Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlik işlemleri 38 madde B fıkrası 1 maddesi nedir?

bonders

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba kolay gelsin

geçen yıl gece hiç birşeyim yoktu sabah kalktığımda nefes alamayacak kadar boğazım şişti akut tespiti konuldu sağlık ocağında andorex tnaflex ilaç yazdı eve geldim boğazıma sıktığımda 15 dakika sonra tamamen nefes borum kesildi nefes alamıyordum

bayrampaşa acile kaldırıldım 4 saat nefes almam için uğraştılar en sonunda dayanamayıp uyutmaya karar verdiler 2 işlem uygulayacaklardı ya hortum salıcaklardı uyutup yada boğazımı deliceklerdi yeterince beynime hava gitmediği için %10 özürlü kalma ihtimalim vardı ve boğazıma hortum saldılar

yoğun bakımda yer olmadığı için samatya hastesi yoğun bakımda 2 gün yattım ve 2 kere kalbim durmuş. ve 4 gün servise yatışa çıkardılar boğazımdaki ödem ilaçlar sayesinde geriledi bana 10 gün sonra kontrole çağırdılar bana denilen Ameliyat olsan'da olmasan'da bu sürekli olacak sende ameliyat olursan Sadece acı çekmen azalıcak evet doğru sürekli oluyor 1 yılda 40 50 gün rapor alıyorum acile kaldırıyorum.

askerlik şubesi hastaneye sevk etti kulak burun boğaz alerji testine sevk etti ordan en son dahiliye söyleyecek dedi dahiliye ise 38 madde a02 olarak söyledi ama sonradan konuştuğumda ise 38 madde b01 olarak değiştirdi

bu b01 maddesi nedir arkadaşlar ve bu boğaz ödem şişmelerim sürekli oluyor alerji testinde aşırı derecede dikkat etmesi tavsiye edilmez gargara kullanamaz yazısı verdiler.
Bu 38 madde b01 alerji bölümünde nedir arkadaşlar

@bonders

Askerlikten muaf olacaksın kardeşim:

MADDE 38
A) 1. Hayati önemi olmayan, herhangi bir doku ya da organda fonksiyon bozukluğu yapmamış alerjik hastalıklar.
2. Herhangi bir doku ya da organda fonksiyon bozukluğu yapmamış, küratif tedavisi olmamakla birlikte eliminasyonu mümkün olan, objektif tanı yöntemleri ile (laboratuvar ve eliminasyon-provakasyon testleri) kanıtlanmış alerjik hastalıklar.

B) 1. Kardiyovasküler ve solunum sistemini de etkileyen, hayati tehlike arz eden, eliminasyonu ve küratif tedavisi mümkün olmayan, tekrarlayıcı karakterde, objektif tanı yöntemleri ile (laboratuvar ve eliminasyon-provakasyon testleri) kanıtlanmış, alerjik ve/veya anafilaktik reaksiyon türleri.

C) Bu maddenin (A), (B) ve (D) dilimlerinde yer alan hastalık ve arızaların tedavi ve nekahet halleri.
D) 1. İleri derecede fonksiyon bozukluğu ve komplikasyon yapmış alerjik hastalıklar.

AÇIKLAMA: Hastalığın tuttuğu organ ya da sisteme göre ilgili klinik dallara ait maddelerin (D) dilimlerinde yer alan fıkralar gereğince işlem yapılır.

doktor bana heyet karar verecek dedi. Tedirginim doğruyu söylemek gerekirse yoğun bakımda yattığım kağıtlarıda verdim hepsine gösterdim kesin muaf olurmuyum.

korkum şudur beni askere gönderseler yerinde ve zamanında tedavi edebileceklermi hala endişem var son sözü kurul söyleyecek dediler ama.içimde hala sıkıntı var

bonders doktor muaf vermiş kurulda buna uyar merak etme benimde öyle kaygıları vardı bende muaf oldum

bonders
Öncelikle geçmiş olsun,B dilimi hastaları erteleme alır,bu erteleme hastalığın o anki durumuna göre verilir.
Bu ertelemen bir ay ve 3 ay olabilir.
Sözün özü şuan sen muafiyet değil erteleme alacaksın.

