Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlik için muafiyet verildi. Konulan teşhislerden endişeliyim!?

donniedarko

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
yaklaşık bundan 1.5 yıl önce askerden muaf olmuştum, madde yönetmenliği madde 7/B F-01, madde 7/B F-02, madde 15/D F-02 ye uyar askerliğe elverişli değildir sağlık kurulu raporu ittifakla verildi.

aynen böyle yazıyor benim asıl sorunum şu benim hayallerim var yurt dışında yaşamak gibi Green Card başvurusu yaptım eğer green card bana çıkarsa bana vermeme şansları var mı bunları görürler mi görseler bile bir engel teşkil eder mi ?

iş hayatımda önüme engel çıkarma şansı var mı?

üstelik bu kodların anlamını bulamadım D VE B'nin anlamını biliyorum ama o sayıların anlamını bulamadım yardımcı olursanız memnuniyet duyarım teşekkürler.

konulan tanı : Miyopi, Astigmat, Atipik psikoz
Konulan tanıda böyle yazıyor ama 15/D F-02'yi çözemedim bir türlü bunu konulan tanıya yazmayı unutmuşlar sanırsam.

Son düzenleme:
TSK Sağlık yönetmeliğinin d diliminin 2. Fıkrası demek yönetmeliğe bakarsan orda yazar
Green card için saglik muayenenizi gerceklestiren doktor ve psikolog karar verecek. Doktorun sizi bir psikolog ya da psikayatriste yonlendirmesi yuksek olasi.

Bir avukata gitmeyi düşünüyorum bu sorduğum soruların cevabını bulmak için, sorduğum sorular zor olduğu için kimse ne cevap vereceğini bilemiyor kimse açtığım konuya bir şey yazmıyor bu yüzden şahsi fikrim. :(

Son düzenleme:
İş hayatında önünüze çıkma şansı var, göz için değil psikiyatri için, çünki askerlik durum belgesinde durumunuzu yazmasa da "elverişli değildir" yazdığı için işveren yani insan kaynakları buna dikkat etmek zorunda, diyelim ki etmedi bu sefer sağlık gözetimi dediğimiz olayda sıkıntı yaşanır.

Burada da dikkat edilmedi, eğer atak geçirirseniz ve bir zarara sebep olursanız (Atipik Psikoz hastaları atak geçirir diye bir kalıp var) ilgili kişiler hapse bile girebilir.

Green Card'a etki edeceğini sanmam. Türkiye'de etki eder ama.

20 yıldır atipik psikoz tanısına sahibim bende bu tanıdan muaf oldum iş hayatında hiç bir sorun yaşamadım şu an memurum. MÜHENDİS olsayısm kesinlikle yurt dışına çıkardım...

Üst Alt