Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlik için aile hekimi hastaneye sevk etti. Hastanede işlemler nasıl ilerliyor?

bloggerklik

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba, askerlik için yoklama başvurusu yaptım. Aile hekimine muayene oldum ve aile hekimi kilo fazlalığından dolayı hastaneye, sadece dahiliyeye sevk etti. Dahiliye de boy kilo ölçümü yapıldıktan sonra sağlık kuruluna yönlendirdi. Sağlık kuruluda 14 faklı bölümden muayene olmam için elime bir kağıt tutuşturdu. Bu 14 farklı bölüm kilodan bağımsız olarak cildiye, ruh sağlığı, göz... gibi bölümler de var. Her bir bölüm de ayrıca tahlil falan istiyor. Benim tek sorunum kilo fazlalığım. Tüm gün bunlarla uğraştım ve bitmedi daha da uğraşacağım. Mesela psikolog randevu verdi 90 soruluk 2 saatten oluşan test yapacakmış. Genel cerrahi 1 ay sonraya ultrason randevusu verdi vs. durumlar böyle. Bu durum normal mi? Teşekkürler.

Hastaneden hastaneye değişebiliyor prosedür. Size uğraştıran bir yer gelmiş şansınıza.

bloggerklik bir tuhaflık var askerlik muayenesi için olduğunu söyleyip aile hekiminin verdiği sevk kağıdını gösterdinizmi askerlik muayenesinde sadece rahatsızlığınla alakalı ve aile hekiminin sevk ettiği branşta muayene olup gerekli tektikler yapıldıktan sonra ilgili branşın doktoru değerlendiriyor gerek görürse heyete sevk ediyor ve orda karar çıkıyor.

kara duman evet gösterdim sevk kağıdını. Söylediğim gibi ilk önce dahiliyeye gittim sevk kağıdıyla birlikte. Dahiliye sevk kağıdını imzaladı, kaşeledi, boy kilo yazdı üzerine. Sağlık kuruluna gönderdi. Sağlık kurlu da kaşeledi imzaladı. Sonra fotoğraf falan çekip o 14 bölümün incelemesi için belgeyi verdiler. Öyle teker teker dolaştım tüm gün ve bitmedi daha. Şimdi bu hastaneyi bıraksam ve başka bir hastaneye gitsem olur mu sizce? Sevk kağıdını kaşelediler ama yeni çıktı alabilirim. Sanırım sevkin günü 3 iş günü ve son gün bu pazartesi.

bloggerklik istediğin hastahaneye gidemezsin aile hekiminin ekranına en yakın devlet hastahanesi otamatik düşüyor sistem seçiyor yani aile hekimininde seninde hastahane seçme ve değiştirme şansın yok.
Yapacak bir şey yok o hastahanenin sistemi o şekil demek ki.

bloggerklik

işlemler bitmeden hastaneyi değiştiremezsin. işlemler bitince askerlik şubesine gittinğinde sonuca itiraz edersen başka hastaneye yönlendiriyorlar.

Skyline kara duman peki tüm işlemlerimi tamamladıktan sonra sanırım heyet toplanıyor ve karşısına çıkıyoruz. Bu aşamada ne oluyor? Muayene falan yapıyorlar mı? Benim durumumda hem boy hem kilo, aile hekimi ile hastanenin ölçümleri birbirinden farklı ama her iki ölçümde de 3-4kg sınırı geçiyorum. Bir usulsüzlük falan var deyip tekrar bir boy kilo ölçümü yaparlar mı?

bloggerklik
Heyet formalite muayene eden doktorun kararı neyse kağıda yazıyor heyet ona bakıp onaylıyor girmenle çıkman 1dk.
Hastahanede ki ölçüme bakarlar.

bloggerklik

Heyette karar yüzüne okunuyor ve çıkıyorsun bu kadar. benim başıma heyette tartılma gibi bişey gelmedi.

Üst Alt