Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlik işlemlerinde Heyete çıkma ve sonraki süreç ne kadar sürer?

FightClubPenguin

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi günler. Öncelikle bu işlemler boyunca sitenizden bir çok makale okudum ve yardımcı oldu, teşekkür ediyorum. Ben 1.79 cm, 155 kiloyum. Tecil ettirmek için askerlik şubesine gittiğimde bana sağlık durumum elverişli olsaydı tecil vereceklerini söylediler, elverişsiz olduğumdan dolayı da uzun bir işlem maratonuna başladım, herkes gibi. Neyse konuya gelecek olursam, ben Isparta'ya askeri hastaneye geçen hafta salı gittim, ancak aynı gün yüksek lisans mülakatım vardı ve ancak öğleden sonra orada olabildim. Zarfı açtırdım, dahiliyeye gittim, boyumu kilomu ölçtüler, parmak izimi aldılar, sonrasında da heyet için perşembe gelin dediler ancak o gün de sınavım vardı ona gittim, dolayısıyla bu salı heyet işlemleri için tekrar Isparta'ya gideceğim. Sormak istediğim soru şu ki, heyete çıktıktan sonra başka bir işlem daha gerekiyor mu ? Sabah gideceğim oraya 9 gibi muhtemelen, heyeti bekleyeceğim sonrasında neler yapmam gerekiyor ? Heyet ile askerlik şubesinin son belgeyi (durum belgesi) vermesi arasında uzun bir süreç var mı ? Çünkü en geç çarşamba günü halletmeliyim yoksa yüksek lisansa kayıt yaptıramayacağım. İlginiz için teşekkürler.

Özet: Kilodan askere gidemiyorum, heyete çıkmak ve sonraki işlemler ne kadar zamanımı alır ?

Sabah 9 30 gibi falan orada olabileceğim, Antalya'dan gittiğim için. Umarım anlayışla karşılarlar. Sonrasında Oturan Boğa'nın imzasına saygımdan durumu yazmaya çalışırım.

C.ym ben o konuda sıkıntı yaşamayacağım sanırım, çünkü askerlik şubesine gittiğimde, oradaki işlemleri yapan bayan, "Bana hastaneden belgeyi getir iki dakikada hazır olur" dedi. Zaten şube de kendi kayıtlı olduğum şube şans eseri. Umarım kandırmamıştır ne diyeyim. :)

Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Olay zaten heyete girene kadar,
bir dünya çile çekiyorsun, heyete sevk ettiği an o gün sonucu alırsın sıkıntı olmaz. 2007 yılında tam 28 gün uğraştım bende.

seneye tekrar kontrol için çağırırlar ve bu 3 sene sürer. 3 sene git gel ısparta.

not: muayene yöntemleri değişmediyse tabii..

Bugün tüm işlerimi halledebildim. Sadece şu noktaları yazıp kaçacağım. Bunlar kilo için heyeti, Isparta Askeri Hastanesi ve Antalya Askerlik Şubesi için geçerlidir :)

1) Artık fotoğraflarda sakalsız, saçsız haliniz istenmiyor, ben gayet saçlı sakallı fotoğraflarla hallettim işimi. Kafadan 15+ fotoğrafınız olmasında fayda var.
2) Heyete kayıt olmak için 11'den önce orada olmalısınız (ancak 9 gibi falan olun bence, çünkü zarfı açtırmak, dahiliye işleri, kaydınız derken biraz uzun bir iş oluyor garantiye alın işinizi), bu yüzden sabah orada olmalısınız deniyor, sabah orada olursanız, o gün içinde işinizi halledebilirsiniz.
3) Heyet 3:30 da toplanır, gerekli kararı 2 dakika içinde verir, belgeyi elinize tutuştururlar.
4) Antalya - Isparta yolunda olur da otostop çekmek zorunda kalırsanız ve yanınızdaki amcalar "Burada kimse durmaz, Amerika değil burası" dese de şansınızı deneyin, aldırmayın.
5) Heyetin verdiği rapor ile Antalya Askerlik Şubesine gittiğinizde işlemleriniz albayın orada olup olmamasına bağlı olarak değişebilir, ben yarım saat beklemiştim, tabii yaşadıklarımın yanında çok kısa bir süre olduğu için koymamıştı. Mutlaka Askeri Hastane'ye gidip geldiğiniz için ulaşım ücretini isteyin, gerçi kendileri söylüyorlar zaten.
6) Sıcak kanlı bir adamsanız mutlaka muhabbet açın, muhabbet açmadan ne yol bitiyor, ne iş bitiyor, ne de beklemek.

Son olarak, aile hekimliğinden sonra, zarf almak için Askerlik Şubesine dönmeniz gerekmekte. Dün son işim için gittiğimde bir abi Aile hekimliğinden direk Isparta'ya gitmiş, yazık etmiş kendine.

dostum hayirlisi olsun ben de kilo fazlaligindan 33-c ertesi yıla bırakma aldim yalniz sole bir durum var ki zannerdersem artik 6 ayda bir yoklamaya yapiyorlarmis ve bu sene icin son yoklama cagri belgenize (heyet karari sonrasi subeden aldiginiz !!) bakabilirseniz bir kısmımıza 1 ocak -24 subat 2014 degil 2013 vermisler yani ben eylul de gittim askeri hastaneye 4-5 ay sonra gene mi sevk alip hastaneye gidecem..benim kagıdımda son yoklama olarak 2014 yaziyor ancak bazi arkadaslarim aynı durumda olmasina ragmen 2013 olarak aldi ..bu acidan ertesi yıla bırakma alan arkadaslar bir sekilde son yoklama kagitlarini kontrol edip bu süreyi soyleyebilirlerse cok mutlu olurum.