Şuan kafam çok karıştı bekleyeceğiz.ama b1 hayati tehlike arz eden diyor tedavi mümkün olmayan diyor benim hastalanacağımı ne zaman yeri Saati belli birşey değil buna göre nasıl 1 ay 3 ay erteleye bilir ki zaten el verişli verilirse mayısta gideceğim
umut2135 OturanBoğa üstadlar bu cevap hakkında düşüncelerinizi alabilirmiyim

Mehmet005 bonders

B ve D dilimlerinde askerliğe elverişli olmayan hastalık ve arızalara işaret eder. Heyet de doktorun atıf yaptığı maddeye uyarsa (ki %99 uyar) muafsın.

@bonders.

yukarıda belirttiğim gibi,B dilimi hastaları erteleme alacak olan hastalardır.

Doktorun senin raporunu B diliminde değerlendirmiş,doktorunun bu değerlendirmesine müteakip,kurul senin durumunu yine B diliminde değerlendirecek ve sana kaç ay erteleme vereceklerinin kararına varacaklardır.

Şayet doktorun D dilimi yazsaydı ozaman muafiyetin söz konusu olabilirdi,ki ondada muhtemelen kurul ilk etapta direk muafiyeti vermez bir erteleme sonrası verirdi.
Şuan senin durumun için kuruldan ilk etapta hastalığının durumuna göre 1,3 veya 6 aylık erteleme söz konusu olur,

Bu ertelemenin ardından durumunla ilgili. tekrar bir muayene raporu daha istenir,şayet durumunda düzelme varsa birligine gönderilir,yok düzelme olmamışsa sana tekrar bir erteleme daha verilir.
Bu ertelemelerin toplamı bir yılı geçemez,bir yıllık erteleme sonrası muafiyetin verilir.
Yukarıda seninde belirtmiş olduğun gibi doktor sana ilk önce A/1den rapor yazmış,sonra ise istirahat edip iyileşmen için raporunu B dilimine çevirmiştir.

A dilimi hastaları görevini yapabilecek,
B dilimi hastaları istirahat veya erteleme alabilecek,
D dilimi hastalarıda görev yapamayacak hastalardır.

Yukarıdaki açıklamama binaen sana derimki,senin kuruldan sonucun erteleme ile çıkacaktır,bu erteleme durumuna göre 1 ayda,3 ayda,6 ayda olabilir,kendini buna hazırla. Muafiyete motive olup,ertelemeyle yıkılma diye bunları yazdım. Unutma durumun A bendinde kalıp birliğinede gitme durumunda kalabilirdin,bunada şukür de,ve iyileşmeye bak.

Tekrar geçmiş olsun.

ŞÖYLE birşey var benim iyileşme sürecim yok ameliyat olsamda olmasam da iyileşme şansım yok ebediyen sürecekmiş sadece ameliyat olursam çekeceğim acı azacalakmış yoğun bakımdan çıktığımda böyle söyledi alerji doktoru aşırı derecede kullanamaz tavsiye edilemez ve bu ürünleri kullanamaz yazısı yazdı a02 yazdığı zaman hocasını aradı ben kurula götürdüm el verişli kağıdı al dediler bana dahileyeden gittiğimde durumumu tamamen açıkladım ve tekrar hocasını aradı düzgünce ertelemeden konuştunve hocası b01 cevabını verdi yani benim hastalanmamak benim elimde değil tedavisi YÖK sadece sicak tutmam lazım vücudumu bu buda askerde imkansız

@bonders

Abim sana soylediklerim B bendi hastalarına uygulanan prosedür,ilk etapta muafiyet alamazsın ben bu konuyu anlatmak iustedim sana,seni birliğine göndermeyecekleri kesin,seni ilk etapta muaf tutmayacaklarıda bi o kadar kesin.

Ertelemelerden sonra muafiyetin verilir bunu sana yukardada yazmıştım.

Bu muafiyet konusunda endişelerinden dolayı sana katılıyorum fakat bak kendin diyorsun doktor önce A/ bendi yazdı diye,

Bekle ve kendinde sıkıntı yapma,şu ilk ertelemeni bi al bakalim,ondan sonra Allah Kerim.

