Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlik görevimi yaparken avaskuler nekroz oldum. Haklarım nelerdir?

mgold

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
2004 yılın da Askerlik görevimi yaparken sol femur başından avaskuler nekroz oldum.Yani kemik ölümü.Sol kalça eklemim çürüdü.Askerliğimin son zaman larına denk geldiği için biraz Kasımpaşa Askeri Hastenesinde yattım.Hastaneden çıkınca da zaten günlerim dolduğum için tezkere mi aldım.Ancak hastalığımın tek tedavisi protez olmak.Talep edebileceğim herhangi bir hak varmıdır?

özür oranlarını tesbit edip saglık raporu alabilirsin..tabii en az % 40 ve üzeri almalısın.

Askeriyeden talep edebileceğim bir hak olabilirmi? Şimdiye kadar hiç araştırmadım ama varsa da hakkımı aramak istiyorum.Bir kaç yere mail attım geri dönüş olmadı.

o rahatsızlığa askerdemi yakalandınız..

Evet askerde yakalandım iyileşmeden tezkeremi aldım zaten bu hastalığın tedavisi yok sadece protez takıyorlar

Maddi tazminat davalarinda zaman asimi 10 yildir. 2 seneniz kalmis. Maddi durumunuz musaitse ,Avukat tutmanizi oneririm. Ispat edilirse tazminat (geri donuk) ve maas baglanir.

aslında er olarak yaptıysanız zamanaşımına uğrama gibi birşey sözkonusu değil aynı şeyler başımdan geçtiği için yazıyorum bu hastalığın askerlikten dolayı olduğunu kanıtlamanız lazım bende amyotrofik nevralji oldum başvurdum askerlik görev etkisiyle olmadığından dolayı ret cevabı geldi emeklilik hizmetleri genel müdürlüğü primsiz daire başkanlığına ekleride koyarak başvuruda bulunmanız lazım ki burdan çok birşey çıkacağını zannetmiyorum mehmetçik vakfına başvurabilirsiniz onlar özür oranı belirleyip maaş yada yardım veriyorlar tabi yine kurallar içerisindeyse mehmetçik sitesini inceleyebilirsin

hastalık nedeninin direk yada dolaylı yoldan yaptığın askerlik hizmet,görev veya eğitimle ilgili olması lazım aksi takdirde hiç bir şekilde tazminat yada maaş alamazsın

Askeriyeden hak arama işi meşakkatli ve uzun bir süreç olabilir hazırlıklı olun..

Arkadaşlar vazgeçtim benim için konu kapanmıştır yorumlarınız için teşekkür ederim eksik olmayın

askerlik idaresi ile değil fakat mehmetçik sitesinden bir incele birşey çıkma ihtimali yüksek benim evraklar hala inceleniyor 6 ay kadar sürüyor ihmal etme derim.

Üst Alt