoook uzak bir yerdeki o çaresizliği Rabbim kimseye yaşatmasın, hareketsiz yatarken kendi ölümünü değilde ailenin acısını düşündürmeyi göstermesin kimseye..

İyi günler.

Geçmiş olsun, nöbet sirasin da korkudan mı oldu?

Hayır kilisteli o sıcaklığı bilen bilir full tehçizat 4 saat nöbet sonrası lavaboya girdim ancak kalkamadım Kapıyı açabilecek gücüm dahi yoktu bilinç kaybı geçirdim zaten çok düştüm kalktım tuvalette 10 15 dakika uğraşarak kolumu kapı kilidine götürüp vücudumla ağırlık vererek açtım zor yürüyordum ilk gördüğüm kişiye komutanı çağırmasını söyledim sonrası malum zaten

O gun komutandan rapor almış mıydın, hastalandım diye.

Hayır sadece yatmamı söylediler ısrar edincede akşam revire götürdüler. Olay sabah 10 11 arası gerçekleşti

Geçmiş olsun muayene etmeden yatınca geçeceğine nasıl kanaat getirebiliyorlar anlayabilmiş değilim.Çok zor bir süreç geçirmişsin.

Bu sürede çok büyük masraflarım oldu sadece bu masraflarımın geri ödemesini alabilirmiyim bunu merak ediyorum, çok büyük paralarla dava açmak değil amacım kazanabilir miyim bunu merak ediyoum

Aç davanı kazanırsın %100☺
Buraya anlattığın gibi anlat mahkemeye

tamam da seni neden yakın bir asker hastanesi'ne sevk etmiyorlar kardeşim? neden uludağ tıp fakültesine gidiyorsun? asker hastanesi en azından bu adam askerlik yapamaz diye bir rapor verirdi belki. bu halde şimdi tekrar askerlik mi yapacaksın bir de?

haa muaf tutulmuşsun zaten. pardon ya. sıkıntı yok o zaman

Üst Alt