Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlik için göz doktoruna muayene oldum. Başka doktora gidebilir miyim?

okan aksu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlst acil cevap verebilirmisiniz ben göz muayenesi oldum göz tembelliğim vardı doktor %20 görüyorsun dedi ama oranların tutuyor oranlar sag gözüm için % 6 dedim göremiyorum sol gözümü kapatınca asker olursun ama rütbeli olamazsın dedi ben sonuca itiraz edebiliyormuyım ve tecili suan bozdurdum doktorun imzaladığı evragı askerlik şubesine vermesem başka doktora bakılsam nasıl olur ondan sonra teslim etsem

Merhaba Okan, askerliğe elverişli olmadığım halde yaklaşık iki ay askerlik yapan birisi olarak, görür görmez cevap vermek istedim. Tabii bu biraz da benim hatamdı. Öncelikle askerlik sağlık yönetmeliği var, internette mevcut. Oradan göz ile ilgili kısımlara bakabilirsin. B veya D bendinde geçiyorsa durumun askerliğe elverişli değilsindir. Kim ne derse desin, asıl önemli olan bu sağlık yönetmeliğidir. Zaten kararı veren doktorlar da sağlık yönetmeliğine bakıyor. %20 Gören birisisin, sol gözünü kapatınca da görmüyorsun. Bu durumda muhtemelen hakkında elverişsizdir kararı çıkacaktır, başka bir doktora da gözükebilirsin, o kararı teslim etmene gerek yok.

kararı askerlik şubesine götürüp itiraz edeceksin başka hastaneye sevk edecekler

Üst Alt