Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlik işlemleri için askeri heyet ne tür işlem yapar?

KEREM41

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar yarın heyete çıkıcam.. askerlik işlemleri için yüksek ihtimalle muaf tutulucam.
ama heyet nasıldır bişey sorarlarmı ne gibi işlemler yapılır bilgim yok.
yardımcı olmanızı bekliyorum...

sevgili Kerem,
heyetin bir şey sorması önemli değil...
önemli olan senin özürlü olduğun anabilim dalı doktorunun heyete yazdığı rapor...
seni muayene eden doktor büyük olasılıkla heyettedir ve onun yazdığı şeyler heyet için birinci derecede önemlidir...

heyet dediğiniz şey zaten bütün anabilim dalı doktorlarının oluşturduğu bir kuruldur....
hepsi sizin doktorunuzun yazdığı şeyleri onaylar...
bir şey soracaklarını da sanmam...

evet arkadaşlar çıktım heyete.. ben gölcükte ki askeri hastanede girdim heyete..
yaklaşık 15 dr U şeklinde bi masanın etrafında ben onların tam önünde yere çizilmiş dairenin içinde duruyorum.. heyetin tek bayan dr ve başhekimi alıyor benim dosyayı eline ve(tok ve gür bi sesle)
"KEREM .... yedek subay ad. adayı. gözlerde yatay nistagmus. askerliğe elverişli değildir.. itirazı olan.. gel parmak bas."
hiç bir soru veya bundan farklı bişey yok
dr sesi hala kulaklarımda sanki suçluymuşum ve hüküm almışsım gibi.. bi yaz kızım kadar demediği kaldı..
üzüldüm unutmaya çalışıyorum...

Ben de çok üzülmüştüm KEREM41, damgalanmış gibi hissetmiştim kendimi. Yine de sıkma canını .Sen hakkını aldın.

eng. derecelerinde degişiklik kanunu çıkmadan rapor alındı tekrar askerlik için rapor istenirmi 2011 çıkarmam gerekirmi tşk

Arkadaşlar bende tam aksine ankara mevki hastanesinde almışdım ancak albay bana evladım askerlikden muaf oldun askerliğe elverişli değilsin ancak senin yerine yapacak birçok arkadaşın vardır ve yapıyorlardır hiç üzülme diye telkin etmişdi benimde hala o an kulaklarımda ve dimağımda hiç üzülme kardeşim malesef oluyor böyle uygunsuz incitici durumlar heryerde sende durumundan dolayı hakkın olanı almışsın biz istemedikki böyle olmayı durumumuz engel teşkil etmese bizde şuan askerliğimizi mutlaka yapmışdık veya yapıyor olurduk Rabbim bunu yaşıcaksınız dedi bizlerde yaşıyoruz binlerce şükür olsun...

Evet benim de değneklerimin rengiyle dalga geçmişerdi.! Bu kurumlarda çalışan cahil çok malesef....:( Oysaki değneklerim bana hediyeydi...

Kerem bende istanbulda almıştım yıl 2006 falandı sanırım.
Aynı anlattıgın gibi U şeklinde bir masa ortasında bir çizili daire içine geç dediler. İçinde durdum.
Masanın ortasındaki en kıdemli asker yüksek sesle
Metin xxx Savaşta ve Barışta askerliğe elverişli değildir diye bir ses hala kulaklarımda çınlar.

Ben sevinmiştim ama ya alsalar nabardım nasıl yapardım gibisinden almadıklarına sevinmiştim.

arkadaşım a.şubesinden beni muayeneye çagırmışlar kendi kendime ule bu devletin işimi yokta beni çagırıyo demiştim:D resmi kurumda çalıştıgım için şubeden sorumlu yüzbaşıyı tanıyordum(çok özel işlerini halletmıştim) gittim şubeye çaldım kapısını zarfı verdim baktı tmm dedi sen git önden,sağdan,soldan hötöröf çekin gel bende o arada kahveni söylüyom dedi bende yandaki hötöröfçüden hötöröf işlerini hallettim tekrar odasına gitti birini çagırdı evrakları aldı halledin dedi o arada kahveler geldi içtik ben ayrıldım 2-3 aysonra aradı beni gel askerlikten muaf evraklarını al diye gittim evrahları aldım bidaha da şubeye gitmedim sanada brşey demezler herhalde sonuçta görünen köy kılavuz istemez k.i.b:eek:

8 gün sonra bende girecegim heyete. hiç bir fikrim yok yaş 19 gerçekten çok merak edıyorum nolacagını.

ben gayet memnun kalmıştım bana ekstra askerlik yapmak istiyormusun diye sormuştu hayır dedim baş parmakları mühürlediler bitti... bağırsa çağırssada çık git askerlikle işin yok desin diye hatim etmiştim :)

arkadaşlar cevaplarınızı acıl bekliyorum. bursa çekirge askeri hastanesinde heyete giricektim heyet günü doktor seni gataya sevk etmemiz gerekir dedi. heyet iptal oldu bügün istanbuldan döndüm. muane oldum test yapmamız gerektigini ve p.tesi gelmen gerektigini söylediler. fikri olan varmi test ile ? yorumlarınızı beklıyorum

Üst Alt