Bende de 2013. Askerin bir yılı ocakta başlayıp, aralıkta bitiyor ondan sanırım. Bundan sonraki 1 yılda ondan sonraki ocakta isteyeceklerdir örneğin. İçin rahat olsun benim de aynı tarihler kısaca.

FightClubPenguin;

iste bana 2013 degil 2014 verdiler dostum ..tecilim 31.10.2013 'de son yoklama tarihim ise 1 ocak -23 subat 2014'de.

Bugün yine çağırıldım, Hurcan haklıymış. Yine gideceğiz, bu sefer aile hekimiyle uğraştırmadılar sağolsunlar. Ama sabah 5'de uyanıp 20'de tekrar eve varmak ve bu sürenin 10'ten fazlası yol ve ara beklemesi. Saatlerce birini karşıma alıp "abi bu çok mantıksız, şöyle, böyle" diye anlatmak istiyorum ama söz konusu askerlikse konuşmak sadece adamı yoruyor. Hele ki hasta askerlerin ters bakışları, sanki biz çok memnunuz. Neyse 1 günümüzü hayattan alıp götürecekler yine bürokrasi uğruna. Yaylalar, yaylalar. Paylaşmak istedim sadece.

Son yazdığım gün gittim ve çürüğü verdiler. Onayı da geçen haftalarda geldi. Kısacası Eylül'de gitmiştim, kendi özel nedenlerimden dolayı Şubat'ta gittim ve elverişli değildir belgesini verdiler. Yalnız benim 74 kilo fazlam vardı, zaten heyete girdiğimde doktor "Kaç kilo fazlası varmış, ooooOooOoO çokmuş" dedi, yazdı yolladı.

arkadaşlar benımde boyum 175 kılom 112 kg. herkes 1 yıl erteleme verırler dıyo. kendımıde ona hazırladım. sımdı bı terslık cıkıpta hadı askere derlerse resmen soka gırerım. bu kurallarla bellımı yanı boyunun son ıkı rakamında 2 çıkar 30 ekle dıye. yoksa heyette ınsıyatıf kullanıp bu zayıflar askere alalım derler mı. eylulde muayene olmam gerekıyo benım kafama takılan bazı sorular var.
1. boy kılo olçumu askerlık subesınde yapılıp sonra mı askerı hastaneye sevk edılcem yoksa muayene ıcın aıle hekımıne mı yonlendırılıcem.
2. gereken evraklar nedır.(lısans dıploması , fotograf vs)
3.tehır alma oranım sızce yuzde kaç
şimdiden saygılar.

merhaba medicine. bende seninle aynı durumdayım. boyum 175 kilo 112 (giyinik) . yönetmelik açık 175 kaşılığı 72 kilo. üstüne +31 = 103 kiloda erteleme alırsın.+41 yani 113 te ise muaf olunuyor sanırım ilk sefer için. gidersen soucu bbana da anlat.

bugun gıttım aıle hekımınde sevkı alıp tekrar askerlık subesıne gıttım. işlemlerden sonra merzıfon askerı hastanesı dahılıye polk. sevk ettıler. askerlık subesı başkanı bana cıkarken senın ole bır kılon yok askere alılar dedı ve moralım bozuldu. bakalım yarın ne olacak çok merak edıyorum.

ben yedek subay adayıyım. dıploma ,transkrıpt, girişte dolduracağın 2 adet form , kimlik ve yaklaşık 14 adet vesıkalık fotğraf lazım oldu.
1. askerlık subesıne gıdıyosun ve 2 adet form dolduruyorsun.
2. sonra yedek subay işlemleri yazan otomatık sıra verıcıden numara alıp sıranın gelmesını beklıyorun.
3. eğer herhangı bır sey soylemessen hıc sormuyolar bı hastalığın veya aşırı kılon var mı dıye. ben de soylemesem askerı hastaneye gıdecem kılomdan dolayı benı kasımda asker yapıyorlardı. soyledıkten sonra beı aıle hekımıe yonlendırdıler.
4. boy ve kılo olçumu yaptılar elındekı çızelgeye gore askerı hastane dahılıye polk. sevkı uygundur yazısını verdıler.
6.daha sonra askerlık subesıne gıdıp sevk evraklarını ayarladılar ve 5 gun ıcınde merzıfon askerı hastanede dahılıye polk. muyana olacaksın dedıler.
surec bu ancak askerlık subesınde ıslemler can sıkııcı. tam 4 saate halledebıldım.
buraya kadar normal. canımı sıkan askerlık subesı başkanı albay ımzalayıp çıkarken senın kılon yoksenı bu kıloyla askere alırlar demesı. ben de ıcımden bu adam mevzuattan haberı yok galıba dedım. cıktım ama içime de bır kurt dusmedı değil. sonra bırı astsubay bırı de tatbıp yarbay olan bırılerını aradım ve dedım .onlarda askerlık subesı baskanının mevuzat bılmedığını onun ıcın ole dedıklerını solyleyıp benı avuttular. yarın hersey bellı olacak. mevzuat bellı değin gibi ama bakalım yarın ne dıyecekler. buradan paylaşırım. haber verırım.

teşekkürler bilgilendirme için. umarım yarın işin biter. saat 11 den önce evrakları vermek gerekiyormuş askeri hastaneye

[FONT=arial]
Her Salı ve Perşembe saat 15:00’ te heyet toplanmaktadır. Aynı gün heyete katılmak isteyen hastalar saat 11:00’ e kadar evraklarını teslim etmeleri gerekmektedir. 11:00’ den sonra gelen hastalar bir sonraki heyete çağırılmaktadırlar.[/FONT]

[FONT=arial] [/FONT]

arkadaşlar aynı durumda olanların bilgisi olması açısından yazıyrum 172 110 kilo bir yıl sevk erteleme

Üst Alt