Zaten durumunda düzelme olmazsa toplam biryıllık erteleme sonrası muafiyetini alacaksın.

Durumunla ilgili gelişmeleri burdan paylaşmayı unutma.

A bendinde bahsedilen hastaliklar askere ELVERISLI hastaliklar.
B bendinde verilen hastaliklar barista askerlige ELVERISLI DEGILDIR hastaliklari
C bendi erteleme verilen hastaliklar. A, B ve D bendlerindeki hastaliklarin nekahat ve tedavi donemlerini kapsar.
D bendi SAVASTA ve BARISTA ELVERISLI DEGILDIR bendidir.

Sizin durumunuzda doktor A1 vererek askere elverislidir demis sonra B bendine atifta bulunarak elverisli degildir demis. Bu erteleme durumu anladigim kadariyla hastaligin seyrine gore verilen birsey ki yorumun ucu aciktir. kendi hastaligimdan ornek vereceksem, crohn hastasiysaniz B bendinden muaf olursunuz, ameliyat gerektirmis crohnsaniz D bendinden muaf olursunuz. Remisyonda olur, sorun cikarmaz, C bendinden erteleme verilir.

Bunlar benim yorumum.
Kaynagim ise saglik yetenegi yonetmeligi, Ek-B (s. 6646) Bend B, altbent 1,2,3.

Yorumluk bir durum yok ortada. B ve D verildiğinde askerlikten muaf olunur.

Geçen hafta heyete çıktım hiç birşey sormadan direk erteleme verdiler şuan sonucu almaya gidiyorum kaç ay erteleme oluyor ?

Bide ertelemeden sonra ne gibi işlemler göreceğim

@bonders

Abim,erteleme muhtelemen 6 aydan aşağı değildir,şayet bu ertelemen bir yıllık bir erteleme olursa ve akabinde birdahaki muayenende durumunda bir düzelme olmazsa o vakit muafiyetin verilir.

B dilimi hastalarına kafadan muafiyet verilmez,hastanın muayene durumuna göre hareket edilir ve toplamda alacağı bir yıllık erteleme sonrasındaki muayenesinde hastada iyileşme olmazsa muafiyet verilir.
Şuan senin yapman gereken,ertelemeni al ve şubene götür.

Erteleme bitim tarihinde seni tekrar muayeneye çağıracaklardır, erteleme bitimine son ongün kala şubene git ve yeni muayene için hastaneye sevkini al.

Bakalım son muayenende ne kadar erteleme verecekler.
Bugünki alacağın erteleme nekadar uzun süreli olursa senin için o kadar iyidir.

Dua edelimde biryıllık olsun ki,hastane ve muayene gitgellerinden kurtulmuş olasın.

Mehmet005 1 yıl erteleme verdiler bu yılın 12 ayda tekrar gideceğim bana önerebileceğiniz vardı bütün kağıtlarımı aldılar tekrar çıkarta bilirim hastaneye gittiğimde yada kaldırıldığımda rapor kağıtlarımı recete kağıtlarımı alsam faydası olur mu önümüzdeki muane için ?

@bonders
Abim öncelikle hayırlısı olsun, Raporlarının ve tetkiklerinin birer fotokopisini hastaneden ilerisi için alsan senin açından sağlıklı olur,bu konu ile ilgili kendi elinde bulunacak bir dosya oluştur.

Diğer konu ise gideceğin son muayenende bir değişiklik olmazsa o dem muafiyetini alırsın. Yalnız yukarıda bahsettiğim gibi,mutlaka muyene gününden önce şubene git ve hastaneye sevkini al.

Merhaba arkadaşlar üstadlar 1 ertelemenin de sonunda geldik bugün gezdim dahile doktoru ilk Samsun’a alerji bölümüne sevk istedi sonradan 38/B maddesine çevirdi şimdi arkadaşlar görüşleriniz yorumlarınız neler yarın heyete çıkacağım ön görüşlerinizi yazarsanız sevinirim yoğun bakımda yattığım özgeçmiş ve İstanbul üniversitesin alerji bölümünde uzman doktorun alerji hakkında benim sonuçlarım hakkında kağıt yazdılar o kağıda bakarak 38/B çevirdi

Üst Alt