Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlik muaf raporuna itiraz gelir mi?

Ugr9

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar ben stresli bir süreçten sonra Hardarpaşa Gatadan(Sultanabdulhamidhan) Askerliğe Elverişli değildir raporumu alabildim,ama kafamda bazı soru işaretleri var.. aşağıda yazıyor olacağım..

2 yıl önce Taksim eğitim araştırma hastanesine muafiyet raporu almak için gittim, rapor verilmedi 1 yıl erteleme verilebileceği söylendi, istemedim “Askerliğe elverişlidir” raporumla birlikte şubeye gittim okul tecilime devam ettim..
Geçen ayda GATAya sevkimi alıp gittim testler doktor görüşmeleri vs sonrasında heyetten “Askerliğe elverişsizdir” raporumu aldım şubeye gittm ön raporumu teslim ettim
Kati rapor 3 ay sonra gelicek dediler..
Şimdi iki hastane arasında tutarsızlık var diye bir itiraz olurmu karara sizce ?

Bir arkadaşa 3 yıl sonrasında itiraz gelmiş iki hastane arasında tutarsızlık var diye..

Bir sıkıntı yaşarmıyım?

Ugr9 mrb
Geçmiş olsun ön raporunuzda gerekli açıklama
Yapılmış ise ve tsk yönetmenliğine göre
Askerliğe elverişli değildir tarafınıza düzenlenmiş ise
Hiç bir sorun çıkmaz msb raporunuzu onaylar
bu süreç 6/12 ay arasında sonuçlanır kati raporunuz ev adresinize gönderilir.

umut2135 Evet ön raporumda ve edevlette Askerliğe elverişli değildir/ Onay Bekleme yazıyor..
Ama nette birinin bi yorumunu okudum..
Oda bi hastaneye gitmiş önce elverişli vermişler itiraz etmiş gatadan elverişsiz raporu almış,
Aradan 3 yıl geçtikten sonra hastaneler arası çelişki olduğundan 3. Bir hastaneye sevki istenmiş..

Ugr9 çok ender görülen bir şey bu
Benim raporum 1 yıl sonra geldi rahatsızlığınızda
Düzelme ihtimali yok ise onaylanır endişelenmeyin.

Onaylandıktan sonra, sorun olurmu acaba?
Yorumda biri 3 yıl sonra bi hastane raporu daha istediler diyorum

Hiç sorun yapma Aynı raporu bende Aldım Eğer heyet senin askerliğe elverişli değildir diye bir karar vermiş ise o rapor ankaraya gidip onaylanana kadar E Devlet de onay beklemede yazar bende askerlik yapmadım aynı evreleri bende yaşadım bi sıkıntı çıkmadı raporun aslı da elime ulaştı Merak etme Askerliğe elverişsizsin Geçmiş olsun

swordd yani bi öncekinde verilmiş aksi kararın etkisi olmaz diyosun

hayır hayır hiç merak Etme Sana Elverişsiz raporun bir kopyası verilmiş Ve E-devlet de onay beklemede yazıyorsa heyetin verdiği karar aynen onaylanır ...

swordd peki bu süreçte kaçakmı gözüküyoruz? Bazı arkadaşlar muaf olduğu süreçte kaçak gözüktüğünü ve ceza ödediğini söylüyor..
Ayrıca gbt takılsam ne olur?

Ugr9 askerliğe elverişli değildir ön raporunu
Askerlik şebesine teslim ettiğiniz andan itibaren
Muaf gözükürsünüz vede gbt hiç bir sıkıntı çıkmaz
Ceza konusuna gelince zamanında şubeye gitmeyen ve kişiler için geçerlidir.

umut2135 evet teslim ettim 2 gün içinde..
bazı arkadaşlar onay bekleme sürecinde kaçak gözüktüğünü ceza yediklerini söylüyolar ondan sormak istedim..

Ugr9 hiç bir sıkıntı çıkmaz
E devletten askerlik durum belgesini sizde
görüntüleye bilirsiniz.

umut2135 teşekkür ederim bide ben numara değişikliği yaptığımda şubeye bilgi geçmem gerekiyor mu?

Hakem hastane?

Merhaba öncelikle
Ben Mayıs 2017de askerlik muafiyet raporu için Taksim Araştırma Hastanesine gittim.
“Askerliğe eşverişlidir” raporu verdiler, itiraz etmedim, okul tecilime devam ettim..

25 Şubat 2019 itibariyle Aile hekiminden Gataya sevkim ile birlikte, burdan “Askerliğe elverişsizdir” kararı çıktı.

3. Hakem hastaneye sevkim olur mu sizce ?

Ugr9 Muaf olmuşsunuz,artık bunu kafanızdan atın bence....
Engelli raporlarında bu gibi durumlar oluyor ancak sizinki farklı.elverişli rapora itiraz etmemişsiniz.itiraz etmiş olsaydınız 3.hastane yolu gözükebilirdi.
İçin rahat olsun.hiç bir sorun yok...

Dün tüm detaylari ile seni bilgilendirdim
Bu kadar kafana takma için rahat olsun.

Benim sorum farklı olacak bilgisi olan yazabilirim? Bende çürük raporu aldım ve bu raporla engelli raporu alabilirmiyim teşhisler spina bifida, geniş omurilik, üriner inkontinans

Aklıseyrek
Hayır,Askerliğe elverişsiz raporu sizin askerlik yapıp yapamayacağınıza dair verilen bir rapordur,sivilde hiç bir işinize yaramaz.
Engelli raporu için,engelli raporu vermeye yetkili bir hastanede heyete girmelisiniz...

Heyette bu bahsettigim hastalıklarımı onlar mı tetkik edecek yoksa elimde mr urodinami felan sonuçlarımı goturecekmiyim?

Aklıseyrek
Elinizde var olan bütün evrakları,varsa bütün raporları tedavi bilgilerini gösteren hastane epikirizi,hepsini yanınızda götürün.gerek duyarlarsa tekrar tetkik isteyebilirler.
Askerlikten muaf olduğunuzu da söyleyin.
Geçmiş olsun ....

Aklıseyrek
Önemli değil kardeşim,sende sağol .
Takıldığın bir şeyler olursa sorarsın yardımcı olmaya çalışırız/ALLAH rahatlık versin ...

Askerlik muafiyetinin kesinleşme işlemleri!?

Arkadaşlar kati raporum henüz elime ulaşmadı ama sisteme yansımış..
“Aşağıda kimliği yazılı yükümlü askerlikten muaf tutulmuştur”
Muafiyet Nedeni: Askerliğe Elverişli Değildir
Sistemde artık bu şekildemi gözükücek?
Ayrıca bi soru daha ben öncesinde 1.5 yıl önce devlet hastanesinden elverişlidir raporu almıştım.. sistemde gözüküyor o, bu sene şubattada gatadan elverişsizdir aldım.. 3. Hakem hastaneye gönderme olasılıkları varmıdır ?

Üst Alt